Natuurreizen

Je kunt de boom in! Nieuw wandelpad boven de bomen

Gepubliceerd: 17 apr 2019 | Natuurreizen 0
Denemarken is een nieuwe spiraalvormige, uitkijktoren midden in de bossen rijker. Eenmaal op de toren ben je on top of the world en kijk je boven de hoogste boomtoppen uit.


Voel je on top of the world boven de bomen (Foto: © EFFEKT, Rasmus Hjortshoj)

De toren is onderdeel van het pas geopende Camp Adventure, een wandelpark door de bomen. Dit bijzondere object ligt op slechts een uurtje rijden van Kopenhagen, in het Gisselfeld Klostersbos. De 45 meter hoge uitkijkpost is verbonden met een wandelpad door de boomtoppen.


Camp Adventure is mega fotogeniek (Foto: © EFFEKT, Rasmus Hjortshoj)

De echte waaghalzen kiezen voor het hoge pad waarbij je langs het oudste gedeelte van het bos loopt. Vang je liever niet zoveel wind? Dan neem je het lage pad en loop je langs het jongere gedeelte. 

 


Kijk niet alleen om je heen, maar ook naar beneden (Foto: © EFFEKT, Rasmus Hjortshoj)

Check deze toffe video van Camp Adventure: 

Voorlopig geen bezoekje aan Denenmarken gepland? Reis dan af naar het Belgische Maasmechelen. Hier vind je het Kruinenpad waar je lekker door de boomtoppen kunt wandelen. Het pad is 181 meter lang en tien meter hoog. En extra fijn, je hoeft geen trap te beklimmen, want door het hoogte verschil in het landschap ga je vanzelf omhoog én naar beneden. 

Ook in ons eigen land kun je de bossen vanuit een vogelperspectief bekijken. Ga een dagje de hoogte in op de Hondsrug. Er loopt hier een bijzonder pad in de boswachterij Gieten-Borger, het 125 meter lange Boomkroonpad. Dit pad heeft een uitkijktoren van 22,5 meter hoog. Dat lijkt wel een peulenschil bij de pas geopende uitkijkpost in Denemarken. Het uitzicht is evengoed adembenemend mooi.

Mocht je dit jaar in Europa op vakantie gaan, pluis dan hier van te voren even uit waar je nog meer door de bomen kunt wandelen. Deze paden schieten als paddenstoelen uit de grond, voor je het weet zie je door de bomen het bos niet meer. 

Heb jij al weleens een wandeling door de boomtoppen gemaakt? Laat ons weten welke wandeling je gemaakt hebt! 
 

deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

De week van de Columbus-community in beeld

Iedere week verzamelen wij een aantal mooie kiekjes die door onze communityleden genomen zijn. Onze selectie bestaat deze week uit prachtige beelden van wildlife en we hebben een bijzonder straatbeeld voor je geselecteerd. Nieuwsgierig geworden naar de topfoto’s?

Iedere week verzamelen wij een aantal mooie kiekjes die door onze communityleden genomen zijn. Onze selectie bestaat deze week uit prachtige beelden v...

Geheimen van een topfotograaf. Wat wil jij weten?

Columbus Travel-oprichter Louise ten Have geeft haar fotogeheimen prijs. Ze gaat je in onze nieuwste podcast alles vertellen over hoe je een geniale foto maakt. En ze geeft antwoord op al jouw vragen. 

Columbus Travel-oprichter Louise ten Have geeft haar fotogeheimen prijs. Ze gaat je in onze nieuwste podcast alles vertellen over hoe je een geniale f...

Ontmoet Jan Franke onze man in het Midden-Oosten

Voor editie 81 vroegen wij Columbus-schrijver én Midden-Oostencorrespondent Jan Franke het hemd van het lijf. Hij vindt het fantastisch om als journalist en producent het échte verhaal over de Arabische wereld te vertellen. 

Voor editie 81 vroegen wij Columbus-schrijver én Midden-Oostencorrespondent Jan Franke het hemd van het lijf. Hij vindt het fantastisch om als journal...