WOW: IJslandse prijsvechter WOW Air stopt ermee image
Lkoedam

WOW: IJslandse prijsvechter WOW Air stopt ermee

De IJslandse prijsvechter WOW Air is niet meer. De low-coast carrier kondigt het einde van haar bestaan aan en hier zijn de passagiers de dupe van. Duizenden passagiers zijn gestrand omdat de luchtvaartmaatschappij per direct alle vluchten staakt. 


WOW Air schrapt per direct alle vluchten (Foto: JESHOOTS.COM, Unsplash)

Op de webiste van de Wow Air is te lezen dat alle vluchten met onmiddellijke ingang geannuleerd zijn. Het advies voor de reiziger is om te kijken of andere luchtvaartmaatschappijen vluchten beschikbaar hebben zodat zij toch nog op de plaats van bestemming komen. Het schijnt dat bepaalde luchtvaartmaatschappijen vluchten tegen gereduceerd tarief gaat aanbieden om op die manier gestrande passagiers tegemoet te komen. 

Verder adviseert WOW Air passagiers die hun ticket hebben betaald met hun creditcard contact op te nemen met hun creditcardmaatschappij zodat ze wellicht via hen hun geld terug krijgen. 

Er zijn honderdduizenden passagiers getroffen door het annuleren van de vluchten. Ook vanuit Nederland vloog de maatschappij dagelijks op Reykjavik, hoeveel Nederlanders gestrand zijn is onbekend. In totaal vervoerde Wow Air het afgelopen jaar 3,5 miljoen mensen naar bestemmingen zoals IJsland, Canada en New York. En ondanks dat er vele onderhandelingen zijn geweest voor een eventuele overname zijn deze op niks uitgelopen. 

Ben je ergens gestrand door het schrappen van de vluchten? Dan raden wij je aan goed de website van WOW Air in de gaten te houden. En we hopen dat je snel op je plaats van bestemming komt!