Dit zijn de beste reisbestemmingen in april! image
Lkoedam

Dit zijn de beste reisbestemmingen in april!

Ook wel eens in het verkeerde seizoen ergens een vliegtuig uitgerold? Omdat een plaatselijk buitje tóch iets anders is dan het in alle hevigheid losgebarsten regenseizoen of de ingecalculeerde warmte plots een jaarlijkse terugkerende hittegolf bleek te zijn? Dergelijke regiefoutjes overkomen je niet meer met de Columbus Reisplanner: de beste reistijden per land. Deze keer tippen we de 5 beste bestemmingen voor april. 

Argentinië

De beste tijd om Argentinië te bezoeken, is tijdens het voorjaar (september en oktober) of het najaar (april en mei). In deze maanden kun je in het hele land terecht, met uitzondering van het diepe zuiden, waar de zomer (december tot februari) een beter seizoen is. 


Argentina is always a good idea (Foto: © Columbus Travel)

Italië

Ben je van plan de hotspots van Italië te bezoeken, ga dan niet in juli en augustus de hitte en de hoeveelheid mensen op de been zijn drukkend en benauwend. In augustus hebben Italianen vrij en gaan ze op pad in eigen land. Ga daarom in het voor-of najaar. Dikke aanraders zijn Puglia, Calabrië (de natuur is hier in april nog fris en groen), maar ook Toscana en Lazio. De temperaturen zijn er top en er zijn weinig toeristen te bekennen. 


La dolce vita in april (Foto: © Columbus Travel)

Japan

Met extremen van een subarctisch klimaat op Hokkaido en een subtropisch klimaat op Okinawa verveelt het Japanse weer nooit. In het najaar (september en oktober) en voorjaar (maart tot juni) komen de twee uitersten samen in aangename, milde en droge dagen. Vooral Tokio is in april een aanrader, de temperaturen zijn dan zacht en de complete stad wordt dan opgefleurd door de bloesem. 


Milde en droge dagen in Japan (Foto: © Columbus Travel)

Cuba

April is niet de beste maand om naar Cuba te gaan, maar wel de laatste maand waarin het nog een beetje aangenaam is. Vanaf mei t/m oktober is het er heet, nat en loop je het risico weg te waaien. Staat Cuba op je verlanglijstje om snel te bezoeken? Dan raden wij je aan om aankomende maand nog te gaan!


Lig jij op dit strand in Cuba volgende maand? (Foto: Reisreporter fotoar)

Cyprus

Met een gemiddelde temperatuur van 28 graden is het in april, mei, september en oktober goed toeven. In april en mei zet het Troödosgebergte de bloemetjes buiten, en dat biedt een prachtig schouwspel! 


Prachtig schouwspel op Cyprus (Foto: © Columbus Travel)

Deze vijf bestemmingen zijn natuurlijk niet de enige waar je in april naar toe kunt. Check voor meer bestemmingen in april onze vernieuwde Reisplanner. De planner geeft per land de beste reistijden. Wat is de gemiddelde neerslag? Wat is de gemiddelde temperatuur? Met welke feestdagen moet je rekening houden? Kortom alles wat je moet weten voordat je gaat boeken!