Duikvakanties

Snubaduiken: een huwelijk tussen snorkelen en duiken

Gepubliceerd: 23 mrt 2019 | Duiken 0
Wat doe je liever? Snorkelen of duiken? Je hoeft niet te kiezen! Maak kennis met snubadiven. Say what?


Ken jij snubaduiken al? (Foto:Julian Dufort, Unsplash)

Ben je uitgekeken op snorkelen maar heb je niet de guts om te gaan duiken? Dan is snubadiven echt iets voor jou. Het is zoals het woord al doet vermoeden een combinatie tussen snorkelen en duiken. Best of both worlds zou je denken. 

Dat vragen wij ons stiekem een beetje af. We nemen je even mee in hoe snubaduiken in zijn werk gaat. Je krijgt zuurstof uit zuurstoftanks op een vlot, waar je "aan vast zit" doormiddel van een zuurstofslang. Je ademt door een regulator, net als bij duiken. Sounds a bit scary? Dat vinden wij ook, want het lijkt toch verdacht veel op duiken zo. Je moet namelijk ook goed opletten dat je je oren klaart en je krijgt een gewichtsriem. Ook gaat er een instructeur mee...lekker vrijblijvend is het dus niet. Het enige verschil met duiken is dat je geen duikpak aan hoeft of een certificaat hoeft te hebben. 

Ons advies? Stick to what you know! En niet alle duiken hoeven eng te zijn. En is het niet zo dat hoe mooier de omgeving, hoe minder je denkt aan het feit dat je meters onder water zit en dat je wel heel erg nietig bent in de grote, open zee?

Met deze drie adembenemend mooie duikplekken vergeet je dat je...uh...op een onnatuurlijke manier van lucht wordt voorzien...

1. Raja Ampat, Indonesië

Grote delen van het Indonesische Raja Ampat, gelegen in de Koraaldriehoek, zijn uitgeroepen tot zeereservaat. Het rif bij Kri Island is een van de meest gevarieerde riffen ter wereld. Het koraal is uitbundig; hier leven de meest bizarre beestjes, waarvan het pygmeezeepaardje (formaatje rijstkorrel) misschien wel het meest bijzonder is! En zo vergeet je instant je ademnood.

2. Bahia, Brazilië

Rondom Boipeba liggen beschermde koraalriffen (onze favoriet: het uitgestrekte Praia Coeira). Een ideale plek om zee-egels, zeesterren en zeeschildpadden te spotten. 

3. Togean-eilanden, Indonesië

Deze eilanden liggen ook in Indonesië. Ze worden omgeven door atols (ringvormige koraaleilanden), barrièreriffen en kunstriffen. Je maakt kans om reuzenmanta’s te treffen, walvishaaien, barracuda’s en enorme bultkoppapegaaivissen. En tja, dat is toch wat indrukwekkender als je duikt dan wanneer je snorkelt. 

Wat doe jij liever? Duiken of snorkelen? Of ga je voor snubaduiken? 


 

 

 

 

deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Partyende pinguïns; het is wereldpinguïndag

25 april staat in het teken van de pinguïn. Niet alleen omdat het beestje zo populair is, maar vooral om aandacht te vragen voor het leefgebied van de pinguïn. Dieren- en milieuorganisaties hebben deze dag in het leven geroepen omdat het beschermd moet worden. Lees hier hoe jij kunt helpen.

25 april staat in het teken van de pinguïn. Niet alleen omdat het beestje zo populair is, maar vooral om aandacht te vragen voor het leefgebied van de...

Stewardess of model? Make-up your mind

De meeste luchtvaartmaatschappijen stellen nog altijd strenge eisen aan het uiterlijk van stewardessen. Maar er is één rebel aan de horizon. Luchtvaartmaatschappij Virgin Atlantic gaat voor naturel.

De meeste luchtvaartmaatschappijen stellen nog altijd strenge eisen aan het uiterlijk van stewardessen. Maar er is één rebel aan de horizon. Luchtvaar...

Picture perfect. Zo word jij een topfotograaf!

Denk jij weleens als je door ons magazine bladert, hoe doen ze het toch die Columbus Travel-fotografen? Dan hebben wij goed nieuws, ze willen hun tips & tricks met je delen.

Denk jij weleens als je door ons magazine bladert, hoe doen ze het toch die Columbus Travel-fotografen? Dan hebben wij goed nieuws, ze willen hun tips...