Natuurreizen

Waarom jij het vergeten land Laos niet mag vergeten

Gepubliceerd: 01 mrt 2019 | Natuurreizen | Rondreizen 0
Het bergachtige Laos, aan alle kanten door land ingesloten, is misschien wel het meest vergeten land van Zuidoost-Azië. Joost mag weten waarom. Waar kun je anders rivierwier uit de Mekong eten én Franse baguettes voor je ontbijt krijgen? Of de oud-koloniale sfeer in Luang Prabang proeven en daarna in een waterval zwemmen? Met deze tips zal jij Laos niet snel uit je hoofd krijgen.

Meer reisinspiratie van Zuidoost-Azië? Check dan onze nieuwe special: 'Zuidoost-Azië: 15 reizen weg van de massa'. Bestel 'em hier in onze webshop!


Een (leerling-)monnik in actie (Foto: Louise ten Have © Columbus Travel)

De Tat Kuang Si-watervallen ten zuiden van de stad Luang Prabang zijn ondanks de drukte een must. Als het warm is, heb je wellicht mazzel en kun je (leerling-)monniken via een touw in het water zien springen. Vergeet stroomafwaarts niet het dorpje Ban Ta Pen te bezoeken. Hier loopt een idyllisch riviertje en zul je waarschijnlijk geen toerist zien. Velen vergeten dit dorpje omdat ze direct naar de waterval lopen.Jongens worden opgeleid tot monnik nabij Vientiane (Foto: Louise ten Have © Columbus Travel)

Een leerling-monnik in het Boeddhapark (Xieng Khuan) nabij Vientiane. Dit kleine park met betonnen hindoeïstische en boeddhistische sculpturen is het bedenksel van een excentrieke kunstenaar/sjamaan en aangelegd vanaf 1958. Xieng Khuan betekent ‘stad van de geesten’.Kan het nog mooier? (Foto: Louise ten Have © Columbus Travel)

Kinderen rennen over de kale rijstvelden van Vang Vieng. Het overgrote deel van Laos kent maar één rijstoogst per jaar, en wel in november. Pas in juni, als de regentijd begint, planten de locals nieuwe rijst en zetten zij de velden onder water. Het landschap is dan nóg mooier.The good, the bad and the ugly (Foto: Louise ten Have © Columbus Travel)

In Laos zijn er nog zo’n duizend wilde en zo’n tweeduizend gedomesticeerde olifanten, waarvan er een kleine vijfhonderd werken in de bosbouw, onder vaak erbarmelijke omstandigheden.De Mekong vormt de grens tussen Thailand en Laos (rechts) (Foto: Louise ten Have © Columbus Travel)

Neem vanaf Ban Pak Ou de weg langs de Mekong richting het noorden voor mooie vergezichten.

deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

9x instant onthaasten: hiervan kom je tot rust

Onthaasten is het bewust kiezen voor ontspanning. En voor veel mensen hangt onthaasten samen met vakantie en reizen. Kan je even niet op reis maar wil je wel onthaasten? Droom dan weg bij deze prachtige beelden! Je voelt je totaal relaxed worden.

Onthaasten is het bewust kiezen voor ontspanning. En voor veel mensen hangt onthaasten samen met vakantie en reizen. Kan je even niet op reis maar wil...

Dit nieuws mag je niet missen deze week

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste reisnieuws weg van de massa? Check dan de 3 primeurtjes die we voor je hebben verzameld. Pak even een koffie en een momentje voor jezelf zodat jij op je werk of thuis weer wat leuks te melden hebt!

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste reisnieuws weg van de massa? Check dan de 3 primeurtjes die we voor je hebben verzameld. Pak even een kof...

Wildlife hoort niet in medicijnen! Kom in actie!

Het water staat al aan de lippen van ernstig bedreigde diersoorten en daar komt nu nog een extra dreiging bij. Door de groei van de vraag en productie naar traditionele Chinese medicijnen lijkt wildlife definitief uitgeroeid te worden. En daarom moet er nu ingerepen worden! 

Het water staat al aan de lippen van ernstig bedreigde diersoorten en daar komt nu nog een extra dreiging bij. Door de groei van de vraag en productie...