Natuurreizen

Waarom jij het vergeten land Laos niet mag vergeten

Gepubliceerd: 01 mrt 2019 | Natuurreizen | Rondreizen 0
Het bergachtige Laos, aan alle kanten door land ingesloten, is misschien wel het meest vergeten land van Zuidoost-Azië. Joost mag weten waarom. Waar kun je anders rivierwier uit de Mekong eten én Franse baguettes voor je ontbijt krijgen? Of de oud-koloniale sfeer in Luang Prabang proeven en daarna in een waterval zwemmen? Met deze tips zal jij Laos niet snel uit je hoofd krijgen.

Meer reisinspiratie van Zuidoost-Azië? Check dan onze nieuwe special: 'Zuidoost-Azië: 15 reizen weg van de massa'. Bestel 'em hier in onze webshop!


Een (leerling-)monnik in actie (Foto: Louise ten Have © Columbus Travel)

De Tat Kuang Si-watervallen ten zuiden van de stad Luang Prabang zijn ondanks de drukte een must. Als het warm is, heb je wellicht mazzel en kun je (leerling-)monniken via een touw in het water zien springen. Vergeet stroomafwaarts niet het dorpje Ban Ta Pen te bezoeken. Hier loopt een idyllisch riviertje en zul je waarschijnlijk geen toerist zien. Velen vergeten dit dorpje omdat ze direct naar de waterval lopen.Jongens worden opgeleid tot monnik nabij Vientiane (Foto: Louise ten Have © Columbus Travel)

Een leerling-monnik in het Boeddhapark (Xieng Khuan) nabij Vientiane. Dit kleine park met betonnen hindoeïstische en boeddhistische sculpturen is het bedenksel van een excentrieke kunstenaar/sjamaan en aangelegd vanaf 1958. Xieng Khuan betekent ‘stad van de geesten’.Kan het nog mooier? (Foto: Louise ten Have © Columbus Travel)

Kinderen rennen over de kale rijstvelden van Vang Vieng. Het overgrote deel van Laos kent maar één rijstoogst per jaar, en wel in november. Pas in juni, als de regentijd begint, planten de locals nieuwe rijst en zetten zij de velden onder water. Het landschap is dan nóg mooier.The good, the bad and the ugly (Foto: Louise ten Have © Columbus Travel)

In Laos zijn er nog zo’n duizend wilde en zo’n tweeduizend gedomesticeerde olifanten, waarvan er een kleine vijfhonderd werken in de bosbouw, onder vaak erbarmelijke omstandigheden.De Mekong vormt de grens tussen Thailand en Laos (rechts) (Foto: Louise ten Have © Columbus Travel)

Neem vanaf Ban Pak Ou de weg langs de Mekong richting het noorden voor mooie vergezichten.

deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Door de lens van Columbus Travel-fotografe Manon van de Zwaal

Fotografe Manon van der Zwaal is recent voor Columbus Travel op reis geweest naar Jordanië. In een interview vertelt ze over haar werk voor Columbus Travel en de bijzondere reis naar Jordanië die ze gemaakt heeft.

Fotografe Manon van der Zwaal is recent voor Columbus Travel op reis geweest naar Jordanië. In een interview vertelt ze over haar werk voor Columbus T...

Video vrijdag: de tien minst ontdekte plekken op aarde

In de nieuwste editie van Columbus Travel nemen we je mee op ontdekkingsreis naar bijzondere plekken en afgelegen oorden. De video voor deze vrijdag past dan ook perfect bij het thema van editie 83. Kijk mee naar de minst ontdekte plekken op aarde. 

In de nieuwste editie van Columbus Travel nemen we je mee op ontdekkingsreis naar bijzondere plekken en afgelegen oorden. De video voor deze vrijdag p...

Ontmoet reisfotograaf Pie Aerts

In zijn nieuwe fotoboek Tales From The Roads Less Traveled plaatst reisfotograaf Pie Aerts eens niet de natuur, maar de mens en zijn leefwijze op een voetstuk. ‘Met dit boek wil ik aantonen dat wij in Nederland nog zóveel kunnen leren van de mensen die langs the roads less traveled leven.’ Wij krege...

In zijn nieuwe fotoboek Tales From The Roads Less Traveled plaatst reisfotograaf Pie Aerts eens niet de natuur, maar de mens en zijn leefwijze op een...