Stedentrips

Let op: zo voorkom je deze sluwe hotelscam

Gepubliceerd: 27 feb 2019 | Citytrips | Strandvakanties | Natuurreizen | Rondreizen 0
Is een hotel opeens duurder dan toen je het voor de eerste keer vond? Goede kans dat je dan op het punt staat met beide benen in een hotelscam te trappen. Wees gewaarschuwd!


Hotelkamers wil je zo veilig en goedkoop mogelijk boeken (Foto: Steve Herud, Sir Savigny)

De volgende keer dat je een hotelkamer boekt moet je alert zijn. Het zit namelijk zo: wanneer je online naar een hotel zoekt, is het zeer aannemelijk dat valse websites bovenaan komen te staan in Google. Dit ziet er allemaal super echt uit en het lijkt daadwerkelijk door het hotel gerund te worden - het logo en copyrighted afbeeldingen worden zelfs één op één overgenomen - maar in feite gaat het om een frauduleuze website. Deze zogeheten third parties rekenen bij het boeken van een kamer tot wel 25 procent extra op de echte prijs.

En dan moet je nog mazzel hebben dat de reservering wel wordt gemaakt. In het ergste geval kom je aan bij het hotel, dat geen flauw idee heeft van je komst. Ook veel gehoord: speciale verzoeken zijn niet doorgekomen. Twee eenpersoonsbedden of een handicapvriendelijke kamer? Vergeet het maar.

The American Hotel & Lodging Association rekende uit wat reizigers kwijt zijn aan deze hotelscam. Elk jaar wordt er voor ruim 4 miljard dollar binnengehaald door dit soort organisaties. Let dus goed op, zodat daar geen enkele euro van jou bijkomt.

Bij het plannen van je volgende citytrip moet je alert zijn bij het boeken van je hotel, maar we hebben nog véél meer tips voor je. Met onze Citytripspecial #3 ontdek je 30 steden buiten de gebaande paden.

deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Door de lens van Columbus Travel-fotografe Manon van de Zwaal

Fotografe Manon van der Zwaal is recent voor Columbus Travel op reis geweest naar Jordanië. In een interview vertelt ze over haar werk voor Columbus Travel en de bijzondere reis naar Jordanië die ze gemaakt heeft.

Fotografe Manon van der Zwaal is recent voor Columbus Travel op reis geweest naar Jordanië. In een interview vertelt ze over haar werk voor Columbus T...

Video vrijdag: de tien minst ontdekte plekken op aarde

In de nieuwste editie van Columbus Travel nemen we je mee op ontdekkingsreis naar bijzondere plekken en afgelegen oorden. De video voor deze vrijdag past dan ook perfect bij het thema van editie 83. Kijk mee naar de minst ontdekte plekken op aarde. 

In de nieuwste editie van Columbus Travel nemen we je mee op ontdekkingsreis naar bijzondere plekken en afgelegen oorden. De video voor deze vrijdag p...

Ontmoet reisfotograaf Pie Aerts

In zijn nieuwe fotoboek Tales From The Roads Less Traveled plaatst reisfotograaf Pie Aerts eens niet de natuur, maar de mens en zijn leefwijze op een voetstuk. ‘Met dit boek wil ik aantonen dat wij in Nederland nog zóveel kunnen leren van de mensen die langs the roads less traveled leven.’ Wij krege...

In zijn nieuwe fotoboek Tales From The Roads Less Traveled plaatst reisfotograaf Pie Aerts eens niet de natuur, maar de mens en zijn leefwijze op een...