Stedentrips

Let op: zo voorkom je deze sluwe hotelscam

Gepubliceerd: 27 feb 2019 | Stedentrips | Strandvakanties | Natuurreizen | Rondreizen 0
Is een hotel opeens duurder dan toen je het voor de eerste keer vond? Goede kans dat je dan op het punt staat met beide benen in een hotelscam te trappen. Wees gewaarschuwd!


Hotelkamers wil je zo veilig en goedkoop mogelijk boeken (Foto: Steve Herud, Sir Savigny)

De volgende keer dat je een hotelkamer boekt moet je alert zijn. Het zit namelijk zo: wanneer je online naar een hotel zoekt, is het zeer aannemelijk dat valse websites bovenaan komen te staan in Google. Dit ziet er allemaal super echt uit en het lijkt daadwerkelijk door het hotel gerund te worden - het logo en copyrighted afbeeldingen worden zelfs één op één overgenomen - maar in feite gaat het om een frauduleuze website. Deze zogeheten third parties rekenen bij het boeken van een kamer tot wel 25 procent extra op de echte prijs.

En dan moet je nog mazzel hebben dat de reservering wel wordt gemaakt. In het ergste geval kom je aan bij het hotel, dat geen flauw idee heeft van je komst. Ook veel gehoord: speciale verzoeken zijn niet doorgekomen. Twee eenpersoonsbedden of een handicapvriendelijke kamer? Vergeet het maar.

The American Hotel & Lodging Association rekende uit wat reizigers kwijt zijn aan deze hotelscam. Elk jaar wordt er voor ruim 4 miljard dollar binnengehaald door dit soort organisaties. Let dus goed op, zodat daar geen enkele euro van jou bijkomt.

Bij het plannen van je volgende citytrip moet je alert zijn bij het boeken van je hotel, maar we hebben nog véél meer tips voor je. Met onze Citytripspecial #3 ontdek je 30 steden buiten de gebaande paden.

deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

9x instant onthaasten: hiervan kom je tot rust

Onthaasten is het bewust kiezen voor ontspanning. En voor veel mensen hangt onthaasten samen met vakantie en reizen. Kan je even niet op reis maar wil je wel onthaasten? Droom dan weg bij deze prachtige beelden! Je voelt je totaal relaxed worden.

Onthaasten is het bewust kiezen voor ontspanning. En voor veel mensen hangt onthaasten samen met vakantie en reizen. Kan je even niet op reis maar wil...

Dit nieuws mag je niet missen deze week

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste reisnieuws weg van de massa? Check dan de 3 primeurtjes die we voor je hebben verzameld. Pak even een koffie en een momentje voor jezelf zodat jij op je werk of thuis weer wat leuks te melden hebt!

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste reisnieuws weg van de massa? Check dan de 3 primeurtjes die we voor je hebben verzameld. Pak even een kof...

Wildlife hoort niet in medicijnen! Kom in actie!

Het water staat al aan de lippen van ernstig bedreigde diersoorten en daar komt nu nog een extra dreiging bij. Door de groei van de vraag en productie naar traditionele Chinese medicijnen lijkt wildlife definitief uitgeroeid te worden. En daarom moet er nu ingerepen worden! 

Het water staat al aan de lippen van ernstig bedreigde diersoorten en daar komt nu nog een extra dreiging bij. Door de groei van de vraag en productie...