Vakantieplannen in maart? 5x de beste bestemmingen image
Lkoedam

Vakantieplannen in maart? 5x de beste bestemmingen

Ook wel eens in het verkeerde seizoen ergens een vliegtuig uitgerold? Omdat een plaatselijk buitje tóch iets anders is dan het in alle hevigheid losgebarsten regenseizoen of de ingecalculeerde warmte plots een jaarlijkse terugkerende hittegolf bleek te zijn? Dergelijke regiefoutjes overkomen je niet meer met de Columbus Reisplanner: de beste reistijden per land.

De vernieuwde Reisplanner geeft per land de beste reistijden. Wat is de gemiddelde neerslag? Wat is de gemiddelde temperatuur? Met welke feestdagen moet je rekening houden? Vanuit de Reisplanner tippen wij deze bestemmingen voor maart.

Noorwegen

Het noorden van Noorwegen is een gebied van extremen: de volgens de overlevering door trollen gehouwen fjorden, de eindeloze toendra van het binnenland en het fameuze licht van de poolcirkel. De beste reistijd voor sneeuwactiviteit is eind februari tot en met maart.


Columbus-ambassadeur WKerkhof reisde met een hondenslee bij Tromsø 

Tanzania

De Serengeti, de Ngorongo-krater, Lake Manyara: het zijn klinkende namen die het hart van iederen wildlifeliefhebber sneller doen kloppen. Beste reistijd waarin je de massa en constante regen zoveel mogelijk vermijdt: september t/m half december en maart. Negentig procent van alle bezoekers aan Tanzania komen exclusief af op de jaarlijkse migratie van anderhalf miljoen wildebeesten en zebra's en laten de rest van het land links liggen. Doodzonde, want alleen al de noordelijke helft van de vredige Afrikaanse republiek heeft veel meer moois te bieden, waaronder natuurgebieden als Saadani, Tarangire en Mkomazi, het nauwelijks ontdekte Usambaragebergte en de rustige, hippie chic noordkust.


Zo ver als het oog reikt: gnoes in de Serengeti (Foto: Reisreporter deerik)

Dubai

Tenzij een temperatuur van 40 graden of hoger jouw idee van 'prettig' is, reis je af in de winter (tussen november en maart) naar Dubai. Het weer is er dan heerlijk zacht tot warm (en 's avonds zelfs koel). De maanden juni t/m oktober zijn snikheet en kun je dus beter vermijden.


De skyline van Dubai als de schemer valt (Foto: Reisreporter adelheid)

Filipijnen

De Filipijnen kennen feitelijk maar twee seizoenen: het droge seizoen en het regenseizoen. Van december t/m april ontloop je de hevige regenval en tyfoons - en wie wil dat nou niet? December tot en met februari zijn de drukste maanden, derhalve zijn de maanden maart en april de beste reistijd.


Reisreporter RobHoekstra ging op de Filipijnen in tegenovergestelde richting van de collectieve tours

Costa Rica

Voor liefhebbers van een tropisch klimaat, ecotoerisme, buitensport en wildlife is Costa Rica bijna te mooi om waar te zijn. Dit Midden-Amerikaanse landje heeft de hoogste soortendichtheid ter wereld en is duurzamer, welvarender en veiliger dan omringende staten. De beste reistijd is tot en met april, dus wees er snel bij voor het regenseizoen in aantocht is.


Zoekplaatje: Costa Ricaanse ecolodge middenin de natuur (Foto: Sylvia Overkamp © Columbus Travel)