Stedentrips

Attractiepark Venetië kondigt bizarre regels aan

Gepubliceerd: 21 feb 2019 | Stedentrips 0
Het loopt al jaren de spuigaten uit met toeristen die Venetië overspoelen. Burgemeester Luigi Brugnaro is het zó zat, dat hij vanaf 2022 verregaande maatregelen wil introduceren om de toeristenstroom te reguleren.


Reisreporter Floydian bleef de toeristenstroom voor: vóór zonsopkomst de stad ontdekken

62.000 inwoners versus dertig miljoen (!) bezoekers per jaar. De relatieve kleine groep locals draagt de enorme last van de toeristen op de schouders, waardoor Brugnaro wil dat iedereen meebetaalt aan de onderhoudskosten van de stad. Vanaf mei dit jaar moeten toeristen minimaal €3 belasting betalen om het centrum in te mogen. In het hoogseizoen kan de prijs oplopen naar een tientje. Voor toeristen met een hotelovernachting is deze entreeprijs al doorberekend in de kamerprijs.

Nog een stap verder

Brugnaro laat het daar niet bij, want hij denkt niet dat Venetië de toeristenstroom kan reguleren met enkel de entreeprijs. Wie vanaf 2022 het centrum inwil, moet op voorhand een plekje reserveren om de stad in te kunnen.

Toeristen zijn volgens het gemeentebestuur nog zeker welkom, maar het wordt ze wel iets moeilijker gemaakt. Want als er niets wordt gedaan, dreigt Venetië onleefbaar te worden. De Italiaanse minister van Toerisme is tegen de aangekondigde maatregelen. Die zouden volgens hem 'niet houdbaar en desastreus' zijn. 

Entreeprijs en een ticket reserveren: Venetië zet de volgende stap naar een attractiepark.

deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Smart omgaan met je smartphone. Zo doe je het!

Een smartphone is een verlengstuk van onszelf geworden. Zonder kunnen de meeste mensen niet navigeren of een foto maken. En wanneer ook op reis je telefoon je beste vriend is wil je wel dat ie doet wat jij wilt! Maak kennis met 3 onbekende functies die je beste vriend gaan worden. 

Een smartphone is een verlengstuk van onszelf geworden. Zonder kunnen de meeste mensen niet navigeren of een foto maken. En wanneer ook op reis je tel...

9x instant onthaasten: hiervan kom je tot rust

Onthaasten is het bewust kiezen voor ontspanning. En voor veel mensen hangt onthaasten samen met vakantie en reizen. Kan je even niet op reis maar wil je wel onthaasten? Droom dan weg bij deze prachtige beelden! Je voelt je totaal relaxed worden.

Onthaasten is het bewust kiezen voor ontspanning. En voor veel mensen hangt onthaasten samen met vakantie en reizen. Kan je even niet op reis maar wil...

Dit nieuws mag je niet missen deze week

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste reisnieuws weg van de massa? Check dan de 3 primeurtjes die we voor je hebben verzameld. Pak even een koffie en een momentje voor jezelf zodat jij op je werk of thuis weer wat leuks te melden hebt!

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste reisnieuws weg van de massa? Check dan de 3 primeurtjes die we voor je hebben verzameld. Pak even een kof...