Autovakanties

Roadtrippen in Europa voor €1? Het kan echt!

Gepubliceerd: 08 dec 2018 | Autovakanties 0
We hebben een geheim trucje gevonden om spótgoedkope roadtrips te maken. In de Verenigde Staten zijn ze al bekend met de zogeheten ‘relocation deals’, maar nu kan het ook in Europa!
Door: Tom Aussems


Zin in een roadtripje? Dat kan vanaf nu ook op een minibudget (Foto: Forrest Cavale, Unsplash)

Stop waar je mee bezig bent, grijp je creditcard en regel je eigen camper voor een schijntje. Een jaartje of twee ontdekte ik dat je voor $ 1 per dag in een camper door de Verenigde Staten kan crossen. Zulke stuntacties heten ‘relocation deals’. Vertaling: jij betaalt praktisch niets voor je roadtrip. Zij — de fabrikant, dealer of verhuurder — betalen niets voor het transport (relocation) van A naar B. Een win-winsituatie dus.

Relocation deals in Europa

Sindsdien houd ik dit soort relocation deals nauwlettend in de gaten. Zo kwam ik erachter dat een van die websites, Imoova, nu ook relocation deals aanbiedt in Europa. Ik heb maar meteen van de gelegenheid gebruikgemaakt en zelf een huurcamper geboekt. Enige voorwaarde: ik moet ’m in de periode 30 oktober tot 30 november ophalen in München en afleveren in Amsterdam, en ik mag er niet langer dan vijf dagen over doen. We passen er met z’n tweetjes in en de benzinekosten zijn voor eigen rekening. Totale huurkosten: € 1 per dag (plus € 25 boekingskosten). Prima dealtje, toch?

Ik boekte deze relocation deal, dus die is nu al weg. Ook een camper regelen? Houd dan regelmatig imoova.com in de gaten en klik op ‘Europe’ voor het nieuwste aanbod.

deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Onverwachte tip: zet Zuid-Engeland op je radar

Waarom is een tripje naar Zuid-Engeland nou echt een aanrader? Wij vinden dat voornamelijk omdat je heel er veel werelden in één hebt. Het maakt niet uit waar je zin in hebt, je kunt het vinden in dit onderschatte deel van Engeland!

Waarom is een tripje naar Zuid-Engeland nou echt een aanrader? Wij vinden dat voornamelijk omdat je heel er veel werelden in één hebt. Het maakt niet...

Attractiepark Venetië kondigt bizarre regels aan

Het loopt al jaren de spuigaten uit met toeristen die Venetië overspoelen. Burgemeester Luigi Brugnaro is het zó zat, dat hij vanaf 2022 verregaande maatregelen wil introduceren om de toeristenstroom te reguleren.

Het loopt al jaren de spuigaten uit met toeristen die Venetië overspoelen. Burgemeester Luigi Brugnaro is het zó zat, dat hij vanaf 2022 verregaande m...

Ontmoet: de laatste koppensnellers van India

Hij geeft ze nog twintig jaar. Dan hebben de Konyaks volgens fotograaf Peter Bos geen eigen stammencultuur meer. Het geïsoleerde volk in India, dat mensen onthoofdt en daarmee indrukwekkende gezichtstatoeages verdient, dreigt zelf uit te sterven.

Hij geeft ze nog twintig jaar. Dan hebben de Konyaks volgens fotograaf Peter Bos geen eigen stammencultuur meer. Het geïsoleerde volk in India, dat me...