Autovakanties

Roadtrippen in Europa voor €1? Het kan echt!

Gepubliceerd: 08 dec 2018 | Autoreizen 0
We hebben een geheim trucje gevonden om spótgoedkope roadtrips te maken. In de Verenigde Staten zijn ze al bekend met de zogeheten ‘relocation deals’, maar nu kan het ook in Europa!
Door: Tom Aussems


Zin in een roadtripje? Dat kan vanaf nu ook op een minibudget (Foto: Forrest Cavale, Unsplash)

Stop waar je mee bezig bent, grijp je creditcard en regel je eigen camper voor een schijntje. Een jaartje of twee ontdekte ik dat je voor $ 1 per dag in een camper door de Verenigde Staten kan crossen. Zulke stuntacties heten ‘relocation deals’. Vertaling: jij betaalt praktisch niets voor je roadtrip. Zij — de fabrikant, dealer of verhuurder — betalen niets voor het transport (relocation) van A naar B. Een win-winsituatie dus.

Relocation deals in Europa

Sindsdien houd ik dit soort relocation deals nauwlettend in de gaten. Zo kwam ik erachter dat een van die websites, Imoova, nu ook relocation deals aanbiedt in Europa. Ik heb maar meteen van de gelegenheid gebruikgemaakt en zelf een huurcamper geboekt. Enige voorwaarde: ik moet ’m in de periode 30 oktober tot 30 november ophalen in München en afleveren in Amsterdam, en ik mag er niet langer dan vijf dagen over doen. We passen er met z’n tweetjes in en de benzinekosten zijn voor eigen rekening. Totale huurkosten: € 1 per dag (plus € 25 boekingskosten). Prima dealtje, toch?

Ik boekte deze relocation deal, dus die is nu al weg. Ook een camper regelen? Houd dan regelmatig imoova.com in de gaten en klik op ‘Europe’ voor het nieuwste aanbod.

deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Topblog van de Week: een paradijselijke reis

'Ik zie in het donker een haai voorbij zwemmen. De pelikaan naast me ziet het ook. Even veert hij op, een visje is nooit te versmaden.' Nieuwsgierig hoe dit afloopt en over welk paradijs communitylid neretslok schrijft? Je leest het in zijn blog die verkozen is tot Topblog van de Week. 

'Ik zie in het donker een haai voorbij zwemmen. De pelikaan naast me ziet het ook. Even veert hij op, een visje is nooit te versmaden.' Nieuws...

Wegdromers voor lekkerbekjes

Vreemde gerechtjes proeven, nieuwe smaken en geuren ontdekken: het hoort er allemaal bij op reis. Onze Columbus communityleden hebben de smaak te pakken en weten eten op een bijzondere manier vast te leggen. 

Vreemde gerechtjes proeven, nieuwe smaken en geuren ontdekken: het hoort er allemaal bij op reis. Onze Columbus communityleden hebben de smaak te pakk...

Tsjernobyl op de radar

Al meer dan 30 jaar geleden sloeg in de kerncentrale bij Tsjernobyl het noodlot toe. Door de vijfdelige HBO-serie Chernobyl, die vanaf mei op Ziggo Movies & Series te zien is, wordt het Oekraïnse gebied de laatste tijd steeds populairder voor toeristen. Voor al deze media-aandacht waren wij al in Ts...

Al meer dan 30 jaar geleden sloeg in de kerncentrale bij Tsjernobyl het noodlot toe. Door de vijfdelige HBO-serie Chernobyl, die vanaf mei op Ziggo Mo...