Wat is de ideale openbaarvervoersapp voor op reis?

Gepubliceerd: 26 okt 2018 0
Tot nu toe was er nooit één ideale app voor alle soorten openbaar vervoer. Daar gaat binnenkort verandering komen, want deze app gaat de vertrektijden van elke bus en trein tot op de seconde in de gaten houden!
Door: Roselinde


Altijd fijn om te weten wanneer je trein vertraging heeft (Foto: rawpixel, Unsplash)

Ik weet niet of jij je ook herkent in mijn verhaal, maar ik heb zelf vijfduizend verschillende apps op mijn smartphone staan om het openbaar vervoer in Europa te checken. Denk aan 9292, de bekende NS-app, de GoEuro reisplanner of zelfs de app van de Deutsche Bahn. Oké, tikkeltje overdreven. Dat waren technisch gezien maar vijf verschillende apps, maar je snapt heus wel wat ik bedoel.

Een briljante nieuwe update voor Google Maps

Nu hoor ik je al denken: welke magische app gaat dat probleem oplossen dan? Verrassing: je hoeft helemaal niets te downloaden! Deze fabuleuze functie hoort namelijk bij een nieuwe update van Google Maps. Vanaf nu kun je aan de hand van een virtuele kaart met live ov- en verkeersinformatie in tachtig steden over de hele wereld de exacte vertrektijden checken van je bus of trein. Als je een route intikt verschijnt die informatie nu vanzelf op je schermpje.

Althans, dat kan al in de grotere Nederlandse steden als Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Het is nog niet bekend wanneer de rest van het land gaat volgen. Wél kan iedereen dankzij de update nu een koppeling inschakelen naar andere apps zoals Spotify, zodat je tijdens het navigeren gewoon naar muziek kunt luisteren. Ook niet verkeerd!

Trouwens, ken jij deze andere 'verborgen' functies van Google Maps al? Soms kan die ene handige app nog veel meer dan je denkt!

deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

De week van de Columbus-community in beeld

Iedere week verzamelen wij een aantal mooie kiekjes die door onze communityleden genomen zijn. Onze selectie bestaat deze week uit prachtige beelden van wildlife en we hebben een bijzonder straatbeeld voor je geselecteerd. Nieuwsgierig geworden naar de topfoto’s?

Iedere week verzamelen wij een aantal mooie kiekjes die door onze communityleden genomen zijn. Onze selectie bestaat deze week uit prachtige beelden v...

Geheimen van een topfotograaf. Wat wil jij weten?

Columbus Travel-oprichter Louise ten Have geeft haar fotogeheimen prijs. Ze gaat je in onze nieuwste podcast alles vertellen over hoe je een geniale foto maakt. En ze geeft antwoord op al jouw vragen. 

Columbus Travel-oprichter Louise ten Have geeft haar fotogeheimen prijs. Ze gaat je in onze nieuwste podcast alles vertellen over hoe je een geniale f...

Ontmoet Jan Franke onze man in het Midden-Oosten

Voor editie 81 vroegen wij Columbus-schrijver én Midden-Oostencorrespondent Jan Franke het hemd van het lijf. Hij vindt het fantastisch om als journalist en producent het échte verhaal over de Arabische wereld te vertellen. 

Voor editie 81 vroegen wij Columbus-schrijver én Midden-Oostencorrespondent Jan Franke het hemd van het lijf. Hij vindt het fantastisch om als journal...