Wat is de ideale openbaarvervoersapp voor op reis?

Gepubliceerd: 26 okt 2018 0
Tot nu toe was er nooit één ideale app voor alle soorten openbaar vervoer. Daar gaat binnenkort verandering komen, want deze app gaat de vertrektijden van elke bus en trein tot op de seconde in de gaten houden!
Door: Roselinde


Altijd fijn om te weten wanneer je trein vertraging heeft (Foto: rawpixel, Unsplash)

Ik weet niet of jij je ook herkent in mijn verhaal, maar ik heb zelf vijfduizend verschillende apps op mijn smartphone staan om het openbaar vervoer in Europa te checken. Denk aan 9292, de bekende NS-app, de GoEuro reisplanner of zelfs de app van de Deutsche Bahn. Oké, tikkeltje overdreven. Dat waren technisch gezien maar vijf verschillende apps, maar je snapt heus wel wat ik bedoel.

Een briljante nieuwe update voor Google Maps

Nu hoor ik je al denken: welke magische app gaat dat probleem oplossen dan? Verrassing: je hoeft helemaal niets te downloaden! Deze fabuleuze functie hoort namelijk bij een nieuwe update van Google Maps. Vanaf nu kun je aan de hand van een virtuele kaart met live ov- en verkeersinformatie in tachtig steden over de hele wereld de exacte vertrektijden checken van je bus of trein. Als je een route intikt verschijnt die informatie nu vanzelf op je schermpje.

Althans, dat kan al in de grotere Nederlandse steden als Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Het is nog niet bekend wanneer de rest van het land gaat volgen. Wél kan iedereen dankzij de update nu een koppeling inschakelen naar andere apps zoals Spotify, zodat je tijdens het navigeren gewoon naar muziek kunt luisteren. Ook niet verkeerd!

Trouwens, ken jij deze andere 'verborgen' functies van Google Maps al? Soms kan die ene handige app nog veel meer dan je denkt!

deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

Ga van de gebaande paden in oostelijk Zuid-Afrika

De leeuw, de olifant, de zwarte neushoorn, de buffel en het luipaard. Deze vijf, de Big Five, móét je van je bucketlist afstrepen en oostelijk Zuid-Afrika blijft daar de perfecte plek voor.

De leeuw, de olifant, de zwarte neushoorn, de buffel en het luipaard. Deze vijf, de Big Five, móét je van je bucketlist afstrepen en oostelijk Zuid-Af...

| Safari
Zin in zon? 3 warme winterbestemmingen in Spanje

De temperatuur gaat steeds verder dalen, dus het wordt tijd om aan de kille kou te ontsnappen. En daar hoef je helemaal geen verre reis voor te maken. Dit zijn onze favoriete warme winterbestemmingen in Spanje.

De temperatuur gaat steeds verder dalen, dus het wordt tijd om aan de kille kou te ontsnappen. En daar hoef je helemaal geen verre reis voor te maken....