5 redenen voor een winters avontuur in IJsland image

5 redenen voor een winters avontuur in IJsland

Voor actie en avontuur is IJsland een geweldige bestemming, en helemaal in de winter! Wij zetten 5 redenen op een rij om IJsland in de winter te bezoeken.


IJsland is een waar winterwalhalla (Foto: Balazs Busznyak, Unsplash)

1. Watervallen, geiser en gletsjers

Met stip op nummer één staat het winterse landschap van IJsland. De watervallen in een besneeuwd landschap, de geisers die kokend water tientallen meters de lucht in schieten in hartje winter, en de gletsjers die de echte avonturier natuurlijk graag van dichtbij wil bekijken tijdens een hike.

2. Maak een gletsjerwandeling 

Op het vlakke deel van de gletsjer Sólheimajökull loop je gemakkelijk zelf even rond, maar wil je verder – en steiler – dan ga je onder begeleiding van een gids. Die zorgt voor schoenen met spikes en vertelt je bovendien alles over de gletsjer, de ijsgrotten en de regelmatig actieve vulkaan Katla die boven de gletsjer uittorent. Tijdens de wandeling is het ook mogelijk om een ijsmuur te beklimmen om het nog avontuurlijker te maken!

3. Spot het noorderlicht

Vanaf september heb je zeven maanden lang kans om het noorderlicht te spotten op IJsland. Je hoeft je maar net buiten de stad te begeven om de totale donkerte te ervaren die nodig is om het noorderlicht te zien. Wil je echt op een bijzondere manier op zoek naar het noorderlicht? Maak dan een boottocht vanuit Reykjavík by night, ga met een expert op zoek naar de beste plekjes om het noorderlicht te zien of spring in de Secret Lagoon, een geothermisch zwembad, en zwem met hopelijk het dansende noorderlicht boven je.


De wereldberoemde Gulfoss waterval (Foto: Mahkeo (modified), Unsplash)

4. Stap in een super jeep of sneeuwscooter en ga off road

Voor reizigers die van spanning en sensatie houden is dit de ideale activiteit: ga buiten de bekende paden met een super jeep en rijd langs de geiser Geysir, de wereldberoemde warmwaterbronnen, de Gulfoss waterval en het Thingvellir Nationaal Park. Extra stoer: onderdeel van de trip is ook een sneeuwscooter safari op de Langjökull gletsjer.

5. Ontdek het winterse landschap tijdens een huskysafari

Een écht IJslands avontuur begint met een huskysafari. Voel de kracht, opwinding en energie van de enthousiaste sledehonden. Halverwege de tour brengt de gids je naar een plek met een prachtig uitzicht op het winterse landschap, echt genieten! Dit is de manier om in contact te komen met het land van vuur en ijs.

Staat jouw winterse avontuur naar IJsland hier nog niet bij? Bekijk hier het complete aanbod van wintervakanties naar IJsland en kies jouw favoriet uit of stel deze met reisspecialisten op maat samen.