Fotoserie: de gaafste verlaten plekken ter wereld

Gepubliceerd: 18 sep 2018 1
Hoe zou de wereld eruitzien als de mensheid verdwijnt? Fotograaf Simon Yeung, die ’s werelds gaafste verlaten plekken fotografeerde, geeft je een impressie.
Door: Roselinde


Deze vervallen kerk ontdekte Simon in Italië (Foto: Simon Yeung)

Uren turen naar foto’s van onheilspellende ruïnes en doodstille spooksteden; ik kan er geen genoeg van krijgen. Blijkbaar ben ik niet de enige, want op Instagram zijn er heuse genres ontstaan rondom deze sfeervolle post-apocalyptische plaatjes: #abandonesplaces en #ruinporn.

Fotograaf Simon Yeung heeft duidelijk ook een lichte obsessie voor afbrokkelende winkelcentra's en vervallen kerken. Sterker nog, de afgelopen jaren heeft hij tijdens zijn vele reizen de allergaafste plekken ter wereld op de gevoelige plaat vastgelegd. Zie hier een aantal fantastische foto's uit zijn indrukwekkende collectie:


Een voormalige mijn, ergens in Duitsland (Foto: Simon Yeung)


Dit voormalige hotel staat ergens in Abchazië, Georgië (Foto: Simon Yeung)


Een verlaten theater in Noord-Amerika (Foto: Simon Yeung)


Deze oude elektriciteitscentrale vind je in Hongarije (Foto: Simon Yeung)

Geheimzinnige 'urbexlocaties'

Helaas zijn urban explorers (urbex) als Simon vaak wel behoorlijk geheimzinnig als het om exacte locaties gaat, dus ik kan je niet precies vertellen waar je deze plekken kan vinden. Wel heb ik een aantal toffe verlaten plekken in Nederland en België kunnen traceren. Bij deze een lijstje om je eigen urbex-carrière alvast een boost te geven:

deel dit artikel met je vrienden:
 

1 reactie(s) bij "Fotoserie: de gaafste verlaten plekken ter wereld"

  • profile image comment

    Mooie foto's. Zet Buzludzha in Bulgarije er ook maar bij. https://www.nationalgeographic.nl/reizen/2018/01/bezoek-dit-verlaten-monument-het-balkangebergte

    Door Epje • geplaatst op 2018-10-22 21:53:40

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Laatste artikelen

De mooiste nationale parken van Groot-Brittannië

Groot-Brittannië is de ideale bestemming om te genieten van prachtige natuur. Ontdek het ruigste nationale park van Schotland, wandel langs het grootste loch van Schotland of toer door de nationale parken van Engeland met de auto. Je verkent Schotland en Engeland het beste tijdens een autorondreis!

Groot-Brittannië is de ideale bestemming om te genieten van prachtige natuur. Ontdek het ruigste nationale park van Schotland, wandel langs het groots...

Hebben! De vernieuwde en gloednieuwe editie 79

Heb jij het al gezien, het vernieuwde design van Columbus Travel? Nu met extra veel reisinspiratie. Centraal in deze editie: Engeland, India, Macedonië, Oostenrijk én Principe! Een klein voorproefje:

Heb jij het al gezien, het vernieuwde design van Columbus Travel? Nu met extra veel reisinspiratie. Centraal in deze editie: Engeland, India, Macedoni...