De 5 ergste reisblunders die je kunt begaan image

De 5 ergste reisblunders die je kunt begaan

Fouten maken we allemaal, en ik kan je vertellen dat ik inmiddels een indrukwekkend aantal travel bloopers op mijn naam heb staan. Ik neem aan dat ik niet de enige ben, toch? Komen deze 5 reisblunders jou bekend voor?


Een stomme inschattingsfout kan je hele reisschema verpesten (Foto: Chuttersnap, Unsplash)

1. Niet checken of het een zwarte dag is

Rond de vakanties zijn er op grote luchthavens als Schiphol altijd zwarte dagen waar je rekening mee moet houden. Dan sta je soms uren te wachten in de rij voor de veiligheidscontrole. Vlieg jij onverhoopt tóch op een zwarte dag? Vertrek dan extra vroeg richting het vliegveld. In Nederland vallen de meeste zwarte vliegdagen in mei, juli en augustus.

2. Naar de verkeerde luchthaven

Misschien is het jou ooit een keertje overkomen; je staat op een vliegveld, klaar om te boarden, maar je kan nergens het juiste vluchtnummer op de schermen bespeuren. Hoe kan dat in godsnaam? Yep, je raadt het al: sommige steden hebben meer dan één nabijgelegen vliegveld, zoals LondenVenetië, Milaan of Rio de Janeiro. Wees bij deze steden dus altijd extra alert als je een ticket boekt.

3. Geen ruimte overlaten in je koffer

Een fout die we allemaal regelmatig maken is te weinig ruimte in onze koffer overlaten. Of ben ik de enige bij wie dit regelmatig gebeurt? Ik draag op reis doorgaans maar de helft van de kleren die ik meebreng. Mijn conclusie: je hebt altijd minder nodig dan je denkt. Bovendien passen er geen souvenirs meer bij als je je koffer bomvol propt. Zonde!

4. Een veel te drukke hostelkamer boeken

Als budgetreiziger kom je weleens in een hostel terecht, maar wat je dus nooit moet doen is een bedje reserveren op een grote slaapzaal. Neem het van mij aan, want ik spreek uit ervaring: stinkende en stomdronken tieners die om vier uur ’s nachts naar binnen strompelen. En dan maak je óók nog eens een goeie 80% kans op minstens één keiharde snurker. Zelf ga ik altijd voor een kamer met maximaal vier bedden.

5. Dure apparatuur in je ingecheckte koffer

Ik snap dat het heel verleidelijk is om die zware laptop of camera in je ingecheckte koffer te lozen. Toch raad ik je aan om dat soort apparatuur altijd in je handbagage mee te zeulen. Je weet immers nooit zeker of je koffer op tijd (en zonder kleerscheuren) op je eindbestemming arriveert. Zeker als je een lange vlucht met één of meerdere overstappen gaat maken, kun je beter geen breekbare items inchecken. En al helemáál niet als je koffer geen harde behuizing heeft. 

Heb jij zelf ook een domme reisblunder gemaakt waar je wijze lessen van hebt geleerd? Laat het ons dan weten door op dit artikel te reageren.