Let op: Ryanair weigert rolkoffers nu als handbagage image

Let op: Ryanair weigert rolkoffers nu als handbagage

Als ik op stedentrip ga neem ik steevast een rolkoffer mee. Hupsakee, de cabine in en na het landen meteen weer door. Helaas steekt Ryanair hier binnenkort een stokje voor: rolkoffers worden niet langer geaccepteerd als handbagage.


Ga jij ook altijd op citytrip met een rolkoffertje? (Foto: Anna Sullivan (modified), Unsplash)

Ik reis al jarenlang met Ryanair door Europa en had tijdens deze vluchten altijd een rolkoffertje bij me met een gewicht van onder de 10 kilo. Effe schrikken dus toen ik hoorde van de nieuwe bagageregel van Ryanair: vanaf 1 november mogen alleen nog maar rugzakken en laptoptassen worden meegenomen. Rolkoffers mogen tegen een meerpijs van € 6 à 10 alléén nog maar mee als ruimbagage. De reden voor deze anti-rolkofferregel? Ryanair claimt dat het minimaliseren van cabinebagage voor minder vertragingen zal zorgen, omdat het inchecken en boarden dan soepeler zal verlopen.

Volgens Ryanair is een priority ticket de enige manier om de rolkoffertoeslag te omzeilen. Ik stel een andere methode voor: slimmer inpakken! Check onze 10 simpele inpaktrucs, want met een beetje proppen past al je bagage misschien nét in je rugzak.