Zuid-Afrika reviews

10
Zuid-Afrika
Dianne was hier 15 mrt 2018
Schitterend land voor een gevarieerde vakantie. Lekker eten, aardige behulpzame mensen, mooie imposante en afwisselende natuur, volop dieren te spotten, leuke dorpen en steden, cultuur. Van alles wat dus.
Land
  • Dieren spotten
  • Prachtige natuur
  • Lekker eten
  • Veel dingen te doen
  • Het kost maanden om alles te zien
Review geplaatst op 2018-03-15
9
Zuid-Afrika
Marlieke was hier 15 mrt 2018
Januari 2016 was het zover drie weken rondtrekken door Zuid-Afrika met als hoogte punt het spotten van de Big Five. We hadden ons van te voren goed ingelezen en keken ontzettend uit naar ons bezoek aan het National Kruger Park. Daar aangekomen keken we onze ogen uit. Bij binnenkomst spotten we een luipaard en vervolgens reden we langs een kudde olifanten, stonden er buffels en zebra's aan een poel met daarin een groot nijlpaard. En zoals iedereen van te voren ons al vertelde, inderdaad dat gevoel wat je krijgt is niet te omschrijven. Je mag op dat moment een klein beetje proeven van de wereld van deze prachtige dieren, je bent één met de natuur. De dagen die volgde genoten we met volle teugen, de prettige verblijven in de rest camps droegen daar zonder meer aan bij. Na vier mooie dagen ging de trip verder niet ver buiten het Kruger National Park. In het Timbavati Private Nature Reserve wat deel uit maakt van het Greater Kruger National Park. We verbleven in Shindzela Tented Safari Lodge. Hier beleefde we het echte out of Africa gevoel. De dieren bewegen vrij rond ook in en rondom de lodge. Dat houdt in dat je 's avonds niet zelf naar je tent kunt wandelen. De gidsen verkopen hun ziel en zaligheid voor de dieren. Wat we daar hebben gezien en geleerd nemen ze ons niet meer af. Een ochtend safari waarbij we op afstand een groep leeuwen hebben gevolgd die een kill planden. Nog steeds bizar dat we er deel uit van maakten. Absolute aanrader mocht je echt op avontuur willen!
Land
  • Wildlife
  • Avontuur
  • Rustig
  • Bijzonder
  • de plek weer moeten verlaten
Review geplaatst op 2018-03-15
10
Zuid-Afrika Kaapstad
kruytflo was hier 01 jan 2014
Kaapstad heeft alles wat je van een vakantie bestemming kan verwachten. Stranden, cultuur, buitenleven, eettentjes en winkelstraten. De tafelberg is natuurlijk een uitstekende wandelbestemming met mooi uitzicht. Lion's head is daar in tegen eveneens een mooie wandeling zorg wel dat je op tijd weer beneden bent. Voor het uitgaansleven en de winkels kan je erg goed terecht op Waterfront of Longstreet en Green market square. Op Green market square is een heerlijk markt waar je wel op moet letten voor oplichterij. Het grootste Township is natuurlijk ook een uitstapje waard maar doe dat altijd met een gids. Vanuit Kaapstad kan je uitstapjes maken naar Houtbaai, Kaap de goede hoop en Cape point. Vergeet daarbij niet de diverse vuurtorens te bezoeken die zo belangrijk zijn voor de veiligheid van de scheepvaart in dit gebied. Cape point heeft er zelfs twee. De hoge vuurtoren boot namelijk geen veiligheid omdat bij laag hangende bewolking het licht niet zichtbaar is. Alle vuurtorens moeten laag staan omdat in dit gebied er laag eigenlijk altijd zicht is. Een fantastische bestemming.
Stad
  • Veelzijdigheid
  • Niet overal veilig
Review geplaatst op 2016-12-10
10
Zuid-Afrika
Trudy was hier 15 mrt 2018
Kruger Park is echt een fantastische bestemming voor een do it yourself safari. Het wildpark is zo groot als half Nederland en heel gevarieerd en flora en fauna. Je ziet beslist de big five! De meeste bezoekers zijn Zuid-Afrikaners en iedereen komt met zijn eigen auto. De infrastructuur in het park is heel goed. De hoofdwegen zijn geasfalteerd en daarnaast zijn er nog heel veel onverharde, maar goed berijdbare wegen, af te rijden. In het park zijn kampen waar je met je tent of in een huisje kunt overnachten. Om de kampen staat een hek en de kampen worden ook bewaakt, zodat je niet bang hoeft te zijn in je tent door een leeuw te worden overvallen. Met een vliegticket naar Johannesburg (mogelijk voor 500 Euro vanaf Amsterdam) en het huren van een auto heb je een hele mooie reis, voor nog niet de helft van de prijs van een safari elders in Afrika.
Land
  • Heel mooi wildpark, een echte safari-ervaring
  • Voor een safari heel voordelig.
  • Fijn in eigen tempo en op eigen gelegenheid
  • Geen
Review geplaatst op 2018-03-15
10
Zuid-Afrika
Michal was hier 15 mrt 2018
Zuid-Afrika is een prachtige bestemming om meerdere malen te bezoeken. Elk deel is weer totaal anders en niet voor niets zegt men over Zuid-Afrika dat het ‘de wereld in één land is’. Dit keer reisde ik naar de Transkei, een uniek gebied, omdat het nog niet erg toeristisch is. Daar en tegen zijn er tal van leuke accommodaties aan de kust te vinden en kan je er ook activiteiten ondernemen. Mijn reis begon in Durban. Als je een stad leuk vindt, met een echte Afrikaanse sfeer, dan is Durban misschien wel een bezoek waard voor jou! Er is de laatste jaren hard gewerkt om deze stad interessant te maken voor toeristen. De Wildcoast staat bekend om zijn schitterende verlaten stranden. Ik sliep in de Mbotyi River Lodge. Deze schitterende lodge ligt direct aan de Indische Oceaan en biedt ondernemende activiteiten aan zoals: wandelingen door de kleine dorpen, paardrijden over het strand of een kanotocht door de lagune. Surfliefhebbers weten Zuid-Afrika te vinden. Een leuke plaats om te surfen is Coffee Bay. Een gehucht met een relaxte sfeer direct aan de oceaan. Ik verbleef in Ocean View. Ik was onder de indruk van het uitzicht. Tijdens het ontbijt zag ik dolfijnen springen in de oceaan! Wie wil dat nu niet? Het is zeker een mooie vakantieherinnering!
Land
  • Puur
  • schitterende kust
  • cultuur
  • surf bestemming
  • de rijafstanden zijn langer
  • de wegen zijn niet overal even goed
Review geplaatst op 2018-03-15
8
Zuid-Afrika
Marjan was hier 15 mrt 2018
Met een huurauto gingen we het Addo NP in. Het was wat regenachtig. Wij hadden gehoord dat de roofdieren dan juist gaan jagen. Zuidelijk kwamen we binnen rijden, in eerste instantie dachten we " er zijn niet veel dieren", het is een dicht begroeid park, maar die gedachte werd direct teniet gedaan, heel veel olifanten stonden wat te lounchen met elkaar en liepen vlak voor onze auto de weg op, groten en een kleine, het leek een familiegroep. Verderop was een vlak grasachtig gebied en daar stopten we bij twee cheeta's die precies net een red bushbuck te grazen hadden genomen. Het was luguber en ook zo fascinerend, uiteindelijk hebben we er ruim twee uur staan kijken hoe zij te werk gingen. Wat prachtig om te zien hoe ook andere dieren zich in zo'n situatie zich gedragen, zoals zebra's , 'n grote groep red bushbucks, olifanten, en wat dichterbij, de jakhalsen, zij moesten op afstand een positie in nemen. Het Addo park had ons het mooiste snelste dier op aarde laten zien en dan ook nog op nog geen 10 meter afstand, wij waren met z'n drieen en zeer onder de indruk. Een waar cadeau op onze vakantie trip door Zuid Afrika. ( p.s. Zou een mooie scherpe foto kunnen toevoegen!)
Land
  • Slecht te bereiken
  • Geschikt voor kinderen
Review geplaatst op 2018-03-15
10
Zuid-Afrika
Ronald was hier 15 mrt 2018
Awesome holiday! Try taking an organized tour. You'll see plenty of animals. We were able to see the Lion, leopard, Elephant, Buffalo and Rhino. If you take an organized night ride through the park you'll see a lot of different animals you don't see during the day.
Land
  • Relaxing
  • Inspiring
  • The big 5 is great
Review geplaatst op 2018-03-15
10
Zuid-Afrika Kaapstad
Guidowater was hier 01 sep 2017
Kaapstad een magische plek die ons gegrepen heeft en niet meer los laat. Elke keer als we naar Afrika gaan komt deze stad terug in de route. Er is hier zoveel te doen dat het bijna een vakantie op zichzelf waard is. Wij zijn nu 3 keer in deze stad geweest maar nog nooit bezochten we dezelfde dingen. Het beste kan je een auto huren want binnen een uur rijden heb je echt een enorm scala aan prachtige bezienswaardigheden. De tafelberg, kaap de goede hoop, robben eiland, boulders bech pinguins, wijn proeven in stellenbosch of franschoek, kisrtenbosch botanische tuinen etc. etc. Of je nou van cultuur, natuur of lekker eten houd kaapstad heeft het allemaal in of vlek om zich heen.
Stad
  • veel te doen
  • prachtige ligging
  • zeer goede restaurants
  • makkelijk zelf rond te rijden
  • natuur en cultuur in overvloed
  • fantastische bezienswaardigheden binnen uur
  • sommige punten veel toeristen
  • hotels worden steeds duurder
Review geplaatst op 2018-01-27
9
Zuid-Afrika
Guidowater was hier 09 mrt 2018
Het kruger park kan soms een vervelende plek zijn. Massa's toeristen proberen elkaar te verdringen om vooraan te staan. Dit geld echter vooral voor het zuiderlijke deel van het park. Kom je boven de grens letaba -> phalaborwa dan waan je je in een andere wereld. Een oase van rust en nog altijd prachtige natuur. Het noorden is wat minder populair omdat we naar het schijn minder wildlife is dan in het zuiden. Ik moet toegeven dat dit ook zo is maar wat je vind heb je vaak ook lange tijd voor jezelf. Voor ons was het noordelijke deel echt een verademing en we voelden ons echt in Afrika. De camps zijn prachtig gelegen langs meren en rivieren dus wildlife kan rustig gezien worden vanaf de restaurants in de parken. Ik moet wel eerlijk zeggen dat de restaurants in het noordelijke deel erg matig zijn. In het zuiden hebben ze de starbucks en pizzerias maar in het noorden is het toch allemaal wat primitiever. Dit maakt de safari ervaring daar in tegen juist weer intenser. Wat in het noorden que groot wild minder is word overigens gecompenseerd door vogels. Ben je in vogelaar dan is het noordelijke deel van kruger nationel park een must. Vooral de omgeving om punda maria kan in de juiste tijd van het jaar een schitterende plek zijn. Voor een vogel liefhebber zoals mij een fantastische plek buiten de gebaande paden van het kruger park ver weg van de massa's toeristen in het zuiden.
Land
  • goede kijkhut
  • mooi gelegen accomodatie
  • waterhole nabij kamp
  • weg van de massas toeristen
  • slecht restaurant
  • minder wildlife dan in zuidelijke deel kruger
Review geplaatst op 2018-03-09
10
Zuid-Afrika
WKerkhof was hier 13 nov 2017
Ver van de bewoonde wereld liggen de prachtige cottages van Oudrif Straw Bale Reatreat Cederberg Toen ik de routebeschrijving kreeg via de mail, wist ik meteen: Hier gaan we van genieten. '... Na de derde boerderij met blauwe shutters, ga je rechts tot de tweede witte steen...' en zo verder, dat klinkt ver van de gebaande paden! Meer dan 1,5 uur rijden we door een prachtig landschap, passeren we enkele boeren erven waar we hekken openen en netjes weer sluiten, maar komen geen mens tegen! De huisjes zijn zo gemaakt dat ze zo min mogelijk impact hebben op de omgeving. Alles is zo veel mogelijk met locale producten opgebouwd. Maar ook het eten is heerlijk Biologisch en vegetarisch georiënteerd! In de omgeving kun je lekker wandelen, bijkomen in de hangmat, raften, maar vooral heerlijk bijkomen van alle drukte! Wij waren hier helaas veel te kort, maar om optimaal te kunnen genieten van deze plek lijkt me 2 nachten wel echt het minimum!
Land
  • Ver buiten de gebaande paden
  • Midden in een rustige omgeving
  • Biologisch eten
  • Ecologisch verantwoord
  • Ver rijden, slechte weg
Review geplaatst op 2017-11-13
9
Zuid-Afrika
WKerkhof was hier 13 nov 2017
De Botanische tuinen van Kirstenbosch liggen op korte afstand van Kaapstad en een bezoekje mag eigenlijk niet ontbreken wanneer je in Kaapsad bent. De tuinen zijn niet alleen prachtig om te zien, er is ook genoeg te doen. Zo heb je er in de zomer (van november tot maart) elke week een openluchtconcert en op woensdag kun je genieten van een bioscoopfilm in de open lucht! Verder is het er natuurlijk altijd mooi wandelen en heerlijk picknicken. Voor wie wil zijn er zelfs gratis rondleidingen door de tuin. Wat ik ook erg leuk vond is de Canopy Walk, een 130 lange loopbrug kronkelt door de boomtoppen. Vanwege de structuur en vorm wordt de Canopy Walk ook wel ‘boomslang’ genoemd.
Land
  • Mooie aangelegde tuin
  • Veel te doen
  • Prachtige omgeving
  • Niet druk
  • In de winter weinig /geen bloemen
Review geplaatst op 2017-11-13
5
Zuid-Afrika
Saphira was hier 19 dec 2017
het was een geweldige reis, veel wild gezien een droom die uitkwam! het was een geweldige reis, veel wild gezien een droom die uitkwam!het was een geweldige reis, veel wild gezien een droom die uitkwam!het was een geweldige reis, veel wild gezien een droom die uitkwam!het was een geweldige reis, veel wild gezien een droom die uitkwam!het was een geweldige reis, veel wild gezien een droom die uitkwam!het was een geweldige reis, veel wild gezien een droom die uitkwam!het was een geweldige reis, veel wild gezien een droom die uitkwam!
Land
Review geplaatst op 2017-12-19
9
Zuid-Afrika
Web was hier 19 dec 2017
aapstad een magische plek die ons gegrepen heeft en niet meer los laat. Elke keer als we naar Afrika gaan komt deze stad terug in de route. Er is hier zoveel te doen dat het bijna een vakantie op zichzelf waard is. Wij zijn nu 3 keer in deze stad geweest maar nog nooit bezochten we dezelfde dingen. Het beste kan je een auto huren want binnen een uur rijden heb je echt een enorm scala aan prachtige bezienswaardigheden. De tafelberg, kaap de goede hoop, robben eiland, boulders bech pinguins, wijn proeven in stellenbosch of franschoek, kisrtenbosch botanische tuinen etc. etc. Of je nou van
Land
  • natuur prachtig
  • goed
  • weinig wildlife
  • slecht
Review geplaatst op 2017-12-19
10
Zuid-Afrika
WKerkhof was hier 01 aug 2017
Tsitsikamma is een prachtig Nationaal Park in Zuid Afrika aan de Tuinroute gelegen. Vanuit de Storm River Mouth Rest Camp loopt een van de bekendste, meerdaagse wandelingen van Zuid-Afrika: De Ottertrail. Deze is 42 km lang, beslaat ongeveer 5 dagen en hier is een speciale permit voor nodig. Zo fanatiek zijn we nu ook weer niet, maar we hebben gelezen dat je zonder permit tot de waterval kan lopen. Dat is 3 kilometer heen en dezelfde route weer terug, klinkt aantrekkelijk! Waar de wandeling makkelijk begint over een bospad met prachtige uitzichten veranderd het pad al snel naar een klim en klauterroute over enorme rotsen. Geen makkelijke route en de categorie zeer zwaar is dan ook niet uit de lucht gegrepen. Hoewel het echt zwaar was, was het wel de moeite waard! Een mooie waterval op een plek waar op dat moment verder niemand anders was en een sportieve prestatie in een klap! De tijd die je voor deze 'wandeling' uit moet trekken is ongeveer 3 uur
Land
  • Mooie wandeling
  • Erg rustig
  • Prachtig natuurgebied
  • Heel zwaar
Review geplaatst op 2017-12-18
10
Zuid-Afrika
WKerkhof was hier 01 aug 2017
De Boschendal estate is een prachtige plek midden in het wijngebied om te overnachten, te eten en natuurlijk om wijn te proeven! Er zijn verschillende soorten cottages, die ruim zijn opgezet, mooi en luxe zijn ingericht, een prachtig uitzicht hebben en een lekker koud roseetje in de koelkast hebben staan bij wijze van welkom! Vanuit hier kun je de hele wijnregio verkennen en verschillende proeverijtjes in de omgeving doen. Voor wie niet wil rijden is er altijd de mogelijkheid je te laten rijden en dat kan aan de receptie ook voor je geregeld worden. Vergeet natuurlijk niet om ook bij Boschendal zelf lekker te gaan proeven! Boschendal maakt niet alleen prachtige lekkere wijnen, maar het is een boerenbedrijf wat compleet zelfvoorzienend is. Ga je daar eten, kun je er zeker van zijn dat alles (iig zoveel als mogelijk is) van het eigen land komt.
Land
  • Lekkere wijnen proeven
  • Mooie omgeving
  • Niet druk
  • Veel activiteiten op farm
  • Vrij prijzig
  • Cottages redelijk ver van restaurant
Review geplaatst op 2017-12-17
10
Zuid-Afrika Mpumalanga
Trude was hier 01 sep 2017
Kapama Buffelo Camp is een kleinschalig onderkomen waar je minstens drie overnachtingen moet boeken. In die periode ontbreekt het je aan niets. Dagelijks kun je twee game drives maken in een Jeep. Je doet dit steeds met dezelfde groep van zes personen. Reden is dat er steeds op zoek wordt gegaan naar andere dieren. Hiermee wordt geprobeerd aan het einde van je verblijf de Big Five te hebben gespot. De eerste game drive start om 6.30 uur en duurt tot 9.30 uur. Na de high tea om 16.00 uur maak je om 16.30 uur de tweede game-drive. Deze eindigt om 19.30 uur. Daarna staat het diner voor je klaar en kun je met je medereizigers ervaringen en foto's uitwisselen.
Regio
  • Je ziet veel wild in hun eigen omgeving.
  • Ik kan het niet verzinnen
Review geplaatst op 2017-12-10
8
Zuid-Afrika Oost-Kaap
neretslok was hier 01 okt 2017
Graaff Reinet is de op drie na (Kaapstad, Stellenbosch, Swellendam) oudste stad van Zuid-Afrika. Het stadje werd in 1786 gesticht en het is het hart van de Great Karoo, een droge half-woestijn in de Oostkaap. Maak om te beginnen een toertje door het oude historische dorp. Het dorp verkeert grotendeels nog in de oorspronkelijke, 19e eeuwse staat. Graaff Reinet heeft een mooi recht stratenplan, brede straten (de lange ossenkarren moesten hier kunnen keren) en veel gebouwen in die typische Kaaps Hollandse stijl. Een aangename en veilige plaats om rustig rond te wandelen en te genieten van een stuk geschiedenis. In het centrum staat de Nederlands Gereformeerde kerk Grootekerk, een imposant gebouw. De kerk werd op 11 september 1887 ingewijd. Een andere historische plaats is het Drostdy Hotel, uit 1806. Als je hier binnen loopt ervaar je de sfeer van die tijd goed, want er is hier aan het interieur 200 jaar niets veranderd. Rijd tegen de avond naar het Kamdeboo Nationaal Park, een bijzonder natuurgebied dat de stad omringt. Je vindt er op een afstand van zo’n 15 kilometer o.a. de Valley of Desolation, een vulkanische vallei met rotsen die als pilaren omhoog rijzen tot wel 120 meter. Een ander landmark is de Spandau Hill. Klim een stuk naar boven en na een korte hike zie je de rotsen en heuvel vanaf een mooi uitzichtpunt. Graaff Reinet ligt in de diepte aan je voeten. Graaff Reinet combineert (Hollandse) geschiedenis met een schitterende natuur, midden in de half-woestijn.
Regio
  • Rustig
  • Aangename sfeer
  • Verrassend mooie natuur
  • Je moet er een stuk voor omrijden.
Review geplaatst op 2017-12-08
8
Zuid-Afrika
ChantalWillems was hier 01 sep 2017
Omdat we beperkt zijn in woorden in onze blogs, heb ik een apart reisverslag geschreven met meer foto's. Indien je meer wilt lezen of meer foto's wilt zien kan dat via deze link https://www.pindat.com/reis/dagboek/chantal-alain.op.ontdekking/12128/2017-08-28/2017-09-14/zuid-afrika Ook ons gevoel en indruk heb ik uitgelegd.
Land
  • Heeft er veel
  • Heeft er zeker ook
Review geplaatst op 2017-11-23
9
Zuid-Afrika
ChantalWillems was hier 01 sep 2017
Tijdens onze hele reis kregen we steeds dezelfde indrukken van het leven in Zuid-Afrika. Tot op heden hebben we in geen ander land zo een thuis gevoel gehad. We voelden ons daar veiliger als in ons eigen Belgenland. De mensen zijn zoals ze zijn, zonder meer. Dik, dun, mooi, lelijk, jong, minder jong, blank, zwart, ... iedereen is zichzelf zonder zich aan de ander te storen. Zelfs in de restaurants ben je welkom in casual kleding. Overal wordt je met de glimlach en een babbel ontvangen. Als je hulp nodig hebt is hun niets teveel, zelfs geld lenen ze, zoveel vertrouwen hebben ze in je. Voor de zoveelste keer herhaal ik het nog eens, Hier kan Belgie nog veel maar zeer veel van leren. Alles wordt gerecycleerd, zelfs de planten genieten van het uitgespuwde theewater - theeproeverij van rooibos -, van een oude versleten lattenbodem maken ze een bloemenbedding, oude thee- koffiepotten worden gebruikt als gieter of bloemenvaas, en zo kan ik maar doorgaan. Hier in Belgie verklaren ze je gek als je zoiets doet. Natuurlijk is niet alles rozeschijn en het is zeker niet alleen goud dat blijkt. Wist je dat de echte Zuid-Afrikanen die in de chiptowns leven niet willen werken en zich gelukkig voelen in hun barakjes? Ze krijgen van de overheid -zie pamperbeleid Europa- mooie nieuwe gebouwde huizen. Ofwel weigeren ze deze omdat ze dan de nutsvoorzieningen moeten betalen, want nu tappen ze af van de staat, ofwel nemen ze het wel aan en bouwen ze hun barakje achteraan het huis en verhuren ze h
Land
  • Te veel om op te noemen
  • Dat heeft elk land
Review geplaatst op 2017-11-23
8
Zuid-Afrika West Kaap
agrotewal was hier 01 okt 2017
De Santos Express biedt de individuele reiziger een bijzonder onderkomen aan. Een trein op het strand is omgebouwd tot hotel waar je voor weinig geld een nachtje kunt slapen. De prijzen variëren, maar voor 40 euro per nacht, slaap je met twee personen in de Royal suite met een ontbijt in een voormalige restauratiewagon. Je kunt er ook dineren en lunchen, er is free wifi en het uitzicht is geweldig.
Regio
  • slapen in een treinwagon
  • als je de royal suite boekt, gratis ontbijt
  • de trein staat op het strand
  • dichtbij Bartolomeu Dias museum
  • Mosselbaai zelf heeft weinig hoogtepunten
Review geplaatst op 2017-11-22