Pretoria

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Rovos Rail Pride of Africa

Pretoria,
Zuid-Afrika


Toevallig staat er in de nieuwe Columbus Magazine een stuk over bijzondere treinreizen, en ik heb er een gemaakt met Rovos Rail van Pretoria naar Kaapstad. Wat een luxe, het is een reis dat je normaal gesproken een keer maakt het gekke is dat er genoeg mensen op mijn reis die het al meer als 3 keer hebben gedaan met een vrouw die ik heb ontmoet die het al meer als 10 keer heeft gedaan !

Over de foto. Ons ontvangst op het station van Kimberley na ons bezoek aan de mijn daar..

Een van de mooiste plekken om te kijken was vanaf de wc in mijn suite. Je krijgt ook een dubbel gevoel tenminste ik wel, omgeven door zoveel luxe terwijl de dorpen die je passeert ziet waar de mensen in leven, totaal geen luxe pure armoede maar een ding zag ik wel de kinderen hebben een lach op hun gezicht en zwaaien vol enthousiasme terwijl de trein langzaam voorbij hun rijdt.

Als je de kans krijgt ik zeg gewoon doen en of het nou van Kaapstad- Pretoria is of vice-versa het is het geld waard om het te kunnen meemaken/beleven, alleen jammer dat er niet meer op stoom wordt gereden dat zou het helemaal bijzonder maken.