2 adembenemende autoroutes in Zuid-Afrika

Hoofdfoto bij reisverhaal '2 adembenemende autoroutes in Zuid-Afrika'
Was hier op 2017-03-06 Gepost op:
Tijdens een vakantie in Zuid-Afrika kan een roadtrip niet ontbreken. Er zijn veel verschillende en indrukwekkende routes in het land, maar er zijn er een paar wel bijzonder mooi. Hieronder lees je de meest bekende en mooiste autoroutes van Zuid-Afrika.

Panorama route

Dit is misschien wel de bekendste auto route van Zuid-Afrika: de Panorama route. Deze route brengt je naar allerlei adembenemende uitzichten, watervallen en bergen. Met deze route kom je ook langs de tweede grootste kloof ter wereld.

De panorama route begint in het noord-oosten van Zuid-Afrika, in een plekje Sabie. Hier vind je de Sabie watervallen, maar als je iets verder doorrijdt vind je andere watervallen met de bekende MacMac pools. Op deze bijzondere plek kun je lekker gaan zwemmen.

Vervolgens rijd je verder naar het plaatsje Graskop. In dit gebied kun je het schitterende uitzicht van God’s Window bewonderen. Dit zal misschien wel het mooiste uitzichtpunt zijn wat je zal tegenkomen tijden je tocht. Het uitzicht is over de Blyde River Canyon, de tweede grootste kloof ter wereld.

Na deze mooie stop hoef je maar een paar kilometer verder te rijden om watervallen te zien, de Berlin falls en Lisbon falls. Als je doorrijdt richting de Blyde River Canyon, stop dan even bij de Bourkes Luck Potholes. Deze vreemde rotsen worden gevuld door twee rivieren, de Treur en de Blyde. Ook hier vind je mooie uitzichtpunten, zoals de Lowveld Lookout en World’s End. Vanuit dit punt kan je de 3 Rondavels zien, die lijken op typische afrikaanse huisjes.

Hierna rijd je verder naar de Echo Caves. Deze grotten gaan ruim een kilometer de diepte in. De route gaat verder naar Ohrigstad. Als je richting het zuiden rijdt, vind je een prachtige bergpas, de Robbers pass. Deze pas is bijzonder mooi en leidt je naar het kleine goudzoekers plaatsje Pilgrem’s Rest.

Garden route

De garden route, ook wel tuin route in het Nederlands, brengt je van Mosselbaai naar TsiTsiKama National Park. Het is een mooie route langs de kust. De garden route dankt zijn naam aan de verschillende bloemen, planten en bomen die je tegenkomt onderweg.

Je start in Mosselbaai en je rijdt naar het eerste plaatsje, George. Onderweg kom je veel mooie kustplaatsen tegen, stop vooral en neem je tijd om de omgeving te bekijken. George ligt aan de Outeniqua Berge. Een leuke alternatieve optie is om tussen George en Knysna een authentieke stoomtrein te nemen, de Outeniqua Choo-Tjoe.

Verder kan je tijdens deze route veel uitstapjes maken, zo kan je op safari gaan in het Addo Elephant Park of een van de schitterende hikes doen. Deze route is eigenlijk wel een 'must' als je naar Zuid-Afrika gaat.

Foto's bij dit blog

Voorvertoning Addo Elephant Park

Addo Elephant Park

Voorvertoning Blyde River Canyon

Blyde River Canyon

Voorvertoning Garden Route

Garden Route

Voorvertoning God's Window

God's Window

Addo Elephant Park

Addo Elephant Park

Blyde River Canyon

Blyde River Canyon

Garden Route

Garden Route

God's Window

God's Window

Wil jij graag je reisfotografie naar een hoger niveau tillen? Bestel hier de Columbus Travel Reisfotografiespecial voor maar € 7,50
Wil jij graag je reisfotografie naar een hoger niveau tillen? Bestel hier de Columbus Travel Reisfotografiespecial voor maar € 7,50
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.