KwaZoeloe-Natal

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

KwaZoeloe-Natal image

Rondreis Zuid-Afrika & mozambique

KwaZoeloe-Natal
Zuid-Afrika
Eaglezmr2

Rondreis Zuid-Afrika & mozambique

Dag 8: St. Lucia

We staan weer erg vroeg naast ons bed want het whale watching begon erg vroeg, echter is de motor van de boot kapot en vertrekken we pas om 12:00 uur. We zouden vanmiddag Lake St. Lucia opgaan om nijlpaarden en krokodillen te spotten dus dat komt ter vervallen, helaas zitten de ochtend boten al vol en moeten we de plannen omgooien.

We ontbijten en gaan richting het St. Lucia crocodile centre waar we gisteren langs gereden zijn en ik kan het kort houden, een dierentuin met krokodillen dus we staan zo weer buiten, niet erg boeiend, gelukkig wel een boom vol mooie vogels dus het was niet helemaal voor niets.

De nijlpaarden zitten hier overal dus we rijden wat rond en komen bij een steiger uit die via een zoetwatermeertje naar de zee loopt. Zat wilde nijlpaarden en krokodillen hier dus dat maakt het weer een beetje goed. Nu wil ik natuurlijk een foto van een nijlpaard die zijn bek wagenwijd open heeft, na een minuut of 30 is het gelukt en dan zie je ook gelijk waarom deze beesten zo gevaarlijk zijn, als je in die bek terecht komt is het einde oefening.

Op de stijger zitten een aantal jongeren handgemaakte beeldjes te maken van nijlpaarden. Daar zit toch zeker een paar uur werk in en voor 7 euro dingen we niet eens af, leuk voor thuis op de kast! We lopen tot het einde van de stijger en van de nijlpaarden belanden we op het strand waar het erg warm is maar ook erg rustig. Ik had hier veel toeristen verwacht maar op het stand zitten ze zeker niet.

We gaan terug naar de auto en lopen even het winkelcentrum in waar een goede bakker zit en een outdoor winkel. Ik ga natuurlijk niet naar huis zonder een mooie handgemaakte hoed, die hebben ze hier in overvloed en ze zijn ook nog eens ideaal tegen de zon. Hoort er een beetje bij als je op safari bent toch?

Iets voor 12 uur melden we ons bij het kantoortje om de walvissen te gaan bekijken, we zitten met een ander Nederlands stel op de boot dus dat is lekker rustig. De tractor duwt de boot het water in en al snel zitten we op zee die vrij onrustig is. Het is maar een klein bootje maar op het bovenste dek heb ik een goed uitzicht over de zee. Na een half uur varen spotten we een bultrug walvis met haar jong. Het jong is een voordeel want die kan nog maar een paar minuten onderblijven voordat het moet ademen dus de kans dat we ze wat vaker zien is groter
.
We varen heel rustig naar ze toe maar de schipper zorgt ervoor dat de afstand minstens 30 meter blijft. We proberen wat foto’s te schieten maar dat valt nog niet mee op een boot die alle kanten op gaat. De walvissen duiken geregeld onder en we proberen ze op gepaste afstand te volgen, echt gaaf om te zien ook al zijn ze niet heel dichtbij. Aan de horizon zien we weer walvissen het water uitspringen, als ze weer in het water vallen zijn de huizenhoge spetters duidelijk te zien, wat een immense dieren!

Na een goede 2 uur zijn we weer op het strand en het was zeker de moeite waard. Niet veel later staan we weer in het centrum van St. Lucia waar we bij toeval en stel op het terras treffen die we ook in Tembe Elephant park hebben gezien. Ook zij hebben een geweldige vakantie al kan dat haast niet anders hier in Zuid Afrika. We drinken wat en gaan terug naar de B&B om wat foto’s uit te zoeken en de accu’s van de camera te wisselen.

Tijd voor eten, en dat is tot nu toe altijd nog een feestje hier. We besluiten naar Alfredo’s te gaan, een Italiaans restaurant dat erg goed staat aangeschreven, vandaag maar eens pizza. Terwijl we zitten te eten zien we op straat dat het leven even stil staat, auto’s stoppen en alle mensen staan ook stil. We nemen een kijken en midden op het kruispunt staat een nijlpaard! De bewoners zijn er aan gewend maar voor ons is dit toch wel een bijzonder gezicht. Het nijlpaard kijkt wat rond en springt vervolgens een tuin in waar hij in de struiken verdwijnt.

We eten onze pizza op en melden ons voor de nacht safari, het is pas 20 uur maar al donker. Met 10 man en een gids zitten we in de safari auto, te druk vinden wij, vooral als je foto’s wilt maken. We rijden het iSimangaliso Wetland Park in en zien al snel wat zebra’s. De chauffeur (gids) en diegene naast hem hebben een grote lamp en schijnen heen en weer, waardoor het onmogelijk is een fatsoenlijke foto te maken en het zeer onrustig is om rond te kijken.

We rijden verder en hopen luipaarden te zien, het enige waarvoor we met deze nacht safari mee zijn gegaan. We waren al gewaarschuwd dat een safari in het donker helemaal geweldig is of juist niets aan. Helaas treffen we dat tweede, zo erg dat ik mezelf erop betrap dat ik enkele minuten heb zitten slapen in de auto. Nee het was niet de moeite waard, ondanks dat de gids er veel verstand van had was het te druk in de auto en hadden we te weinig gefocust licht om de dieren goed te zien.

Het mooiste was een Dung beetle , een soort mestkever die een bal mest voor zich uitrolt en een gif groene kameleon die de gids naast de auto in het gras vond. Moe komen we aan bij onze B&B waar na een wijntje en het back-uppen van de foto’s de ogen weer dichtvallen.

Foto's

142ef.jpg
142ef.jpg
Eaglezmr2
ee2ab.jpg
ee2ab.jpg
Eaglezmr2
b2312.jpg
b2312.jpg
Eaglezmr2
0537b.jpg
0537b.jpg
Eaglezmr2