KwaZoeloe-Natal

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

KwaZoeloe-Natal image

Rondreis Zuid-Afrika & Mozambique

KwaZoeloe-Natal
Zuid-Afrika
Eaglezmr2

Rondreis Zuid-Afrika & Mozambique

Dag 7: Tembe Elephant Park --> St. Lucia

Nog 1 game drive te gaan in dit park voordat we weer naar de volgende plek vertrekken. Al snel zien we wat “wildebeast” (Gnoe’s) en Rode duikers, een antilope met korteren voorpoten waardoor het springen wel wat weg heeft van duiken. Zodra ze ons opmerken springen ze snel weg.

We gaan vandaag kijken bij de andere drinkplek maar helaas staan er alleen maar nyala’s en in de verte een groep Buffels. Iets verderop is de omgeving plat gebrand en Patric ziet iets lopen, het zijn 2 leeuwen welpen. We proberen wat dichterbij te komen maar er loopt helaas geen weg naar toe en het is ook niet de bedoeling dat we met de safari auto overal maar van de weg afgaan. Het zijn 2 welpen zonder moeder in de buurt en de gids kan aan het gedrag zien dat ze hun jacht skills aan het oefenen zijn. De buffels staan niet heel ver weg maar tegen een grote groep hebben ze geen enkele kans. Ook zien we wat reuzenboszwijnen die wel al snel pumbaa’s noemen maar ook deze hebben de welpen al op tijd in de gaten.

20 minuten later hebben we weer geluk, een groep van 7 olifanten en weinig begroeiing, hetgeen dat er nog wel staat eten ze op. Ze lopen rustig om onze auto heen, een erg mooi moment om ze een wat beter te bekijken. Een vrouwtjes olifant met haar jong staan op een paar meter van onze auto af van wat dorre struiken te eten wat ze 12-16 uur per dag doen. Een volwassen beest eet 300 kilo per dag en drinkt 100-200 liter water, echt onvoorstelbare hoeveelheden. Een mooie afsluiter van onze tijd in het Tembe Elephant Park!

Na een erg goed ontbijt worden we uitgezwaaid door een aantal dames, als je aankomt is het een feestje maar ook bij het vertrek ontbreekt de muziek en dans niet! We hebben vandaag ongeveer 250 kilometer voor de boeg maar de wegen zijn een stuk beter dan verwacht, alleen die geiten en koeien op de weg zorgen geregeld voor vertraging. Ook zijn ze hier erg goed in drempels maken die je pas te laat ziet.

De omgeving veranderd onderweg behoorlijk, het is een stuk groener en we zien meer boerderijtjes, we zijn op het “platteland”. We passeren veel dorpjes en scholen waar ze allemaal verschillende schooluniformen aan hebben. Ook zien we zagerijen en aangeplante bossen en het ene na het ander kraampje naast de (snel)weg. Het kan allemaal hier!

Niet ver van de snelweg ligt het plaatsje St. Lucia waar we de komende 2 nachten door gaan brengen. Het is er toeristisch, veel winkels en kantoren waar je tripjes kan boeken en in elke straat zitten meerdere B&B’s. Het is even zoeken maar dan komen we aan bij een Nederlands stel dat hier Afrikhaya Guest House runt. We krijgen een mooie kamer en al snel zitten we bij de dame van het stel aan tafel met een lijst voor onze neus “101 dingen te doen in St. Lucia”. Vandaag gaan we er een rustig dagje van maken maar voor morgen boeken we 3 tripjes want we zitten hier naast het iSimangaliso Wetland Park dat op de Wereld-erfgoedlijst staat. St. Lucia Lake ligt in het midden van het park en is 1 van de grootste zoetwatermeren van Zuid Afrika. Tevens ligt het park aan de Indische Oceaan en zitten er talloze dieren waaronder 400 vogelsoorten.

We gaan uit eten bij de Ski Boat Club, een restaurant gelegen aan het water. Het is helaas al donker dus we zien geen krokodillen of nijlpaarden maar ook hier weer erg goed gegeten. We hebben snel aanspraak bij de lokale bevolking en de mensen uit o.a. Durban en Johannesburg die hier vakantie vieren. De eerste vraag is telkens waar we vandaan komen want een deel van onze Nederlandse woorden verstaan ze gewoon. Om 21 uur krijg ik een sms dat de motor van onze Whale-watching-boot kapot is en we niet voor de middag weg kunnen, de planning loopt weer lekker in de soep maar dat zien we morgen vroeg wel weer! Nu genieten van een biertje en de gezelligheid hier.

Foto's

ca2b7.jpg
ca2b7.jpg
Eaglezmr2
bff48.jpg
bff48.jpg
Eaglezmr2
1f979.jpg
1f979.jpg
Eaglezmr2
f5514.jpg
f5514.jpg
Eaglezmr2
7b7f4.jpg
7b7f4.jpg
Eaglezmr2