Verblijven in het Krugerpark, handige info.
Verblijven in het Krugerpark, handige info.
Ik word wakker van de vogelgeluiden en denk nog eens terug aan gisterenavond. We zaten nog even voor de tent te kletsen. "Wat hebben we al veel moois gezien." zei Stefanie. Ik neem nog een slok van mijn bier en op dat moment zie ik wat. "Moet je kijken, een nijlpaard!", roep ik. Het beest loopt zo'n 50 meter bij van ons vandaan, gelukkig wel achter het hekwerk. De eigenaar van onze verblijfplaats heeft de rivierbank verlicht waardoor ze duidelijk zichtbaar is .
Een nieuwe dag is aangebroken en na een goed ontbijt stappen we in de auto. Na twee nachten bij het Krugerpark zullen we de komende drie nachten op twee restcamps verblijven in het Krugerpark. In het Afrikaans ook wel 'Nasionale Krugerwildtuin' genoemd. Een behoorlijk grote tuin, want hij is 19.485 vierkante kilometer groot. Dat is ongeveer de helft van Nederland. Het park vindt zijn oorsprong in 1898 toen de president van de Transvaal, Paul Kruger, het 'Sabie Wildreservaat' stichtte. Reden hiervoor was dat bescherming van het wild nodig was door het toenemende aantal moderne wapens. Het 'Sabie Wildreservaat' besloeg ongeveer een derde van het huidige park en bevond zich tussen de Sabie-rivier en de Krokodilrivier. Momenteel is het Krugerpark het park met de grootste populatie Afrikaanse olifanten.
In het Krugerpark zijn verschillende restcamps. Ze hebben tal van faciliteiten zoals een supermarkt en een restaurant. Op de meeste restcamps kun je tanken en er is de mogelijkheid om te overnachten. Je kunt kamperen of net als wij hebben gedaan, een bungalow huren. Reserveren doe je via de website van South African National Parks, http://www.sanparks.org/.
Het eerste restcamp waar we verblijven is Satara. We hebben gelezen dat je in de buurt van Satara een grotere kans hebt om leeuwen te spotten. Dat lijkt ons fantastisch. We rijden vanuit Hazyview eerst een stukje naar het noorden om via de Orpen Gate het Krugerpark betreden. Eenmaal bij de gate aangekomen melden we ons bij de receptie en laten we de tank vullen. In het park mag je bijna nergens uitstappen. Een goed moment dus om de belangrijkste spullen alvast binnen handbereik te leggen. De Swarovski verrekijker in het dashboardkastje en de fotocamera op de achterbank. In het Krugerpark zijn de hoofdwegen geasfalteerd en de overige wegen niet. We proberen eerst vooral de niet geasfalteerde te nemen omdat deze vaak rustiger zijn.