Kaapstad

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

1 dag Kaapstad

Kaapstad,
Zuid-Afrika


Als we opstaan is het een stralende dag, blauwe lucht en weinig wind. Wij willen alsnog graag mee met de dagexcursie naar Kaap de goede Hoop en de botanische tuinen, tijdens het ontbijt zullen ze even met de organisatie bellen, wij hadden nagelaten deze excursie thuis mee te boeken. Helaas krijgen we te horen dat de trip volgeboekt is en wij niet mee kunnen.
Dan maar Kaapstad verkennen. Na eerst geld gepind te hebben wandelen we naar de zee, en lopen langs Beach Road tot Green Point, hier stappen we op de Rode Lijn van de Hop on Hop off bus, kopen een dagkaart voor 170 Rand (ca. € 12,50), krijgen er een headsetje bij om de toeristische info te beluisteren, en rijden eerst naar de kabelbaan van de Tafelberg.
Dit is een van de grootste attracties van Kaapstad en dat blijkt wel, als we er aankomen denken we daar in de rij te kunnen gaan staan, maar het einde van de rij is wel ruim 100 meter verder. Hier moeten we kiezen voor een rij met tickets of zonder tickets, er wordt verteld dat je als je een ticket hebt je weer achteraan de rij moet aansluiten. Er staan een paar wanhopige toeristen met tickets die ’s middags terug moeten vliegen maar nu dus niet meer in de rij kunnen aansluiten omdat ze te weinig tijd hebben, vanaf dit punt zou het nog 2 uur duren. Ze bieden hun tickets te koop aan. Wij kopen ze en sluiten achteraan. Na anderhalf uur zijn we bij de cabine, en mensen die in de rij zonder tickets stonden, staan nu voor ons, dus opnieuw achteraan sluiten was een fabel.
Boven is het geweldig mooi, magnifiek uitzicht op het punt waar 2 oceanen bij elkaar komen. Er groeien prachtige bloemen, zien een aantal salamanders, kijken op de stad en Robbeneiland, Lion’s Head en Signal Hill. Na 1½ uur sluiten we weer in de rij aan om naar beneden te gaan, nu zijn we na een half uur beneden en nemen weer de bus, nu naar Waterfront, het havengebied, ook een heel belangrijke trekpleister. Onderweg rijden we langs Camp Bays, Clifton, Bantry Bay en Sea Point, de eerste hebben prachtige stranden, maar bij Sea Point kun je niet zwemmen omdat hier kelp bossen drijven, een belangrijke en nuttige voedingsbron.