Kaapstad

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Neem de tijd voor Cape of Good Hope!

Kaapstad,
Zuid-Afrika


Wanneer je besluit Kaap de goede Hoop en Capepoint te bezoeken: Vanaf de top van Capepoint heb je een prachtig uitzicht over Kaap de Goede Hoop! Het welbekende plaatje, een beeld dat zo regelrecht een anzichtkaart op kan. Prachtig.
Als je daarna doorrijdt of doorloopt naar Kaap de Goede Hoop (Cape of Good Hope), ga daar dan niet alleen heen om een foto te maken van het bekende bord dat onderaan de berg staat! Hele bussen met Japanners, Chinezen, en andere georganiseerde groepsreizen, stoppen even bij dat bord, laten hun toeristen 5 minuten uitstappen, maken 20 foto's van het bord, en moeten dan de bus weer in. En vervolgens beweren dat ze bij Kaap de Goede Hoop zijn geweest. Ja, natuurlijk zijn ze daar geweest. Maar ze hebben het echte Kaap-gevoel zeker niet ervaren!

Als je individueel reist, en de mogelijkheid en de tijd hebt om vanaf het bord de berg op te klimmen volgens het aangegeven pad, doe dat dan zeker! Het pad is niet overal evengoed begaanbaar. Maar als je eenmaal boven bent, en de verschillende plekjes met prachtig uitzicht hebt gevonden, je vervolgens bijna letterlijk een aantal keer omver waait door de harde windstoten die daar overwaaien.. Met bijna geen andere toeristen om je heen. Alleen het geluid van de wind en de woeste zee tegen de steile rotsformaties aan. Ga gewoon even zitten op een rots, kijk om je heen, en besef dat dit echt een bijzondere plek is. Dat de meeste toeristen niet de tijd nemen om dit beeld van Kaap de Goede Hoop goed in hun op te nemen. Gedachten op nul, alleen maar even goed genieten van deze prachtige plek! Voor je het weet ben je er weer weg en zijn alleen de herinneringen nog over..