Johannesburg

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Johannesburg image

Hoe win je tickets naar Zuid-Afrika?

Johannesburg
Zuid-Afrika
Oliververheij

Hoe win je tickets naar Zuid-Afrika?

Door de speakers horen we: ‘Cabin crew, prepare for landing.’ Binnen enkele ogenblikken zullen we landen op de internationale luchthaven van Johannesburg OR Tambo. Ik denk nog even terug aan hoe het allemaal begon. Maandagmiddag 16 maart, 14.17u. De telefoon gaat, een onbekend nummer. Ik neem op en een vriendelijke stem zegt: 'Hallo met Saphira van Columbus Magazine. Gefeliciteerd, je bent de winnaar van de tickets naar Johannesburg.' Compleet overrompeld vraag ik haar om het nogmaals te herhalen. Het is echt waar, ik heb zojuist te horen gekregen dat ik twee tickets gewonnen heb naar Zuid-Afrika, wauw! Ik had never nooit verwacht dat ik zo'n prijsvraag zou winnen. Als het gesprek is afgelopen bel ik meteen met Stefanie: ‘Schat moet je eens horen... we gaan naar Zuid-Afrika!’

De actie is in samenwerking met British Airways. Zij vliegen sinds kort met de Airbus A380 vanaf London Heathrow direct op Johannesburg en Kaapstad. De nieuwe A380 is het grootste passagiersvliegtuig ter wereld. Een erg fijn vliegtuig, onder andere omdat hij vrij stil is van binnen.

Tijdens onze reis naar Sri Lanka hebben we ervaren dat het meenemen van een verrekijker een must is. Als je in de verte iets ziet bewegen, maar je kunt niet zien wat het is, dan baal je als een stekker. Voor deze reis willen we dus op zoek naar een goede verrekijker. Als ik Saphira laat weten wanneer we naar Zuid-Afrika zullen gaan, krijg ik toevallig de vraag of we deel willen nemen in het Swarovski Optik testteam. De bedoeling is dat we voor Swarovski een verrekijker testen en een verhaal schrijven voor op de speciale actie website. Zie: http://www.columbusmagazine.nl/swarovskioptik/. Dit komt natuurlijk als geroepen. Na wat contact krijgen we voor de reis de Swarovski Optik EL 10x32 Swarovision thuis gestuurd. Het is echt een prachtige verrekijker, lekker licht en dus makkelijk om mee te nemen in de handbagage.

De A380 is inmiddels geland en taxiet naar de gate. Het is 7.00u 's morgens, een beetje bewolkt, rond de 25 graden en de weersberichten zijn goed. Ik kijk door het raam naar buiten en zie de bedrijvigheid op het vliegveld. Nog even en we kunnen het vliegtuig uit. Het begin van een geweldige reis. Op de vraag: hoe je tickets wint heb ik geen concreet antwoord, maar meedoen aan prijsvragen van Columbus Magazine is een goede tip!

Foto's

4c9a4.jpg
4c9a4.jpg
Oliververheij
e54e2.jpg
e54e2.jpg
Oliververheij