Zuid-Afrika

Reisgids

Reistips

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Zuid-Afrika image

Rondreis

Zuid-Afrika
Afrika
Akerkvliet

Rondreis

Afrika heeft vele gezichten. Alleen al in Zuid-Afrika kom je zoveel verschillende landschappen tegen. Het is alsof god een handvol prachtige dieren heeft uitgestrooid in dit prachtige land , voeg wat mooie gouden zonlicht toe en je hebt dé 3 ingrediënten voor de perfecte safari. De uitgestrekte, licht glooiende savanne, met hier en daar een bosje, waar uit het niets Neushoorns of Olifanten tevoorschijn kunnen komen.

Maar het echte Zuid Afrika is als je goed kijkt, niet echt zo mooi, nog steeds veel armoede een regering die alleen bezig is met zelfverrijking en niet echt geeft om de gewone Zuid Afrikaan. IK ben nu al een aantal keren geweest maar het is nog steeds niet veel veranderd.

Het net als de reclame voor India "Incredible India", met een mooie vrouw uitgedost in traditionele kleding het prachtige Taj Mahal, maar het echte India is net zoals Zuid Afrika een land met tegenstellingen onwijs mooi maar met toch iets duisters in de achtergrond op de loer.

Toerisme is onwijs belangrijk voor Zuid Afrika en ik moet eerlijk zijn iedere keer als ik er ben ik weer blij om er te zijn en te mogen meemaken. Als ik op pad ga gedrag mijzelf ook, niet opvallend met goud of duur horloge om mijn pols, geen Iphone in mijn hand, geen designer kleding aan of dure sneakers, doe ik Nederland trouwens ook niet haha !

Alles wat ik kan zeggen is ga er heen, wees voorzichtig ga als het even kan niet in de avond op pad en mocht dat nodig zijn neem een taxi maar dan een echte of een uber is ook goed Met de auto op pad overdag, deuren op slot geen dure dingen opvallend op de achterbank, zorg dat als het even kan zoveel mogelijk spullen in de kofferbak. Een dashcam kan ook een optie zijn want het verkeer is daar toch iets anders als hier, mocht er wat gebeuren is het tenminste vastgelegd op de cam voor de zekerheid.