Zuid-Afrika

Reisgids

Reistips

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Zuid-Afrika image

Dag 1: Van Amsterdam naar Kaapstad

Zuid-Afrika
Afrika
ChantalWillems

Dag 1: Van Amsterdam naar Kaapstad

Hier gaan we dan, daar keek ik al jaren naar uit. Had papa nog geleefd, gingen we hem nu bezoeken, maar niets is minder waar. Nu gaan we zelf op ontdekkingstocht, een kijkje gaan nemen naar het land waar papa zich wou vestigen tot aan de dood.

We vertrekken vanuit Schiphol met KLM.
Tot op heden heeft deze maatschappij nog de beste service. Het grote nadeel is dat je als sardientjes in een blik op elkaar geperst worden. Voor zulke lange afstanden is iets meer plaats/beweeg ruimte geen overbodige luxe. De vlucht was volgeboekt.

Bijna 22u15 en geland op Zuid Afrikaanse bodem. Here we are cape town. De luchthaven van Kaapstad is zeer groot en wonder bij wonder zeer netjes, geen stofje op de vloer te bespeuren, de toiletten zeer proper en er hangt geen rare geur. Daar kan België nog iets van leren.
Na een vlucht van iets meer dan 10u verlangen we naar een bed. Eerst nog de douane voorbij en onze valiezen ophalen. Onze chauffeur staat ons al op te wachten met een smile tot achter zijn oren en met onze namen op een bordje. Na een zoektocht van bijna een uurtje -onze chauffeur had de naam van de B&B gekregen maar geen adres- komen we aan in onze eerste B&B en worden we verwelkomd met een glaasje witte wijn van eigen bodem. De housekeeper gaf ons de nodige info en korte rondleiding maar daar hadden we geen boodschap aan, we wilden ons bedje zien.
We kregen de sleutel en nog bijkomende info over de kamer en verbruik van het water - ZA heeft een zeer groot gebrek aan water - verlaat de housekeeper onze kamer.
Als 2 opgeblazen ballonnen gevuld met water laten we ons op de bedden neervallen, de nacht tegemoet.

Foto's

5c30d.jpg
5c30d.jpg
ChantalWillems
d46f9.jpg
d46f9.jpg
ChantalWillems
d97b3.jpg
d97b3.jpg
ChantalWillems
47edd.jpg
47edd.jpg
ChantalWillems
14faf.jpg
14faf.jpg
ChantalWillems
d46f9.jpg
d46f9.jpg
ChantalWillems