Zimbabwe

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Mama Afrika - lekker eten en beelden bekijken op loopafstand van Victoria Falls

Zimbabwe


Nadat we 2 weken terug de [b]Victoria Falls [/b]bezochten, hadden we best lekkere trek en dorst. Niet geheel vreemd bij temperaturen tegen de 40 graden en een hoge luchtvochtigheid door het tropische regenwoudklimaat. Wij hadden geen zin om zweterig in onze campingsmoking in een duur restaurant te gaan zitten.

Net over het treinspoor kwamen wij het leuke [b]restaurant Mama Afrika [/b]tegen. De [u]Mamaz Burger [/u]kost er 10 USD dus redelijk aan de westerse prijs maar hij vulde goed en de kwaliteit was prima: groot, sappig, veel sla en tomaat, verse bolletjes, patatjes erbij en mayonaise wanneer je hierom vraagt. Drink er een lekker bitter [u]Zambezi biertje [/u]bij (komt qua smaak in de buurt van Heineken), maak een praatje over Nederlands voetbal met de goedlachse, mooi traditioneel geklede eigenaar Fah.

Toen wij er waren werd er in de muziekschool ernaast gerepeteerd, onder meer het nummer The Lions Sleeps Tonight. Het klonk erg goed en bij navraag bleek dat deze mensen hier 's avonds in het restaurant [i]live optreden[/i]. Dus wellicht moet je voor diner i.p.v. lunch gaan.

In de binnenplaats lopen verder 2 leuke, aanhalige zwarte katten waarvan er een slechts een paar maanden oud is. Vergeet ook niet de [b]mooie beeldentuin [/b]tegenover het restaurant (en naast het spoor) te bekijken, zeer de moeite waard!