Tarangire

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Vroemvroemschoenen

Tarangire,
Tanzania


Regelmatig zie ik foto’s op deze site langskomen die laten zien hoe inventief en creatief men kan zijn met wat voor hun voorhanden is. Vooral kinderen zijn hier toppertjes in! Fietsenbanden voor hoepels; lege blikjes en flesjes voor speelgoedautootjes; kartonnen dozen voor poppenhuisjes. Echter de volwassen kunnen er ook wat van. Enige weken plaatste ik een tweetal foto’s van recycle-kunst.

In Tanzania zagen Eefje en ik een mooi voorbeeld van deze inventiviteit. We waren in het Tarangire National Park, in het noorden van Tanzania. (De naam van het park is ontleend aan de Tatangire rivier die door het beschermde gebied loopt). Onze gids is ons aan het aanmelden en wij wachten rustig af. We slenteren wat rond en zien een Masai. Masai vallen me altijd op, vanwege hun prachtige (veelal) rode kleding, één of twee doeken (shuka), die ze over hun schouders knopen.

Echter dit keer sprong het schoeisel er uit, gemaakt van autobanden. Masai houden van versieringen, ze dragen armbandjes, enkelbandjes en kettinkjes, die gemaakt zijn van kleine kraaltjes waarvan de kleur een bepaalde betekenis heeft, bijv. getrouwd of nog vrijgezel. Zelfs deze versieringen kwamen terug in het schoeisel.