Serengeti

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Vangst van de dag!

Serengeti,
Tanzania


Het is nog vroeg als we een groep van 15 leeuwen een zebra zien verorberen. Het mannetje ziet op een afstand rustig toe wat er allemaal gaande is, en houdt de jakhalzen en gieren op een afstandje.

Deze leeuwin komt op een paar meter van onze Land Rover liggen. Ze kijkt me recht aan, en besluit dat ik geen competitie ben voor haar lekkere hapje. Ze blijft dus rustig liggen. Een prachtig moment!

De Serengeti is prachtig, met een eindeloze hoeveelheid wild... en toeristen. En op een of andere manier voelt het alsof er hier veel meer toeristen zijn dan in welk wildpark dan ook. En opzichzelf is dat nog niet zo'n ramp, maar de "guides" die de safari auto's besturen zijn vreselijk brutaal en soms zelfs aggressief, alles om "hun" gasten het beste zicht te bieden. En dat gaat helaas vaak ten koste van jouw zicht.

De beste tip voor de Serengeti is dan ook om als het even kan, te proberen met een eigen auto het park in te gaan. Of spreek met je gids af dat hij weg rijdt van de kuddes toeristen. Vraag of hij langs alle "kopjes" rijdt, grote stenen formaties die in de open vlaktes liggen. Dit zijn plekken waar leeuwen zich graag schuil houden, en dan ook de plek waar we deze leeuwin met haar familie tegen kwamen!

Als je zelf niets kunt vinden terwijl je aan het rondrijden bent, kijk dan gewoon waar je de files andere auto's ziet staan: je bent dan alsnog gegarandeerd van een mooie sighting. :)