Serengeti

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Wolkenpartij Serengeti

Serengeti,
Tanzania


De Serengeti beslaat een gebied zo groot als de helft van Nederland. De naam is afgeleid van het woord 'Siringet' dat 'eindeloze vlakte' betekent en die naam doet het absoluut eer aan. Het bestaat uit uitgestrekte savanne van grasland met hier en daar statige acaciabomen met een bladerdak als een paraplu. Hieronder vinden de dieren een klein beetje schaduw. De aantallen van dieren die in het park voorkomen lopen in de honderdduizenden..... onvoorstelbaar!

En ergens midden in het park hang een bordje aan een boom met het woord "camping" en daar zetten wij onze tentjes op. Verder is er alleen een klein gebouwtje met 2 ruimten met een gat in de grond: ons toilet. Maar hoe mooi is het om 3 dagen in dit park rond te rijden, de vele dieren te zien, de zon te zien ondergaan, in je tentje te liggen met de sterrenhemel boven je en de geluiden van de dieren en geuren van het park om je heen.

De combinatie van het goudgele gras en de grillige bomen, scherp afgetekend tegen de blauwe lucht met zijn witte wolken is adembenemend.