Tanzania reviews

9
Tanzania Zanzibar eiland
Miss G was hier 01 nov 2017
Paradijs op aarde - dat was mijn eerste gevoel toen ik arriveerde op Zanzibar, het kleine, cultureel diverse eiland voor de kust van Tanzania. De meeste toeristen komen hier voor zon, zee, watersport and de exclusieve hotels met gratis drank maar Zanzibar heft zoveel meer te bieden dan op je zonnebedje te blijven liggen. Huur een auto, scooter of tour en laat je meevoeren over de 'main road' van het eiland naar de hoofdstad Stone Town. Afhankelijk van waar je op het eiland gevestigd bent (ik verbleef aan de Oostkust), is het 45-60 min rijden naar Stone Town, of Mji Mkongwe in Swahili. Een stad met een enorm diverse, historische geschiedenis. Met architectuur veelal daterend uit de 19th eeuw geeft het een prachtig overzicht van de Swahili cultuur vermengd met Arabische, Perzische, Indiase en Europese invloeden. Niet voor niets is deze stad in 2000 uitgeroepen tot UNESCO World Heritage Site. Slenter door de smalle straatjes of breng een bezoek aan de markt (niet als je een gevoelige maag hebt). Lunch tip! De 'snob' in mij verdient een lunch met een goed uitzicht en dat vond ik bij The Rooftop Tea House Restaurant met prachtig uitzicht over Zanzibar haven. Je schijnt te moeten reserveren maar voor ons was er 'spontaan' plek ;-) Een andere must-see lunch/diner locatie is The Rock Restaurant. Gelegen op een rots midden in de zee waar je enkel met eb kunt komen. Wel reserveren! Ook voor The Rock liggen een aantal gezellige lounge barretjes aan het strand.
Highlight
  • Goed te doen in combi met een safari in Tanzania
  • Nog niet al te druk qua toerisme
  • 'Slechts 8 uur vliegen naar Paradijs'
  • Stopover wordt vaak in Egypte gemaakt
Review geplaatst op 2018-08-07
10
Tanzania Mafia eiland
Thea was hier 15 mrt 2018
Vanuit Dar es Salaam zijn we met Coastal Aviation naar Mafia Island gevlogen. Deze reis hadden we zelf vanuit Nederland geregeld. Vijf dagen verbleven we in Merameta lodge. Iedere dag regelde Abdul voor ons een tour. Absoluut hoogtepunt was het snorkelen met de walvishaaien. We zagen er drie. Wat een bijzondere ervaring. Ook het bezoek aan Chobe Island was erg leuk. Een authentiek Afrikaans dorpje met lemen huisjes, waar je als enige toerist doorheen wandelt en je ook honderden vliegende honden ziet. Ook hebben we per tuk-tuk een tocht naar het Noorden van Mafia Island gemaakt en gezwommen op een verlaten strand. Ook hier geen toerisme maar het echte Afrika. Natuurlijk hebben we ook de onderwaterwereld in het Marinepark verkend. Grote scholen met vissen en prachtige koraaltuinen. Mafia Island is prachtig, onbedorven en puur.
Regio
  • Weinig toerisme
  • Niets
Review geplaatst op 2018-03-15
10
Tanzania Mafia eiland
rianne was hier 15 mrt 2018
Wat een geweldige plek is dit!! Vorig jaar hebben mijn vriend en ik een reis naar Kenia en Tanzania gemaakt. Hoogtepunt van de reis was absoluut Mafia eiland. Het is een eiland die nog bij vele reizigers onbekend is. Nou moet ik ook zeggen dat het niet echt gemakkelijk is om er te komen. Wij zijn heen met een boot gegaan, maar dit is geen aanrader. De boot vertrekt midden in de nacht en er is geen steiger. Je laat jezelf via een modderige heuveltje tussen de duwende Tanzanianen naar beneden glijden in de hoop op een zitplek aan boord. De boot is klein en overladen vol. Wij hebben er dan ook voor gekozen om het vliegtuig terug te nemen. In dit vliegtuig kan je naast de piloot zitten, leuke ervaring. Op Mafia eiland hebben wij een zandbank excursie gedaan. Je wordt dan naar een prachtige zandbank gevaren en daar maken ze een vuurtje om een visje te bakken als lunch. In het Marine Park kan je snorkelen en duiken ook echt een aanrader maar de beste tip is het zwemmen met walvishaaien met Afro Whale Shark Safari's. Tegen een goede prijs wordt je opgehaald bij het guesthouse/hotel om naar de haven te gaan waar je vervolgens op een boot stapt. Het kan even duren voordat je er een ziet maar het is het wachten echt waard. Afro blijft net zolang zoeken tot dat je ten minste één walvishaai hebt gezien. Nu ik deze bijzondere plek heb verraden wens ik iedereen die erheen gaat een fantastische reis!
Regio
  • Weinig toerisme
  • Geweldige excursies
  • Lieve mensen
  • Vervoer om er te komen
Review geplaatst op 2018-03-15
8
Tanzania
Marieke was hier 15 mrt 2018
Tanzania is prachtig, super mooie natuur in serengetti en ngoro giro en de bevolking is erg vriendelijk. Er zijn weinig momenten geweest waarop ik mij als vrij bedreigd of onveilig voelde. Het safari is wel erg toeristisch maar daarom was het soms ook leuk om in de dorpjes wat meer van de mensen zelf te bekijken. Lakens Natron is zeker ook de moeite waard maar niet voor lang, 1 nacht vond ik genoeg. Ook Zanzibar is zeker de moeite waard. ik verbleef in paje waar veel kitesurfers waren. Zelf surf ik niet maar gelukkig kan je hier ook erg goed snorkelen. Soms vond ik Tanzania wel wat ongeorganiseerd maar goed dat moet je verwachten als je hierheen gaat.
Land
  • Veilig
  • Natuur
  • Goedkoop
  • Ongeorganiseerd
Review geplaatst op 2018-03-15
10
Tanzania Sitalike
wisseschout was hier 15 mrt 2018
Het Katavi N.P is de derde in grootte van de N. P in Tanzania en een van de rijkste wildlive area's. Het heeft de grootste concentratie nijlpaarden en krokodillen. Grote kuddes olifanten [ 6500]en veel katachtigen zoals leeuwen, luipaarden, maar ook de caracal,serval en cheeta komen er voor. Wilde honden, zebra's, buffels, antilopen, puku's, enz enz. De Katuma rivier stroomt erdoor heen,er zijn moerassen, bossen, Chada meer en open grasvlaktes. Dit alles trekt ook veel verschillende vogels aan. Gemiddeld komen niet meer dan100 toeristen per jaar. [ volgens de website ] Er mogen ook maar een bepaald aantal bezoekers toegelaten p.d. De slechte bereikbaarheid is hier debet aan, maar je hebt dan ook het wild voor jezelf alleen. Toen wij er waren hebben we gekampeerd, maar dat doe je zonder bewaking. Ook het rondrijden door het park is zonder parkwachter. We zijn dan ook een keer verdwaald. Er is ook een kleinschalige accommodatie Er is een vliegveldje dus invliegen is de snelste optie, omdat de wegen ernaartoe een drama zijn en alleen met een truck te doen is. [ hebben wij gedaan] Dus gaan en je hebt een onaangetast wildernis voor jezelf alleen
Stad
  • Enorme hoeveelheden wild
  • Verscheidenheid aan wild
  • Gevoel dat je alleen bent in dit enorme gebied
  • Moeilijke bereikbaarheid
  • Het kost veel om er te komen
Review geplaatst op 2018-03-15
8
Tanzania
ejbaaijens was hier 09 mrt 2018
Zanzibar is niet alleen bijzonder vanwege de hagelwitte stranden en de helder turquoise zee, maar ook vanwege de leuke dorpjes en het Jozani National Park. In dit park kun je prachtige wandelingen maken o.a. over vlonders door een mangrove bos. In de bossen leven ook de ernstig bedreigde Zanzibar Red Colubus aapjes, herkenbaar aan de roodbruine haren op hun rug. Omdat ze niet bang voor mensen zijn kun je ze van redelijk dichtbij observeren. Een aanrader.
Land
  • mooie natuur
  • bijzondere aapsoort
  • prachtig wandelgebied
  • het wordt langzamerhand meer toeristisch
Review geplaatst op 2018-03-09
8
Tanzania
kruytflo was hier 01 feb 2016
Lake Manyara, het grootste opervlakte is een meer. Wat in een bepaalde tijd bezocht wordt door tien duizenden flamingo's. Het meer kleurt dan roze. Het park heeft ondanks de kleine opervlakte aan grond een diversiteit aan dieren. Naast leeuwen en Hippo's zie je veel soorten vogels en natuurlijk, koedoe, zebra en springbok. Door de lang gerekte vorm van het meer is het best een stuk rijden heen en terug wat zeker geen straf is met al het moois wat er te zien is.
Land
  • Diversiteit aan dieren
  • Grote hoeveelheid Flamingo's
  • Veel rijden
Review geplaatst op 2016-12-05
10
Tanzania
kruytflo was hier 01 feb 2016
Tarangire NP is een prachtig park. Vele kleuren groen door de diversiteit van landschappen. Daarin leven vele kuddes olifanten die je in de ochtend naar de rivier kan zien trekken. Een majestueus spektakel van reuzen die door het hoge gras glijden in alle rust. In Tarangire leven ook heel veel vogels wat een streling voor het oog is. Zo kleurijk tussen de verscheidenheid aan groen is.
Land
  • Prachtige Park
  • Veel landschappen
  • Veel wildlife
  • niet van toepassing
Review geplaatst op 2017-12-17
9
Tanzania
ejbaaijens was hier 01 aug 2011
Paje is een slaperig dorpje aan de oostkust van Zanzibar. Het ligt aan een poeder wit strand en aan turquoise water. Een omgeving voor prachtige wandelingen. Bij eb door ondiep water naar het rif. Onderweg mooi gekleurde zeesterren en tropische visjes. Ook eindeloos wandelen over het poeder witte strand naar een volgend dorp. Wandelend door dorpen tussen palmen en witte huisjes en in elk dorp een wit zanderig voetbalveld, waar tegen de avond de jongeren op af komen. In het dorp een tijdje h=gaan zitten en genieten van het lome dagelijkse leven. In de avond zijn er kleine hotels waar je eenvoudig maar heerlijk kan eten. Kortom: genieten!
Land
  • spierwitte stranden
  • turquaise zee
  • prachtige dorpjes
  • het wordt steeds toeristischer
Review geplaatst op 2017-12-09
9
Tanzania
karinm was hier 01 sep 2015
Zanzibar, of Unguja, hoort tot Tanzania en wordt wel het kruideneiland genoemd. Het oude deel van de hoofdstad, Stonetown, heeft slingerende lanen, prachtig bewerkte houten deuren en mooie moskeeën. De meeste toeristen gaan naar het noord-oosten, waar je veel resorts vindt aan de witte stranden. Ook het zuiden is echter een bezoek waard. Op je route kun je het Jozani forest bezoeken, waar de Red Colobus aap huist, die alleen op Zanzibar voorkomt. Als je doorrijdt naar het zuiden kom je bij Kizimkazi. Ook hier zijn een aantal resorts, een aanrader is het eco-resort Unguja lodge. Vanuit de lodge kun je snorkel- of duiktrips doen in het prachtige turquoise-blauwe water, en de dolfijnen bewonderen die hier vlakbij in de zee zwemmen. Je kunt ook met een local het dorpje Kizimkazi bezoeken, hij laat je veel van het dagelijks leven van de Zanzibari zien.
Land
  • witte stranden, turquoise zee
  • goede duik-/snorkelmogelijkheden
  • het zuiden is rustiger dan het noord-oosten
  • op pad met een local in het dorp
  • op zoek naar de Red Colobus aap in Jozani
  • resorts zijn aan de prijs
Review geplaatst op 2017-12-04
9
Tanzania
ejbaaijens was hier 01 aug 2015
Wij verbleven in Ndame Beach Lodge aan de rand van het dorp Paje. Een fijn kleinschalig hotel met een relaxte sfeer. Wij vonden het leuk dat het hotel aan de rand van het dorp ligt, zodat je ook kan genieten van het dagelijkse leven. In het dorp wonen veel families die leven van de visserij of het kweken van zeewier. Het dorp ligt aan een tropisch strand omgeven door palmbomen. Er is wel een groot verschil tussen eb en vloed. Een nadeel voor zonaanbidders en zwemmers, maar heerlijk als je een lange wandeling wil maken naar het rif. Onderweg vind je in de warmwaterpoeltjes de mooiste visjes en zeesterren. Bij iets hoger water komen de vissersbootjes naar het strand en gaan de vrouwen werken in de zeewiertuintjes. Bij hoog water zie je in de verte de vele kitesurfers. Ook een mooi schouwspel.
Land
  • schitterend strand
  • turkoyse zee
  • sfeervol dorp
  • heerlijk wandelen
  • toenemend toerisme (dus ga nu)
Review geplaatst op 2017-11-21
9
Tanzania
VerelleSmith was hier 01 sep 2017
Na een verblijf van een paar dagen in Stone Town, vertrokken we per taxi naar het dorp Jambiani aan de oostkant van Zanzibar. Toen we bij Mwezi Resort aankwamen werden we begroet met een glas vers meloensap. Na een korte uitleg over de voorzieningen, die het resort biedt, werden we naar onze "hut" bracht. Onze Moon hut lag iets verder naar achteren, maar gaf hierdoor wellicht iets meer privacy. De accommodatie is redelijk ruim, met een mooie badkamer. Omdat er overal zand ligt, is er bij de ingang van de hut een terracotta schaal geplaatst waar je je voeten kan wassen voordat je de hut instapt. Ik heb 5 dagen lang geen schoenen aangehad. Het enige minpuntje van de hut zijn de deuren, de sluitingen zijn te hoog aangebracht, waardoor ik moeite had om de deuren in de ochtend weer open te krijgen. Hierdoor zou je je zelf makkelijk kunnen opsluiten. Er staan behoorlijk wat palmbomen in het resort waardoor je bij het grote zwembad eigenlijk altijd schaduw kunt vinden. Zwemmen in de zee is niet altijd mogelijk vanwege het grote eb en vloed verschil. Één dag konden we het zwembad niet gebruiken, omdat de onderwaterverlichting gemaakt moest worden en hebben we verkoeling gezocht in de zee. Het dorp Jambiani is makkelijk met een strandwandeling te bereiken, via de weg ga je door een gebied wat behoorlijk vervallen aandoet. Dit deed ons iets onveiliger aan, maar dat is wellicht gevoelsmatig. Al met al vond ik dit een prachtlocatie en je waant je echt in paradijs.
Land
  • Ontspannen sfeer
  • Paradijselijke omgeving
  • Personeel is zeer vriendelijk & behulpzaam
  • Grote lounges ruimte boven en beneden
  • geen ruim assortiment voor het ontbijt
  • Menukaart te Italiaans
  • Avondeten is redelijk goed, maar kan beter
Review geplaatst op 2017-11-11
9
Tanzania
Idwi was hier 01 okt 2017
Tanzania is een erg mooi land voor Safari en cultuur. Het is werkelijk genieten van minuut tot minuut. Ik heb met op geen enkel moment onveilig gevoelt, ook dit vindt ik een groot pluspunt.
Land
  • betrouwbaar en veilige bestemming
  • het wordt wel drukker met Safari jeeps
Review geplaatst op 2017-10-28
9
Tanzania
Het snorkelen op Zanzibar was prachtig. Voor het eiland van Bill Gates kwamen altijd groepjes dolfijnen met de snorkelaars spelen. een unieke ervaring. het enige minpunt was de luchthaven. mensen stonden uren opeen gepakt zonder aerco en drijfnat van het zweet. en dan moet je zo bezweet nog uren vliegen. dat was jammer
Land
  • het snorkelen
  • de luchthaven
Review geplaatst op 2017-10-11
8
Tanzania
julesvanherten was hier 01 aug 2017
Selous, is een wildreservaat dat wat afgelegen ligt. Het voordeel hiervan is dat er minder toeristen komen. Het nadeel dat de dieren dus ook minder gewend zijn aan toeristen en dus schuwer zijn. Omdat het afgelegen ligt is de reis er naar toe ook langer of duurder 9als je met een fly in safari gaat)
Land
  • Veel dieren
  • ongerept
  • in verhouding weinig toeristen
  • schuwe dieren
  • afgelegen, dus moeilijker te bereiken
Review geplaatst op 2017-10-06
9
Tanzania Kustgebied
julesvanherten was hier 01 aug 2017
Fanjove Private Island. Een hele mooie bestemming voor een strandverlenging ipv Zanzibar of Pemba. Je moet er wel een einde voor vliegen. Maar wie wil dit mooie blauwe water nu niet? en dan mooie witte strand. Lekker voor te relaxen na een uitputtende safari. De keuken is beperkt (hoofdzakelijk seafood) maar smaakt voortreffelijk en ze zijn erg creatief. Laat je hier maar goed verwennen.
Regio
  • Rustig
  • Heel mooi
  • zandbanken
  • Goede keuken
  • Beperkte keuken
  • sterke zeestroming
Review geplaatst op 2017-09-21
9
Tanzania Kilimanjaro
TinyBouw was hier 01 mei 2017
Ik heb hier in een halve dag erg veel wild gezien. Mijn guide en driver heeft hard gewerkt om zoveel mogelijk te zien. Indrukwekkend vond ik het. Ik ga graag nog eens terug!
Regio
  • Veel wild te zien
  • Veel bomen waardoor wild zich kan verschuilen
Review geplaatst op 2017-07-24
9
Tanzania
karinm was hier 01 sep 2015
Tarangire Safari Lodge ligt prachtig in het Tarangire National Park in Tanzania. Aangekomen bij de lodge valt de schoonheid nog niet zo op, maar als je door de poort naar binnen gaat en in de gezellige lounge staat, heb je een adembenemend zicht op de vallei. Het terras waar je vervolgens naar toe getrokken wordt, loopt over de hele breedte van de lodge. Hier kun je aan het eind van de middag heerlijk zitten met een drankje om de dieren te zien drinken bij de rivier die door de vallei loopt, en om de zon te zien ondergaan in Tarangire. De lodge heeft 2 verschillende overnachtingsmogelijkheden: je kunt slapen in een ruime safaritent of in een bungalow. De bungalows hebben de vorm van een Masai boma, je hebt er je eigen terrasje en moet niet raar opkijken als er dikdiks of gazelles langs komen draven. Als de avond is gevallen komt iemand van de staf je halen voor het heerlijke diner in de ronde eetzaal. Je wordt later ook weer begeleid naar je onderkomen, alle dieren kunnen immers vrij rondlopen om de lodge.
Land
  • prachtige ligging
  • wildlife rondom de lodge
  • zonsondergang
  • uitzicht op de vallei en de rivier
  • vriendelijk personeel
  • prijzig
Review geplaatst op 2017-03-25
10
Tanzania
andresenmarianne was hier 01 sep 2015
Tarangire ligt zo'n 120 kilometer zuid-oostelijk van Arusha en ligt in het noord-westen van de Tanzaniaanse Maasai steppe die bewoond wordt door twee van de meest fascinerende stammen van oost-Afrika, de Maasai en de Datoga stam Vanwege haar zogenaamde migratie is Tarangire een schitterend national park met een geheel eigen karakter en een diversiteit aan wild.
Land
  • Sfeer
  • Geschikt voor kinderen
Review geplaatst op 2017-03-21
10
Tanzania
karinm was hier 01 sep 2015
Een prachtig park, met veel baobabs, weids uitzicht en veel grote groepen wild. De rivier zorgt er voor dat er mooie drinkplaatsen zijn, waar veel dieren komen.
Land
  • Weids uitzicht
  • Grote groepen wild
  • geen
Review geplaatst op 2017-02-14