| 9.1 / 10 (152 reviews)

Tanzania Bezienswaardigheden

Voor een avontuurlijke vakantie naar Tanzania is het belangrijk om vooraf te weten wat de bezienswaardigheden Tanzania zijn. In het onderstaande overzicht van de highlights Tanzania, kun je zien waar je het best in Tanzania naartoe kunt gaan en waarom. Hierin staan zowel de bezienswaardigheden in de steden van Tanzania als de highlights op het platteland. Deze bezienswaardigheden bevatten gebaande paden waar het in het hoogseizoen natuurlijk druk kan worden maar ook de ongebaande paden, want daar moet je natuurlijk echt zijn als je op de Columbus Travel manier wilt reizen.

Het beroemdste wildpark van het land is het Serengeti National Park. Naast de gigantische gnoekuddes die jaarlijks door het park trekken op zoek naar vruchtbare plekken, leven er onder andere vele leeuwen, cheeta's, zebra's en giraffen. Het savannegebied strekt zich uit over een oppervlakte van 30.000 vierkante kilometer, verdeeld over het noorden van Tanzania en het zuiden van Kenia.
Meer Serengeti inspiratie? Bekijk 2254 fotos , 1 Blogs , 1 artikelen


Het eiland Zanzibar met zijn economisch centrum Stone Town zijn onderdeel van Tanzania Stone Town is de oude stad en het culturele hart van Zanzibar. Het is een plaats van kronkelende steegjes, drukke bazaars, moskeeën en grote Arabische huizen. Voor duikers is Zanzibar een paradijs in de Indische Oceaan. De onderwaterwereld is hier zeer indrukwekkend. Prachtige palmstranden, felblauwe zee en een stralende zon verbloemen het slavenverleden van het eiland een beetje. Vanwege de vroegere specerijenhandel op de eilanden van Zanzibar kan je nog vele plantages bezoeken.
Meer Zanzibar eiland inspiratie? Bekijk 2077 fotos , 1 Blogs , 1 artikelen


De grootste onafgebroken, ingestorte vulkaan ter wereld is de Ngorongoro krater. Deze krater weerspiegelt de diversiteit van de natuur in Tanzania De wanden van de krater lopen, tot ongeveer zeshonderd meter vanaf de bodem, steil omhoog. Geschat wordt dat er zo’n 30.000 dieren in de krater leven; het is een van de dichtst bevolkte wildgebieden wereldwijd. Onder andere zwarte neushoorns, zebra’s, gnoes, leeuwen, jachtluipaarden, nijlpaarden en giraffen hebben hier hun thuis. Een groot moerasgebied en een sodameer worden gevoed door riviertjes en bronnen. De rest van de omgeving varieert van droog, open grasland tot struikgewaszones en dicht loofbos.
Meer Ngorongoro krater inspiratie? Bekijk 466 fotos , 1 Blogs , 1 artikelen


De Kilimanjaro op de grens van Tanzania en Kenia is met 5895 de hoogste berg in Afrika, met Uhuru Peak als allerhoogste, besneeuwde top. Als je deze reus in het Afrikaanse landschap beklimt, loop je door vijf klimaatzones. Eerst kom je lokale bevolking tegen die aan de voet van de berg mais, bananen en koffie verbouwen. Dan bereik je het bos, in de tweede zone. Hier kan je perfect apen en andere zoogdieren spotten. De derde en middelste zone is de heidegordel, een semi-alpiene zone. Erboven bevindt zich hoogland-woestijn. En dan, als je de top bereikt, vind je in de vijfde en hoogste zone slechts drie dingen: steen, hagel en sneeuw.
Meer Kilimanjaro inspiratie? Bekijk 290 fotos , 1 Blogs


Arusha 5.

Arusha is gelegen in het noorden van Tanzania Door zijn ideale ligging is het dé uitvalsbasis voor een uitstapje naar de beroemde Kilimanjaro. Ook de Serengetivlakte, het Lake Manyara National Park en de Ngorogorokrater liggen op een steenworp afstand van Arusha.  Niet alleen de mooie natuur in de omgeving, ook de stad zelf is zeker een bezoek waard. Bezienswaardig zijn de Bishop's Cathedral of Arusha en de Arusha Clock Tower.
Meer Arusha inspiratie? Bekijk 173 fotos , 1 Blogs


Het Selous Game Park is de grootste reservaat van Afrika met een grootte van ongeveer 45.000 km² , even groot als Zwitserland. Een enorm gebied dus. Het is aan te raden om een aantal dagen uit te trekken voor een mooie safari door het park. Een boottocht over de Rufiji rivier mag je ook niet missen. Veel savannedieren leven hier, waaronder olifanten, nijlpaarden, krokodillen, de bedreigde neushoorn en de Afrikaanse wilde hond.
Meer Selous Game Park inspiratie? Bekijk 161 fotos , 1 artikelen


Ruaha National Park biedt lange wegen langs de Ruaha rivier, heuvels, rotsen en bomen. Olifanten, nijlpaarden, leeuwen en roofvogels zijn dieren die je onder andere bij de rivier kunt spotten. Het park ligt midden in Tanzania op zo'n 130 kilometer ten westen van Iringa. Na Selous en de Serengeti is Ruaha het grootste nationale park van het land.
Meer Ruaha NP inspiratie? Bekijk 153 fotos


Lake Victoria is het grootste meer van Afrika, en grenst aan Kenia, Tanzania en Oeganda. De helft van het meer ligt echter in Tanzania. Er zijn verschillende lodges zoals in Serengeti National Park die dagtochten en expedities organiseren naar het meer. Belangrijke plaatsen aan het Victoriameer zijn onder andere Bukoba, Mwanza en Musoma. Het meer is he leefgebied van veel nijlpaarden.   
Meer Lake Victoria inspiratie? Bekijk 123 fotos , 1 Blogs


In Mikumi National Park vindt je dieren als olifanten, giraffen, buffels, wrattenzwijnen en zebra’s. Luipaarden en leeuwen worden er ook regelmatig gespot. Het park ligt in het oosten van het land en wordt in het zuiden begrensd door het wildreservaat Selous. Mikumi bestaat voornamelijk uit savanne met acacia's, baobabs en tamarindes. De snelweg Tanzania A-7 doorkruist het park.
Meer Mikumi NP inspiratie? Bekijk 82 fotos


Tarangire 10.

Het Tarangire National Park ligt langs de rivier Tarangire, op ongeveer anderhalf uur rijden van Arusha. Met ongeveer 550 verschillende vogelsoorten is het park voor vogelaars een waar paradijs. Naast de duizenden olifanten, buffels, gnoes, impala’s, kudu’s, zebra’s, struisvogels, leeuwen en luipaarden vind je in het park ook gigantische baobabs, mooie meren en grote moerasgebieden.
Meer Tarangire inspiratie? Bekijk 78 fotos , 1 Blogs


Lake Manyara is een ondiep meer in het noordoosten van Tanzania Het maakt deel uit van het Lake Manyara National Park. Naast de enorme populatie flamingo's loop je ook de kans om nijlpaarden, impala's, olifanten, gnoes, buffels, wrattenzwijnen en giraffen te spotten. Het park vormt in feite een lus, die je met een jeep helemaal rond kunt rijden. Trek hiervoor minimaal een paar uur uit om maximaal te genieten van de mooie omgeving.
Meer Lake Manyara inspiratie? Bekijk 70 fotos , 1 Blogs


Wil jij graag je reisfotografie naar een hoger niveau tillen? Bestel hier de Columbus Travel Reisfotografiespecial voor maar € 7,50
Wil jij graag je reisfotografie naar een hoger niveau tillen? Bestel hier de Columbus Travel Reisfotografiespecial voor maar € 7,50