Swaziland reviews

9
Swaziland Mlilwane Wildlife Sanctuary
karinm was hier 01 aug 2018
Mlilwane Wildlife Sanctuary ligt een half uur rijden ten zuiden van Mbabane, de hoofdstad. In de sanctuary kun je overnachten in het restcamp met de bijzondere bijenkorfvormige hutten. Omdat er in Mlilwane Wildlife Sanctuary geen groot wild leeft (en je dus niet bang hoeft te zijn voor leeuwen, cheeta's of olifanten naast je hutje) kun je er ook fantastische safari's te voet, te paard of op de fiets doen! Je kunt dit zelfstandig doen (fietsen en wandelen) of samen met een gids. Vanaf de ingang is het nog zo'n 10 minuten rijden naar de receptie, waar ook het activiteitencentrum is om de safari's te starten en fietsen te huren. Je kunt daar je auto veilig parkeren. Ook is er een restaurant, the Hippo Haunt, gelegen aan een meertje. Hier kun je onder het genot van een hapje en drankje kijken naar de vogels, nijlpaarden en krokodillen. Het huren van fietsen gaat per uur, je kunt gemakkelijk 2 uur besteden met fietsen, kijken naar het wild en fotograferen. Je krijgt geen kaart mee, maar bij de fietsenverhuur is een grote kaart waar je even een foto van kunt maken op je mobiel. Er staan verder nergens aanwijzingen, maar op deze manier kun je prima je weg vinden. De mountainbikes zijn van redelijke kwaliteit, in ieder geval hou je het er wel een tweetal uur op uit.
Highlight
  • Lopend, fietsend of te paard langs het wild
  • Genieten van een hapje en drankje bij the Hippo Haunt
  • Een overzichtelijk, niet te groot park
  • Mountainbikes zijn redelijk onderhouden; verwacht geen glimmend nieuwe fietsen
  • Geen kaart van het park te koop, je kunt er wel een foto van maken.
Review geplaatst op 2018-11-06
8
Swaziland
Leeu was hier 01 okt 2016
Mkhaya NP is gespecialiseerd in Neushoorn zowel de witte als de zwarte. Je moet goed zoeken in de bush om ze te zien maar met een goede ranger lukt dit meestal wel, zeker de witte. Mkhaya NP heeft geen olifanten meer, deze zijn verplaatst er zijn diverse antilope soorten. Wacht bij het ophaalpunt bij de weg totdat je opgepikt wordt met een 4x4 jeep en neem alleen een tasje met benodigdheden voor je overnachtingen mee. Deze 2 belangrijke dingen worden nog wel eens vergeten te melden door de reisbureau's. Het is nog een niet zo bekend NP en erg leuk om te vertoeven. Je slaapt in half open onderkomens dwz je hebt een dak en een muur waar je bed tegenaan staat, laag muurtje als omheining verder heb je prachtig uitzicht vanaf je bed. Geen electra maar olielampjes. Het Kamp is kleinschalig, gezellig, ligt aan een rivier en aan de overkant van de rivier is een prachtige vogelhut uitkijkend over een watertje.
Land
  • Kleinschalig
  • Rustig gelegen
  • Gespecialiseerd in zwarte neushoorns
  • Bijzonder semi open onderkomen
  • Eten is matig
Review geplaatst op 2016-12-19
9
Swaziland
akerkvliet was hier 01 okt 2015
Shewula Mountain Camp: Perfect gelegen voor bezoekers die tussen Mozambique en Zuid-Afrika reizen, relatief een 'onontdekte' en biedt een rustige ontsnapping voor natuurliefhebbers. 20 kilometer hobbelen in de auto en dan ben je er ook. Dit prachtige uitkijkpunt, gelegen op een 500 meter hoge gelegen plateau van de Lubombo Mountains en biedt een spectaculair uitzicht over de Swazi lowveld. Shewula is het eerste gemeenschappelijke ecotoerisme project in Swaziland en direct één van de meest succesvolle in zuidelijk Afrika. Het kamp is volledig eigendom van de gemeenschap en is de belangrijkste inkomstenbron voor hen. Het kamp biedt bezoekers accommodatie in zeven rondavels. Er is een boma met gemeenschappelijke keuken. U kunt hier zelf koken maar u kunt ook gebruik maken van de geserveerde traditionele maaltijden, gekookt door de vrouwen die het kamp bestieren. Deze worden gemaakt met groentes die men zelf verbouwt. En ik moet eerlijk zijn het eten was het lekkerste wat ik heb gegeten in Zuid Afrika. Een aantal activiteiten zijn beschikbaar,wandelen, mountainbiken, een bezoek an het dorp, spelletjes met de lokale bevolking, een bezoek aan projecten zoals het weeshuis programma in de gemeenschap en ezelskar ritten. Alles wat ik nog kan zeggen is ga er heen en ervaar het. De rust, de ruimte en houd er rekening mee het is geen resort maar een Camp. Geen elektriciteit en als het donker wordt maak je gebruik van een paraffine lamp. Met recht back to basics.
Land
  • Rust
  • Ruimte
  • Basic
  • Bijzonder
  • Buiten de gebaande paden
  • ten voordele van de Gemeenschap
Review geplaatst op 2016-09-09
9
Swaziland Hhohho
Huff was hier 01 aug 2015
Een overnachting in deze onderkomens is geen straf. Mooi aan de omgeving aangepast in een natuurpark. Je kunt er fietsen huren en dus door het natuurgebied fietsen. Ook een game drive is te maken, maar je zult er geen big five zien, wel ander dieren en prachtige vogels. Wil je wat uitrusten ga je voor je de beehives zitten en een kopje koffie te drinken, een biertje mag ook, dan komen de dieren uit het struikgewas tevoorschijn om rustig te grazen in het midden van de kraal. wat wil je nog meer. In de bijenkorf was het heerlijk koel en een paar goede bedden en een warme douche. Het was een pracht verblijf in een mooi natuurpark.
Regio
  • Mooi park.
  • Veel te doen
  • rustig
  • Klein park, geen big five.
Review geplaatst op 2016-09-23
9
Swaziland Lobamba
Huff was hier 01 aug 2015
Een overnachting in deze onderkomens is geen straf. Mooi aan de omgeving aangepast in een natuurpark. Je kunt er fietsen huren en dus door het natuurgebied fietsen. Ook een game drive is te maken, maar je zult er geen big five zien, wel ander dieren en prachtige vogels. Wil je wat uitrusten ga je voor je de beehives zitten en een kopje koffie te drinken, een biertje mag ook, dan komen de dieren uit het struikgewas tevoorschijn om rustig te grazen in het midden van de kraal. wat wil je nog meer. In de bijenkorf was het heerlijk koel en een paar goede bedden en een warme douche. Het was een pracht verblijf in een mooi natuurpark.
Stad
  • Mooi park.
  • Veel te doen
  • rustig
  • Klein park, geen big five.
Review geplaatst op 2016-09-23
8
Swaziland Hhohho
JMoerkens was hier 01 sep 2012
Mlilwane Wildlife Sanctuary is een wildpark in het kleine koninkrijk Swaziland. Hier vind je geen Big 5, maar toch is het park de moeite van een bezoek waard. Je spot hier eenvoudig allerhande klein wild, zoals zebra's, antilopes en krokodillen, maar ook giraffes, buffels en nijlpaarden. Het landschap is groen en de grootte van het park is relatief gering. Daardoor kun je het mooi in een (halve) dag ontdekken. Er zijn jeepsafari's mogelijk, wandelsafari's en paardentochten. Overnachten kun je in een beehive, een hut gebouwd in traditionele Swazi-stijl. Je betaalt een entree voor het park, maar die is relatief laag en zijn geld meer dan waard. Er zijn wat faciliteiten, maar doordat het kleinschalig en niet extreem druk is, wel minder dan in de bekendere wildparken.
Regio
  • Mooie groene landschappen
  • Eenvoudig wild te spotten
  • Veelzijdige activiteiten mogelijk
  • Relatief rustig qua bezoekers
  • Geen Big 5
  • Niet zoveel faciliteiten als bekende parken
Review geplaatst op 2016-09-10