Wad Madanī

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Piramides... in Soedan

Wad Madanī,
Soedan


En dan opeens staan ze daar, midden in de woestijn, ver weg van alles. Een groep van ruim 100 piramides. Sommige in tact en van andere is slechts een berg gruis over.

We zijn niet in Egypte, maar in de woestijn van Soedan. Het is niet heel bekend, maar in Soedan staan meer piramides dan in Egypte. En je kunt ze ontdekken zonder de drukte!

We zetten onze tent op net achter het veld met piramides, in de luwte van een berg. We slepen stoeltjes en een tafeltje naar boven en genieten van een magische zonsondergang. Omdat we hier slapen, kunnen we 's ochtends met zonsopkomst rondlopen tussen de piramides. Je voelt je echt Indiana Jones! Er is helemaal niemand!

Een Italiaanse ondekkingsreiziger haalde het ooit in zijn hoofd om de toppen van de piramides met dynamiet op te blazen. Hij dacht er goud in te vinden. Daar is hij niet in geslaagd, maar hij slaagde er wel in de meeste zwaar te beschadigen!

Dus, als je graag piramides wilt bezoeken, en als het even kan, reis dan naar Soedan in plaats van Egypte. De ervaring is er fantastisch!!

Bekijk ook