Soedan

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

De grote ooievaarmigratie

Soedan


We kennen waarschijnlijk allemaal de grote wildebeest migratie in Tanzania en Kenia wel. Maar er zijn heel wat andere migraties die minder bekend zijn. Zo is er de sardine run voor de kust van Zuid-Afrika, de migratie van de Monarch vlinder in Mexico, de rode krab migratie van Christmas Island, de vleermuismigratie in Zambia en deze, de migratie van ooievaars!

Boven de woestijn van Soedan zien we opeens eindeloos veel zwarte stipjes in de lucht verschijnen. Als we stoppen en uitstappen, zien we al snel dat het honderden ooievaars zijn! Ze zijn op de terugweg naar Europa vanuit de warmere sub-Sahara landen.

Gracieus cirkelen ze rond terwijl ze op zoek zijn naar de thermiek om hoogte te winnen. Minutenlang staan we met open mond te genieten van dit spektakel. Echt een kers op de taart van de geweldige tocht door de Soedanese woestijn!

Wij tellen alleen op deze foto al ruim 200 ooievaars. Hoeveel tel jij er?

Ps. ik vind de lensflare in deze foto wel wat extras toevoegen. Ik heb eenzelfde soort foto zonder deze zonsinval, maar heb er toch voor gekozen deze te plaatsen...