Senegal reviews

7
Senegal fathala-game-reserve
SourOnTour was hier 01 jan 2019
In januari 2019 was ik in Gambia voor de zon, de zee en om te surfen. Een redelijke relaxvakantie dus. Maar om nu naar een land te gaan en helemaal niets ervan te zien, dat vind ik ook niets, dus heb ik twee dagen gepland met een lokale gids. Een dag om wat van Gambia te gaan zien en één dag om naar Fathala Game Reserve in Senegal te gaan. Vanuit Gambia is het niet heel erg ver weg, maar houd rekening met een lange reistijd. Drie uur enkele reis is niet zo gek. Eerst rijd je naar de hoofdstad van Gambia, Banjul, waar je het veer over de Gambia rivier neemt. Dit laden en lossen duurt allemaal lang en het is interessant om het dagelijkse Gambiaanse leven hier te zien. Andere toeristen hebben wij niet gezien hier. Nadat je de rivier bent overgestoken (30 minuten) rijd je naar de Gambiaans-Senegalese grens, waar je moet wachten op een aantal stempels in je paspoort. Dit kan best een tijdje duren. Eenmaal de grens over is het nog maar 5 kilometer naar Fathala Game Reserve. Eenmaal aangekomen vertrekken we in een 4x4 met chauffeur en gids. De gids vertelt veel over het park en de dieren die er rondlopen. Je vind er apen, giraffen, zwijnen, antilopes, veel vogels en zebra's. Ook is er één mannelijke, witte neushoorn. Hier hebben ze een vrouwtje bijgezet, maar zij wilde niet paren, waarna hij haar heeft dood gemaakt. Einde Romeo en Juliet. Het heeft nog even geduurd eer onze gids de giraffen had gevonden, maar eenmaal daar, zijn we te voet naar ze toe kunnen lopen, gaaf!
Highlight Blog
  • Leuk safari park
  • Fijne gids
  • Goede organisatie
  • Niet heel erg groot
Review geplaatst op 2019-02-24
9
Senegal
Rene was hier 15 mrt 2018
Ik blijf een paar dagen in Dakar om te acclimatiseren en besluit dan om naar het noorden te reizen: de delta van de Senegal rivier op de grens met Mauritanië. Op het busstation van Gare Pompiers is geen bus te zien. Gare Pompiers is een ontmoetingsplaats van kooplieden, vervoerders en reizigers. Op een volgepakte personenauto staat op een met de hand geschreven karton: St Louis. Ik ben de laatste passagier. M’n bagage wordt op het dak vastgebonden, ik pers me op de achterbank en we vertrekken direct. Een reis van 3 uur ligt voor me, waarvan een kwart van de tijd nodig is om de stad uit te komen. De kustweg wringt zich door gehuchten en dorpen. Scharminkelige ezels en paarden sukkelen voortdurend naar de overkant. De chauffeur mindert nauwelijks vaart, maar raast claxonnerend door. Schoolkinderen lopen langs de kant van de weg. Een gier plukt aan het karkas van een ezel. Na de hitte dringt het stof de taxi binnen. Het wordt benauwd. M’n buurvrouw tovert voortdurend mandarijntjes tevoorschijn en voorziet de hele achterbank van fruit. Opgelucht zie ik de oceaan terugkeren en niet veel later doemt St Louis op. De chauffeur stopt op de markt. Ik bevrijd mezelf en niet veel later ploft m’n bagage naast me neer. Een taxichauffeur aan de overkant hangt uit het raam en kijkt me vragend aan. Ik laat me naar het hotel Residentie brengen, waar het gevoel me bekruipt dat ik terugkeer naar de Franse koloniale tijd. St Louis is de voormalige hoofdstad van Senegal, gebouwd op drie eilanden.
Land
  • mooi land voor vogels kijken
  • let op voor diefstal
Review geplaatst op 2018-03-15
8
Senegal
De Casamance-regio wordt niet bij de highlights van senegal vermeld. Nochtans is het de meest groene en m.i. meest interessante regio met de Provinciale hoofdstad : Ziguinchor en het rustige maar paradijselijke oceaanstrand bij het badplaatsje Cap Skirring. De prijzen zijn budget, zeker in de kleinere campementen. Alleen het vervoer er naar toe is niet zo simpel : je kan via Dakar en dan over de weg maar dat is geen trip voor doetjes tenzij je het in etappes doet. Je kan in Dakar ook een vliegtuig nemen naar Ziguinchor (een 100 €) of de boot (maar dat dan zeker in een kajuit) Je kan ook via Banjul (Gambia) en dan per auto naar de Casamance.
Land
  • rustig
  • goedkoop
  • afrikaans
  • weinig animatie, zeker buiten het seizoen
Review geplaatst op 2017-10-25
9
Senegal Dakar regio en Cap Vert
Worldwidewendy was hier 01 feb 2016
“L’arrivée des pêcheurs” in Mbour Een uitstapje naar Mbour is een absolute must. In de namiddag wemelt het op het strand van het volk. De vrouwen wachten dan tot hun mannen met hun gekleurde vissersboten arriveren. Zij verkopen de vangst die hun mannen aan wal brengen. De terugkeer van de houten visserssloepen is prachtig en als je op het strand staat, voel je je echt in Afrika. Vlak achter het strand kan je leuke souvenirs kopen. Onze zoon wilde perse een haaiengebit mee, maar daar hadden we bij thuiskomst veel spijt van. Blijkbaar hing er nog wat haai aan de tanden, waardoor onze koffer uren in de wind stonk. Loop ook nog even door de overdekte markt. Als je ziet hoe ‘verse’ vis en vlees hier aan de man worden gebracht, weet je waarom het niet verstandig is om bij de locals te eten. Hier zijn onze westerse ingewanden echt niet tegen bestand.
Regio
  • avontuurlijk
  • stank
Review geplaatst op 2017-09-17
9
Senegal
Ik blijf een paar dagen in Dakar om te acclimatiseren en besluit dan om naar het noorden te reizen: de delta van de Senegal rivier op de grens met Mauritanië. Op het busstation van Gare Pompiers is geen bus te zien. Gare Pompiers is een ontmoetingsplaats van kooplieden, vervoerders en reizigers. Op een volgepakte personenauto staat op een met de hand geschreven karton: St Louis. Ik ben de laatste passagier. M’n bagage wordt op het dak vastgebonden, ik pers me op de achterbank en we vertrekken direct. Een reis van 3 uur ligt voor me, waarvan een kwart van de tijd nodig is om de stad uit te komen. De kustweg wringt zich door gehuchten en dorpen. Scharminkelige ezels en paarden sukkelen voortdurend naar de overkant. De chauffeur mindert nauwelijks vaart, maar raast claxonnerend door. Schoolkinderen lopen langs de kant van de weg. Een gier plukt aan het karkas van een ezel. Na de hitte dringt het stof de taxi binnen. Het wordt benauwd. M’n buurvrouw tovert voortdurend mandarijntjes tevoorschijn en voorziet de hele achterbank van fruit. Opgelucht zie ik de oceaan terugkeren en niet veel later doemt St Louis op. De chauffeur stopt op de markt. Ik bevrijd mezelf en niet veel later ploft m’n bagage naast me neer. Een taxichauffeur aan de overkant hangt uit het raam en kijkt me vragend aan. Ik laat me naar het hotel Residentie brengen, waar het gevoel me bekruipt dat ik terugkeer naar de Franse koloniale tijd. St Louis is de voormalige hoofdstad van Senegal, gebouwd op drie eilanden.
Land
  • mooi land voor vogels kijken
  • let op voor diefstal
Review geplaatst op 2016-09-08