Oost Senegal beste reistijd

Het weer in Oost Oost Senegal

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Oost Oost Senegal te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Oost Oost Senegal? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Oost Oost Senegal

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Oost Oost Senegal:De beste reistijd voor Oost Senegal is december t/m februari. De warme, zuidelijke wind brengt van juni t/m september hitte en regen met zich mee, en wanneer de moesson heerst, kun je Oost Senegal beter vermijden. Aan zee is het het hele jaar door droger en kun je uitstekend terecht van oktober tot juni. Wil je naast het kustgebied ook de binnenlanden ontdekken? Neem dan geen risico en plan je reis tussen november en februari.


Reisadvies
Voor Oost Senegal geldt een positief reisadvies, maar wees waakzaam.

Feestdagen
4 april Onafhankelijkheidsdag, 14 juli Dag van de Afrikaanse Gemeenschap.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Oost Senegal

Beste foto's & tips van Oost Senegal

'462915' door photofreak '462915' door photofreak

SenegalOost Senegal

SenegalOost Senegal

Meisje met...zelfgema

photofreak

Ik vind het prachtig om te zien hoe creatief sommige mensen zijn. Ook dit meisje is een Crea-Bea en showt met trots haar zelfgemaakte oorbellen.

'483144' door photofreak '483144' door photofreak

SenegalOost Senegal

SenegalOost Senegal

Jonge trotse moeder

photofreak

In Gambia en Senegal zie je veel jonge moeders, ik schat sommige meisjes 15 jaar. Dat is een grote verantwoordelijkheid voor zo'n jong meisje. Maar ze zijn maar wat trots op hun kind(eren).

'462871' door photofreak '462871' door photofreak

SenegalOost Senegal

SenegalOost Senegal

Prachtige oude(re)...

photofreak

Ze viel me meteen op toen ik het dorp binnenkwam. Zij heeft een prachtige uitstraling, echt een dame. Maar je kan ook zien dat ze geen gemakkelijk leven heeft.

Laat kaart zien