Mgahinga NP

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Nog ééntje dan!

Mgahinga NP,
Oeganda


Nou nog eentje dan! Eerder deze week plaatste ik al wat foto's van Lake Mutanda in het zuid-westen van Uganda. Een prachtige plek aan het meer, waar je heerlijk kan relaxen aan, op en in het water, maar wat ook een prima uitvalsbasis is voor diverse activiteiten. Omdat het de laatste drie dagen na een hele actieve reis waren, hebben wij vooral gerelaxed. Daarbij zijn we met een kano (uitgeholde boomstam) naar het enige bewoonde eiland in het meer gevaren. De bewoners leven daar compleet afgezonderd van alles en iedereen, maar sinds kort was er een samenwerking op gang gekomen tussen Mutanda Lake Resort (aan de oever van het meer) en de bewoners van het eiland, waarbij het eiland bezocht mocht worden in ruil voor wat donaties in de vorm van scholing voor de kinderen die op dit hele kleine eiland wonen.
Aanvankelijk waren de bewoners wat sceptisch, omdat ze waren bang dat de Nederlandse beheerders van het resort hun land in wilden pikken, maar toen bleek dat dit geenszins het geval was, was het helemaal in orde. Veel toeristen komen hier niet, dus ook geen grote aanloop.
Enfin, wij hebben ons erg vermaakt op het eiland door wat spelletjes te doen met een groepje kinderen, waarbij het foto's maken en terugkijken natuurlijk niet kon ontbreken. Deze mensen hebben geen enkele vorm van opsmuck in hun huis, laat staan foto's. Toen ik onze gids liet uitleggen dat we de foto's naar de lodge op zouden sturen, om ze vervolgens op het eiland af te laten leveren waren alle vrouwen getriggerd. Toen we terug liepen naar de kano stonden er een hele ris trotse moeders met hun baby's klaar om ze te laten vereeuwigen. Telkens kwamen er weer vrouwen van de heuvel afrennen met baby's die werden neergelegd op kleurrijke dekentjes. Ik heb een dikke stapel foto's opgestuurd en heb de bevestiging ontvangen dat de huisjes nu binnen versierd zijn door kleurrijke plaatjes van de kids....... nou nog eentje dan:)