Oeganda

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Oeganda image

Ik zie, ik zie wat jij niet ziet.

Oeganda
Afrika
HRoddenhof

Ik zie, ik zie wat jij niet ziet.


Maraboes scheren als F16’s over ons hoofd, een grote groep zit verlekkerd te kijken, even later zie ik waarom. Een gevilde geit hangt aan een boom, alleen de kop is zwart, daaraan zie ik dat het een geit is. Een man met machete staat ernaast en wist zich het zweet van z’n voorhoofd, hij steekt het bebloede mes omhoog als groet. We zijn op de motor op weg naar een klein dorpje om de immunisatie te doen. Mijn laatste activiteit voor vertrek.

Prinsesjes in roze-witte jurkjes en oranje organza rokjes, komen voor de De-Worming. Een 3 maandelijks ritueel. De grotere jongens sloven zich uit, druk doenerig om de aandacht te trekken. Ik stop ze allemaal een pil in de mond, ze gillen als ik af en toe net doe alsof ze op mijn vinger bijten. Ik neem er zelf ook 1, op aanraden van Jeroen, om de kans op Bilharzia te minimaliseren. We hebben nogal wat met stilstaand water te maken gehad de afgelopen maand, vandaar.
We zitten op matjes, onder een grote boom. Naast de nurse van de kliniek is er een andere vrouw, ook een nurse blijkt later die de admin doet. Ik geef de prikjes en de polio druppels. We zien zo, n 50 kinderen. De zon schijnt, het is warm.
Ik zag op internet de verkeerschaos door de eerste sneeuw in NL . Dan doen de Ugandezen het beter, die kruipen gewoon in bed of wachten af. Het weer, slecht weer heeft hier nog geen prijskaartje……..
Wat een contrast. Fietsers, zwaar beladen met bananen, zakken houtskool, vrouwen met jerrycans water op het hoofd. Boda-bodas met kippen aan het stuur, pootjes samen gebonden, kop naar beneden, een verdwaalde os, op weg naar de Kerststal?

Foto's

0a126.jpg
0a126.jpg
HRoddenhof
56770.jpg
56770.jpg
HRoddenhof
0a126.jpg
0a126.jpg
HRoddenhof