Swakopmund

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Swakopmund image

Swakopmund

Swakopmund
Namibië
EvelineVanPutten

Zeekajakken tussen de zeehonden in Walvisbaai

Vanmorgen ging de wekker weer vroeg. We zaten aan het ontbijt toen het ineens heel stil werd. En donker. De stroom was uitgevallen… Aangezien het buiten nog donker was, liepen we met onze zaklampen door het appartement. Net kamperen dit! Toen Eveline de auto stond in te laden, bleek onze gids al voor het hek te wachten. Samen met nog drie andere meiden reden we naar Walvisbaai, 33 kilometer verderop. Onderweg was het flink mistig, maar volgens de gids kwam dat wel goed. Bij Walvisbaai was het inderdaad super helder! Vanaf Walvisbaai reden we door het zand naar Pelican Point. Onderweg stopten we een paar keer omdat we diverse beesten zagen: pelikanen, flamingo’s, reigers, vele soorten andere vogels en jakhalzen. Even later was het weer mistig en konden we met moeite de zeehonden onderscheiden. Waar is de zon? Terwijl de gids onze kajaks van de trailer haalden, moesten wij ons gaan omkleden. We kregen een knaloranje soort van regenbroek (maat XL) en een zwarte jas (maat XXL). Daar overheen kwam dan weer een geel reddingsvest (maat XS). We zagen er echt hilarisch uit! Tegen de tijd dat wij onze kleding aan hadden, was het weer helemaal opgeklaard en zagen we de zeehonden vrolijk voorbij springen en zwemmen.

Het was tijd om met de kajak het water in te gaan. Binnen no-time hadden we de eerste zeehonden al naast ons zwemmen. Wat een fantastische beesten! Ze zwemmen naast de boot, doen kunstjes, maken bommetjes (met bijbehorende spetters…), gaan onder de boot door, spelen met je peddel… Echt super leuk! Echt bang zijn ze ook niet, sterker nog, ze zijn vrij brutaal! Zo zat er ineens eentje bij Eveline voorop de kajak! Even later sprong er ook eentje bij Gerben op schoot! Het is zo leuk om die beesten kunstjes te zien doen! Zowel bovenwater als onderwater doen ze de gekste dingen! Ook op de kant zaten nog hele kolonies zeehonden (met bijbehorende stank…), gaaf om dit van dichtbij te zien!

Zo’n 2 uur later peddelden we terug naar onze auto. Nadat we onze charmante kajakkleding weer uit hadden gedaan, kregen we een lekkere lunch op het strand. Wat was dit weer een fantastische activiteit! We reden weer terug naar Walvisbaai en zagen wederom een aantal jakhalzen. Vervolgens werden we weer naar Swakopmund gebracht, waar nog steeds geen stroom was. Vanaf daar zijn we met de auto naar het noorden gereden. Het eerste stuk reden we langs de kust, maar was eigenlijk heel saai rijden. Vanaf Henties Bay reden we naar het oosten, maar ook dat stuk was best een beetje saai. Pas vlak bij Uis werd het uitzicht weer mooi: de Brandberg, het hoogste bergmassief van Namibië. Vandaag slapen we bij Brandberg Rest Camp, waar we de enige op de camping zijn. We hadden de tent nog niet opgezet en ook hier was de stroom weer uitgevallen. Het blijft Afrika!

Na weer een lekkere zelfgemaakte maaltijd, zijn we naar het restaurant gelopen. Hier is wel stroom (en internet). We hebben de foto’s en filmpjes van vandaag terug gekeken; ze zijn hilarisch! Straks lekker douchen en dan weer slapen in onze tent. Welterusten!