Swakopmund

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Swakopmund image

Swakopmund en Damaraland

Swakopmund
Namibië
Deanbanffer

Swakopmund en Damaraland

Zo daar zijn we weer, na behoorlijk wat dagen zonder internet... best even wennen

Dag 5, Woensdag 9 mei
Vandaag gaan we weer verder met de reis richting Swakopmund. Een plaats gelegen aan de kust van Namibië, en erg Duits hebben we gehoord.
We zijn zo rond een uurtje of 07.30 vertrokken richting Solitaire om daar te gaan tanken, want onze tank zou dan rond de helft leeg zijn. Daar aangekomen werd ons gezegd dat de benzine op was!! Dat zijn wij Nederlanders natuurlijk niet gewend…. De pompbediende gaf aan om er zo’n 10 liter van super 93 in te gooien, maar dat vertrouwden we niet echt. Eerst maar even gebeld met Europcar om te checken of dat kon, en gelukkig mochten we maximaal 10 liter erbij doen. Pffff, nu gaan we het wel redden tot Swakopmund!
De rit deze dag was best lang, dwars door het woestijnlandschap heen met behoorlijk wat stukken waar je niemand tegenkomt. En alles wederom gravelweg.
Zo rond 13.30 kwamen we aan in Swakopmund bij Pebblestone Guesthouse. Een erg leuke B&B van de ouders van Rolf, de manager van ons eerste hotel in Windhoek!
We wilden hier erg graag op zoek naar de Little Five in de duinen van Swakopmund, want hier is nog steeds de woestijn die uitloopt in de zee (erg bijzonder).
Gelukkig kon Marianne, de eigenaresse, ons nog op zo’n tour boeken en hadden we uiteindelijk een privé tour de woestijn in. Als eerste vonden we met onze gids een gecko, deze hagedis leeft onder het zand want deze beestjes zijn doorzichtig. Na een paar keer graven in het zand (want hij herkent de sporen) had onze gids er eentje gevonden. Je moet best uitkijken met zo’n kleintje want als hij te lang in de zon komt verbrand hij aangezien de huid dus zo dun is. Je kunt zelf de maag zien van het beestje door zijn huid heen!
Daarna verder op zoek naar het verkleurmanneke (kameleon), dit is het woord in het Afrikaans, geinig he! Na even rijden hadden we veel geluk!!! Er zat er eentje op een bosje en onze gids had hem gezien. Het was een hele grote ook nog. Joepie,het verkleurmanneke is gevondenJ.
Daarna zijn we nog met zijn 4WD de duinen in gereden om te genieten van een schitterende zonsondergang in de woestijn, wat een uitzicht!!
In de avond zijn we lekker vis gaan eten, ja Dennis ook in restaurant The Tug in het centrum.

Dag 6,Donderdag 10 mei
Vandaag gaat onze reis weer verder naar het gebied Damaraland, Camp Xaragu.
Deze dag is echt een reisdag, vrij veel kilometers door verschillende natuurgebieden langs de hoogste berg van Namibië, namelijk de Brandberg van 2573m hoog. We komen regelmatig mensen tegen met ezel en wagen, het favoriete vervoermiddel van de donkere Namibiërs. Erg leuk om te zien!
Zo rond een uurtje of 15.00 zijn we aangekomen in het Camp waar we in de namiddag hebben gerelaxt met een wijntje, chipsje en de boeken van Namibië ter voorbereiding op de volgende dag.
In het Camp is geen elektriciteit in de tenten, want we slapen weer in een tent. Dus dat wordt met olielamp de avond in en een hapje eten in de hoofdruimte. Vandaag voor het eerst weer malaria tabletten innemen, altijd weer spannend op de een of andere manier.
Na het eten zijn we eerst de sterrenhemel gaan fotograferen, want wat is die mooi in Namibië. Doordat er zo weinig industrie is en weinig licht zie je de Melkweg gewoon liggen, nog nooit zoveel sterren bij elkaar gezien!! Daarna vroeg gaan slapen, rond uurtje of 21.00, maar om 00.15 alweer wakker helaas. Was niet helemaal ons ding deze accommodatie…. Allebei slecht geslapen en blij dat de zon weer op kwam.

Op naar Etosha National Park!

groetjes en veel liefs weer!
Allemaal bedankt voor alle leuke en lieve reacties!!
xxx DeAn

Foto's

39080.jpg
39080.jpg
Deanbanffer
19dfb.jpg
19dfb.jpg
Deanbanffer
5160a.jpg
5160a.jpg
Deanbanffer
39080.jpg
39080.jpg
Deanbanffer
19dfb.jpg
19dfb.jpg
Deanbanffer