Swakopmund

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Best Friends Forever - Township - Swakopmund

Swakopmund,
Namibië


Bezoek gebracht aan de Township in Swakopmund. Opbrengst van de tour gaat naar de 3 verschillende stammen in de township die wij bezocht hebben. Township is goed en gestructureerd opgezet. Al zouden wij Nederlanders het erg moeilijk hebben onder die leefomstandigheden.

Schoolgeld en boeken voor de kinderen wordt door de overheid betaald. Alleen de schoolkleding moet zelf betaald worden. Je ziet er niet veel blanken, maar ik heb me er geen moment onveilig gevoeld. Er werd niet gebedeld. Criminaliteit in de Township is erg laag.

Ter afsluiting hebben wij er een maaltijd gegeten die, zij daar ook dagelijks eten. Een papje wat je moest dopen in de spinazie, of in de bonen, en vlees die je in wat kruiden kon dopen. Zoete pitjes om te kauwen, en als delicatesse gefrituurde rupsen. Ze smaakten heerlijk. Heb er een stuk of 15 op, de anderen durfden niet zo goed. In de rest van de vakantie werd ik in de maling genomen als we een levende rups tegenkwamen......... He Fer daar loopt je maaltijd, hahaha.