Swakopmund

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Blijf langer dan 1 nacht in Swakopmund of Walvisbaai!

Swakopmund,
Namibië


De eerste keer in Namibie hadden we maar 1 nacht in Swakopmund geboekt…. Helaas, dit is echt veel te kort.
Dus de tweede keer dat we dit fantastische land mochten bezoeken zijn we 4 nachten gebleven en dat was echt meer dan de moeite waard!
Aanraders zijn echt om een Marine-dune day in te plannen: Dit is de hele dag. 's Morgens vertrek je met een bootje richting Sandwich Harbour. Op de boot zie je vrijwel zeker dolfijnen, zeeleeuwen, maar er is ook veel kans op walvissen, pelikanen, flamingo's en heel veel vogels. na de boottocht ga je midden in de woestijn van boord, waar tafels gedekt staan met champagne, heerlijke verse vis, oesters en nog meer lekkers. Na de Lunch ga je in een 4x4 auto de duinen door. Een onvergetelijke dag, en het geld meer dan waard!
Ook een aanrader is de Living desert tour, waar je met een ervaren gids opzoek gaat naar alle bijzondere dieren die in deze woestijn kunnen overleven. Wij zagen hagedis, gekko, sidewinder en kameleon. Een hele bijzondere ervaring.
Verder is het stadje zelf de moeite waard een halve dag te bezoeken, en dan heb ik het nog niet eens over alle actieve dingen die je kunt ondernemen.
DUS< BLIJF NIET TE KORT IN SWAKOPMUND OF WALVISBAAI!!!