Sossusvlei

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Roadtrip - Sossusvlei

Sossusvlei,
Namibië


De Sossusvlei is wellicht het bekendste stukje van het Namib Naukluft NP. De rode duinen van dit gebied zijn prachtig, vooral bij zonsopkomst en zonsondergang geeft de diepe schaduw van de laagstaande zon het gebied iets magisch.
Een bijzonder stukje bij Sossusvlei is de Dode Vlei. Dit vroegere meer is lang geleden drooggevallen. De zwarte dode bomen geven een prachtig effect tegen de rode duinen en de bodem is bijna wit door de opgedroogde modder van het vroegere meer (vlei).
We wilden graag heel vroeg bij de Dode Vlei zijn om de zonsopkomst mee te maken vanaf een duin. Daarom hadden we gekozen voor de Sossus Dune Lodge. Deze heeft het voordeel dat je veel eerder op weg kan. Wij deden het zelf met onze huur 4x4, maar het kan ook via de lodge (allemaal te boeken bij de NWR).
Na ongeveer 60 kilometer door het donker (over asfalt) begon het zwaarste deel. Ongeveer 5 kilometer heel diep stofzand. Alleen te doen met een goede 4x4.
We waren op tijd op de duin (Big Daddy) bij Dode Vlei. Geweldig en ook nog geluk met een wolkenlucht. Na enkele uren zijn we verder gereden naar het eind van de weg, de echte Sossusvlei. Hier wordt veel gegeten na een bezoek aan het gebied. We waren net voor alle eters, het was rustig, er stond nog een laatste wolkje aan de verder al blauwe lucht, Sossusvlei zelf is ook een mooie plek. de auto had het prima gedaan, dus die mocht ook een keer op de foto.
Wij vonden het prachtig om het op deze manier te doen en toen ik dit plaatje weer zag kreeg ik weer reiskriebels.