Sossusvlei

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Deadvlei maar dan anders...

Sossusvlei,
Namibië


Heel veel had ik als fotografie liefhebber gelezen en gezien over de deadvlei. Het is zo'n beetje de natte droom van elke fotograaf om hier eens te komen. En dan na maanden plannen en weken reizen door Botswana en Namibië sta je ineens op de serene plek.

Ik kijk om me heen en zie 2 handjes vol enthousiaste fotografen die meteen naar de deadvlei gereden zijn. Sommige met gids en sommige zonder. Wat meteen opvalt is dat iedereen dezelfde boompjes aan het fotograferen is. Er word netjes op elkaar gewacht totdat de persoon ervoor de juiste foto te pakken heeft. Het lijkt wel alsof mensen de ansichtkaarten na aan het maken zijn.

Dat wilde ik dus perse niet, maar wat dan wel... Het is hier zo mooi en je kan bijna geen verkeerde foto's maken. Toch is het wel een uitdaging om een ander perspectief te proberen. Er is ook niet zo heel veel tijd want al snel komt de zon zo hoog dat de schaduwen verdwijnen en dan is het een stuk minder interessant.

Uiteindelijk is deze bijzondere panorama één van mijn mooiste plaatjes van de deadvlei. Tip voor iedereen die hierheen wil, rijd na openen van het park meteen naar de deadvlei. Er lopen dan nog maar weinig mensen (slechts wat fanatieke fotografen) en er zijn nog schaduwen wat deze plek nog net dat stukje extra magie geeft.

En hoe doods het er ook is, ik kom zeker nog een keer terug!