Sossusvlei

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Deadvlei

Sossusvlei,
Namibië


De meest beroemde foto's van Namibië zijn ongetwijfeld van de Sossusvlei. Sossusvlei is ook de reden dat ik al jaren naar Namibië wil. Dat is namelijk zo'n bizar landschap...dat moet je gewoon gezien hebben.De intens rode duinen met zijn mooie lijnenspel en buitenaardse Deadvlei, zijn een bron van inspiratie voor elke fotograaf.

Na het ontbijt is het eindelijk tijd voor het grote moment suprême: Deadvlei! We krijgen ook nog de keus om Big Daddy te beklimmen, de hoogste duin van Sossusvlei. Big Daddy kan me gestolen worden want ik wil ruim de tijd nemen voor Deadvlei.
Met jeeps rijden we richting het surrealistische landschap. Het is na aankomst nog een hele wandeling door de duinen voordat je eindelijk bij Deadvlei bent.
Maar dan...is Deadvlei eindelijk in zicht. 'Ik dacht dat het groter was' is mijn eerste opmerking maar later blijkt dat puur gezichtsbedrog te zijn.

Deadvlei is zonder enige twijfel één van de meest bizarre landschappen dat ik ooit gezien heb. Een grote witte surrealistische vlakte, omsloten door felrode zandduinen. Deze magische (zout)pan staat vol met 700 tot 900 jaar oude dode bomen. Dat is serieus heel bizar om te aanschouwen. De temperatuur is niet te harden en het zweet loopt over mijn rug. Dat mag de pret echter niet drukken want ik ben eindelijk in Deadvlei!!!
Ik kan er geen genoeg van krijgen en op allerlei manieren probeer ik deze vlakte vast te leggen. De ene boom is nog mooier dan de andere en het is haast niet te omschrijven hoe belachelijk mooi (en warm) het hier is

Het was geweldig, prachtig, overweldigend, bizar en vooral heel erg warm. Sossusvlei...bedankt!