Sossusvlei

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Dode vlei in panorama

Sossusvlei,
Namibië


De Dode Vlei ligt 2 kilometer voor Sossusvlei. Als je vanuit Sesriem komt aan de linkerkant. Je hebt er wat parkeerplaatsen en een paar houten hutjes (toiletten).
Om er te komen heb je een 4x4 nodig of je moet 5 kilometer voor Sossusvlei je auto parkeren en daar instappen bij een (taxi) 4x4. De eerste ongeveer 60 kilometer is de weg vanaf Sossusvlei geasfalteerd. Dit is een goede weg. Na 45 kilometer heb je de bekende Dune 45 aan de linkerkant.
De laatste 5 kilometer zijn echt heel diep zand en echt niet te doen met een gewone auto.
Wij hadden geslapen in de Sossus Dune Lodge (zie eerdere tip), want dan mag je in het donker al naar Sossusvlei rijden. We hebben de zonsopkomst bekeken vanaf het duin boven de Dode Vlei. Die dag was er een prachtige schaapwolkjeslucht bij zonsopkomst. Na naar de vlei afgedaald te zijn en daar foto's genomen te hebben was dit het beeld toen we achterom keken bij vertrek. Normaal zie je dit als je aankomt na je wandelingetje (ongeveer een kilometer) vanaf de zandweg.
De zon kwam rond 7 uur op en de foto is genomen rond half tien. Het licht is dan al harder en de schaduwen worden scherper. Ook het wolkenluchtje was al grotendeels opgelost. Het aantal toeristen was om half tien nog redelijk beperkt, maar het werd toen heel snel drukker.
Ga dus vroeg en dat kan als je in de Sossus Dune Lodge slaapt. Anders moet je bij de gate wachten tot zonsopkomst en dan het hele stuk nog rijden.