Namibië reviews

8
Namibië Spitzkoppe
remcoenmarloes was hier 01 jun 2018
Spitzkoppe was het begin van onze reis door Afrika. Helaas sloten we pas na Sossusvlei aan, maar dit was alsnog een heel mooi beginpunt! Er komen nog weinig toeristen en het is een uitgestrekt gebied, waardoor je geen tot weinig anderen tegenkomt. In alle rust kan je dus genieten van de buitenaardse omgeving en rotsformaties. Ook zijn er muurtekeningen te vinden die duizenden jaren oud zijn.
Highlight
  • Mooie omgeving
  • Weinig toeristen
  • Kan er heel warm worden
Review geplaatst op 2018-10-03
9
Namibië Walvisbaai
mkroonenburg was hier 01 jul 2015
Wij zijn een dagje met de boot op stap gegaan. Dit was super leuk. Misschien ietwat toeristisch, maar voor de kinderen en voor ons leuk om weer wat mensen te zien. Tijdens de boot tocht vliegen de pelikanen naast je en zie je de erg grappige landingen. Ze kwamen zelfs op de railing van de boot liggen. Verder zijn er natuurlijk zeehonden, zagen we zelfs pinguins en in het juiste seizoen zijn er walvissen. In Walvisbay moet je tijdens zonsondergang naar het strand voor de duizenden flamingo's. Eén grote vlakte met roze vogels. Het is fantastisch om te zien hoe ze zich als groep steeds verplaatsen. Met z'n allen naar links of naar rechts. Niet ver van Walvisbay ligt Dune 45. Super leuk om naar boven te klimmen, te genieten van het uitzicht en weer naar beneden te rennen. Je kunt ook een stuk het binnenland in rijden richting Moonlandscape. Het ziet eruit zoals de naam al zegt: maan kraters. Een uitgestrekt landschap die er bij iedere bocht weer anders uitziet. Je schijnt er wel een permit voor nodig te hebben, maar het was ons niet duidelijk waar je dit moest aanschaffen. Er is verder nergens een controle post en wij zijn doorgereden naar de natuurcamping Bloedkoppie. Als je alles bij je hebt (materiaal, tent, voedsel, water), kun je hier prachtig overnachten. Wij waren de enige. Het is 's avonds wel even spannend of je geen wilde beesten tegenkomt, maar het is een geweldige ervaring om echt in de natuur te staan.
Stad
  • genoeg te doen
  • omgevind rondom Walvisbaai is mooi
  • kan ik niet bedenken
Review geplaatst op 2017-09-07
10
Namibië Sossusvlei
Kingcanon was hier 01 sep 2016
Voor een (hobby)fotograaf als ikzelf is dit één van de hoogtepunten van Namibië. Je kan er prachtige foto's van de vele verschillende duinen maken, vooral in het vroege ochtendlicht als de zon nog schaduwen werpt over de duinen. Ook hebben de duinen verschillende kleurschakeringen (geel, oker, oranje, rood, ...), en ze veranderen constant, zodat je nooit uitgekeken geraakt ... Je vindt er ook "Deadvlei", nog een "hotspot" voor de fotograaf. De donkere gepetrifieerde bomen, de witte bodem (zoutkorst) en de oranje / okerkleurige achtergrond, doen het altijd goed op de foto ... Een aanrader voor iedere fotograaf onder ons.
Stad
  • Prachtige duinen, vooral 's morgens vroeg
  • Een "hotspot" voor fotografen
  • "Deadvlei"
  • (Te) Veel toeristen
  • Het kan er behoorlijk warm / windig zijn
Review geplaatst op 2016-12-15
8
Namibië Luderitz
marcvankessel was hier 01 nov 2010
In Luderitz wordt je niet omver gelopen door toeristen. Dit komt omdat het plaatsje uit de gangbare route ligt. Toch is het een bezoek wel waard. Sowieso vanwege het oude verlaten mijnstadje Kolmanskop (5 km Oostelijk van Luderitz), waar het oprukkende zand voor surrealistische plaatjes zorgt. Maar ook het plaatsje Ludertiz is de moeite, voor een dag of 2. Je kunt er walvissen en dolfijnen spotten, en op de rotsachtige kust treft men zeehonden/zeeleeuwen en pinguins aan. Bovendien loopt de 300 km lange weg van Keetmanshoop naar Luderitz door de Namib woestijn en kom je onderweg prachtige vergezichten tegen. En met een beetje geluk tref je in de omgeving van Aus de wilde paarden van de Namib aan. Zoals gezegd, kun je in de omgeving van Luderitz verschillende dieren spotten en zijn er diverse tours (op zee of door woestijn met 4WD) te boeken.
Stad
  • Niet toeristisch
  • Het andere Namibie
  • Walvissen, dolfijnen, pinquins, zeehonden
  • Kolmanskop
  • Ligt 350 km vanaf de 'doorgaande' route
Review geplaatst op 2016-12-10
10
Namibië Karas Region
Femke was hier 15 mrt 2018
Fantastische juweel in het zuiden van Namibië. Niet alle Namibië-gangers trekken naar het diepe zuiden voor een bezoek aan deze oogverblindende canyon. Onbegrijpelijk, want voor ons was dit het hoogtepunt van deze reis. De eenzaamheid, rust en de kleuren van deze canyon zijn zo onwaarschijnlijk mooi dat het moeilijk is je te beseffen dat je echt op deze plek bent aanbeland. Vooral de zonsopgang en zonsondergang zijn een waar schouwspel op deze plek. Aanrader is de Fish River Lodge. Een twintigtal huisjes en hoofdgebouw op de rand van de afgrond... klinkt net zo spannend als het in werkelijkheid is! Genieten!!
Regio
  • Natuur
  • Rust
  • Uniek
  • Afgelegen, dus weinig tankvoorzieningen
Review geplaatst op 2018-03-15
10
Namibië Outjo
javanschijndel was hier 15 mrt 2018
Op weg naar Etosha National Park kwamen wij per ongeluk uit bij het plaatsje Outjo. Nou, per ongeluk, we moesten tanken, hout en wat boodschappen hebben om op onze campsite in Etosha weer vooruit te kunnen. Outjo heeft naast een supermarkt, geldautomaat en tankstation....The Bakery. Geweldig! De eerste gelegenheid in Afrika waar we een leuk Westers uitziende koffiegelegenheid zagen met heerlijke koffie en vers gemaakte versnaperingen. Dus ben je op zoek naar goede koffie en iets lekkers van de bakker en op weg naar Etosha? Rijd even langs The Bakery. Genieten!
Stad
  • tankstation
  • supermarkt
  • hout
  • heerlijke koffie
  • lekkere dingen voor bij de koffie
  • Westers
Review geplaatst op 2018-03-15
5
Namibië
Cora was hier 15 mrt 2018
Onderweg komt al snelde rust op mij af. Prachtige woeste landschappen komen voorbij. Het rode zand van de Kalahari sijpelt die avond tussen mijn vingers. Paarden komen aangelopen en vervolgen hun weg in een draf achter elkaar. Miljoenen sterren aan de hemel. In de alle vroegte op de rode heuvel overzie je het rode landschap van de woestijn. Verder rijdend veranderd het landschap in de maan. Uitgeslepen rotsen, hier en daar wat groen en de brandende zon geven haast een surrealistische beeld voor ogen. Er is zoveel verborgen in het landschap. Zoals de Canyon een prachtige grijsgroen uitgesleten bergen tot diep naar beneden waar het water in een kring de weg volgt. Of een stuk de zoutpan inrijden en je waant je in een zachtgroene oase van leegte. Overal lopen er dieren. Water is er genoeg door de regen. We tellen de soorten bokken en antilopes. Na bergen is er zand, goudgeel zand en giraffen. Dan komt de zee. Een woeste zee met schepen die langzamerhand vergaan op het water. Vol met meeuwen en zeehonden dobberen ze rond. Met een boot bezoeken we de zeehonden op de zand Verder onderweg bekijken we de tekeningen in de grotten, en het plateau van de Waterberg. We komen tot rust in de leegte, de rust en de onnoemelijke afwisselende landschap dat zoveel bied. En dan Etosha, beelden van dieren en natuur.De tijd is tekort.
Land
  • de ruimte
  • de oorspronkelijkheid
  • blank en zwart samen
  • de natuur
  • de vrijheid
  • de afwisseling
  • kamperen
  • weinig zwemwater
Review geplaatst op 2018-03-15
10
Namibië
Marije was hier 15 mrt 2018
Op reis door Namibië met ons gezin in een Toyota Hilux met 2 tenten op het dak. Op advies naar de Erongo Mountains gereden en geslapen op de 'campsite' van Farm Omandumba. Dit ging als volgt: je hebt de Farm, daar krijg je een papiertje mee met een 'plattegrond'. Bij de boom met een schild van een schildpad, ga je naar links en daar zijn de 5 'kampeerplekken'. Allen kilometers uit elkaar gelegen. Geen last van eventuele buren. Onze kampeerplaats had een open lucht douche met toilet. Voor het warme water moest je dit eerst opwarmen met een vuurtje. We hebben (op advies van de landeigenaar) lekker gelopen en geklommen tussen de bergen. Echt super mooi en fantastische uitzichten. Daar zijn geen woorden voor. 's avond lekker koken en een vuurtje stoken tussen de rosten. Ondertussen kijken naar de prachtige sterrenhemel met een erg duidelijke Melkweg. Wat wil een mens nog meer.'s Nachts werden we echter wakker van gegrom.... Gelukkig hoefde er niemand naar de wc! De volgende ochtend keken we eens goed op de grond rondom de tent en zagen we toch wel hele grote katachtige pootafdrukken! Omdat we toch wel erg nieuwsgierig waren welk dier er onder onze tent was doorgelopen, hebben we navraag bij de landeigenaar gedaan. Op de vraag: Welke dieren wonen hier eigenlijk? Kregen we als antwoord: Hyena's en jachtluipaarden!!
Land
  • geen toeristen!
  • geweldige uitzichten
  • prachtige sterrenhemel
  • kennismaken met de San mensen
  • douchen in de open lucht
  • mooie wandelingen
  • geen
Review geplaatst op 2018-03-15
9
Namibië Hardap Region
kruytflo was hier 01 okt 2017
Sossuvlei is eigenlijk de moeder van de vleien. Als je naar dit gebied gaat in het Namib Naukluft Nationaal Park ga je naar een aantal mooie punten die zeer toeristisch zijn. Allereerst passeer je Dune 45, de duin met de slinger erin die op alle reclames te zien is. Daarna kom je bij een parkeerplaats waar de 2x4 wagens moeten parkeren en de shuttle voor de laatste 4 km zullen nemen. De Shuttle brengt je allereerst bij Deadvlei, de meest populaire vlei zoals wij ervaren hebben. De bodem van de vleien bestaat uit ingedroogde klei die gevormd werd na de overstroming van de rivier Tsauchab. Dit zorgde voor ondiepe poelen waar in de overvloed van water de acacia's konden groeien. Toen het klimaat veranderde werd het gebied geteisterd door droogte. De zandduinen omringen de vlakte waardoor de toestroom van water uit de rivier geblokkeerd werd. Omdat er weinig tot geen water bij de bomen kwam zijn die gestorven. De overgebleven skeletten van de bomen, die ongeveer 900 jaar oud zouden zijn, zijn zwartgeblakerd door de zon. Hoewel ze niet versteend zijn, vergaan ze niet omdat het te droog is. Bij Deadvlei kan je Big Daddy Dune beklimmen. Dit is met zijn 325m de hoogste duin. De shuttle brengt je midden in sossusvlei. Sossusvlei heeft veel nog levende bomen. Vanuit Sossusvlei wandel je naar Narravlei, een prachtige vlei waar vooral accacia's staan.
Regio
  • Prachtige uitzichten
  • Goed te rijden
  • Toeristisch
Review geplaatst op 2017-12-12
8
Namibië
kruytflo was hier 01 okt 2017
Canyon Village is een accommodatie van de Gondwana collection. Deze organisatie heeft prachtige gebieden onder zijn vlag waarin de diverse lodges liggen. Ze bieden een totaal pakket binnen de eigen reservaten of daarbuiten. Canyon Village ligt vlakbij Fish River Canyon. De lodges liggen in een hoefijzervorm tussen rotsformaties in. Een prachtige uitgangspunt voor een heerlijk gevoel van rust. Het uitzicht is prachtig. Het restaurant, bar en de receptie liggen lekker centraal en zijn van uitstekende kwaliteit. Wij hadden ons opgegeven voor de Sunrise walk. We waren de enige wat ons enigszins verbaasde. Wel heerlijk als je dan met zijn drieën gedropt wordt ergens in het reservaat, een kopje koffie met iets lekkers nuttigt terwijl de prachtig zon langzaam over de horizon komt met schitterend licht. De wandeling duurde 90 minuten en de gids kon ons veel vertellen over de omgeving en zijn inwoners. Een aanrader. Na deze heerlijke wandeling konden aanschuiven voor het ontbijt om daarna onze eigen middag in te delen. Tegen half 4 verzamelden we voor de tocht langs Fish River Canyon want erin ga je niet om te genieten van de prachtige uitzichten. Een uitstekende accommodatie in een prachtige omgeving.
Land
  • Prachtige Natuur
  • Uitstekende service
  • Heerlijk rustige Accomodatie
  • wat verouderde badkamer
Review geplaatst op 2017-12-10
8
Namibië
kruytflo was hier 01 okt 2017
Vingerklip lodge is een prachtig gelegen lodge in Damaraland onderaan één van deze prachtige plateau's. De lodges hebben allemaal een prachtig uitzicht en één ligt op het plateau. Natuurlijk moet er eerst geklommen worden voordat je er bent daarna is het uitzicht fantastisch. Boven is er ook een restaurant wat gereserveerd moet worden. Het eten is uitstekend en de scenery top. De lodges zijn klein maar van prima kwaliteit. Ieder heeft zijn eigen terras. Er zijn twee zwembaden met genoeg plekken in de schaduw om te relaxen. Het restaurant en Bar op het lager gelegen hoofdterrein zijn uitstekend. Het ontbijt en diner zijn van het buffet. En de service is ook prima. Voor het aanrijden naar deze prachtige plek moet je voor het beste uitzicht een stukje om. Vanaf Khorixas neem je de eerste afslag de D2743 op. De natuur is een plaatje en als verassing krijg je vlak voordat je er bent een dergelijk uitzicht.
Land
  • Mooie ligging
  • Romantische lodge op plateau
  • Leuk restaurant op plateau
  • harde bedden
Review geplaatst op 2017-11-28
10
Namibië
kruytflo was hier 01 okt 2017
Namibië is één van mijn favoriete landen geworden. De veelzijdigheid aan landschappen die wij op onze rondtocht van 4500km is fenomenaal. We konden regelmatig even stoppen omdat we het rustige tempo van twee nachten op ieder lokatie hadden gekozen en op de reisdagen alleen reisden. Alle tijd dus om te genieten. De bevolking is erg vriendelijk en open wat resulteerde in leuke en soms diepgaandere gesprekken. Alleen in Keetmanshoop bij een winkel in een blijkbaar mindere buurt voelde we ons wat onveilig maar verder echt een top land. Het land heeft is zo groot dat ze de luxe hebben om de nadruk te leggen op enkele toeristische plekken zoals Fish River Canyon en Sossus vlei waar je eigenlijk precies dat kan zien en voor de rest of meer je best moet doen of gewoon niet kan komen. Top voor de dieren en de natuur.
Land
  • Aardige open bevolking
  • Prachtige landschappen
  • Veilig
  • nvt
Review geplaatst op 2017-11-16
10
Namibië
kruytflo was hier 01 okt 2017
Het belangrijkste deel wat wij gezien hebben is de Kalahari woestijn met zijn specifieke rode zand richels. Heel bijzonder. Op the Bagatelle Kalahari game ranch kan je zelf wandelen wat een nog betere indruk van het landschap geeft en je dichter bij de natuur brengt. De game ranch heeft ook een natuurgebied waar je game drives kan maken. Wat ik persoonlijk minder vindt is dat ze Cheeta's houden en deze dusdanig aan mensen gewend zijn dat ze gevoerd kunnen worden. Ze leven wel op een groot gebied dus ze kunnen hun eigen weg gaan.
Land
  • Prachtige natuur
  • Cheeta voeren als een huisdier
Review geplaatst op 2017-11-15
10
Namibië
jolienoel was hier 01 okt 2016
Geweldig park, relatief rustig en heel goed te doen met een eigen auto. Dat laatste geeft je een ultiem gevoel van vrijheid. We waren ontzettend onder de indruk van het landschap in dit national park: de ondergrond is wit en stoffig, alsof je in een maanlandschap rijdt. Onderweg kom je zo ontzettend veel tegen qua wildlife, maar bij de waterholes ben je eigenlijk wel verzekerd van spektakel. Wij bezochten dit park in oktober, in een droge periode, waardoor de dieren zich goed lieten zien bij alle drinkplaatsen. Omdat dit buiten het hoogseizoen is, kun je gemakkelijk een uur rijden zonder een andere auto tegen te komen. Na Etosha hebben we nog verscheidene nationale parken in Namibië en Botswana bezocht, maar Etosha heeft op ons de meeste indruk gemaakt.
Land
  • Gemakkelijk zelf rijden in dit park
  • Uniek landschap
  • Veel wildlife gemakkelijk te zien
  • Rustig
  • Geen minpunten
Review geplaatst op 2017-10-28
10
Namibië
johnarts was hier 01 mrt 2017
Etosha is geweldig! Ondanks het feit dat het wild erg verspreid was, vanwege het feit dat er voldoende water was overal, hebben we toch erg veel gezien.
Land
  • Veel ruimte
  • Accommodaties zijn niet super
Review geplaatst op 2017-09-09
9
Namibië
mkroonenburg was hier 01 jul 2015
Wij zijn een dagje met de boot op stap gegaan. Dit was super leuk. Misschien ietwat toeristisch, maar voor de kinderen en voor ons leuk om weer wat mensen te zien. Tijdens de boot tocht vliegen de pelikanen naast je en zie je de erg grappige landingen. Ze kwamen zelfs op de railing van de boot liggen. Verder zijn er natuurlijk zeehonden, zagen we zelfs pinguins en in het juiste seizoen zijn er walvissen. In Walvisbay moet je tijdens zonsondergang naar het strand voor de duizenden flamingo's. Eén grote vlakte met roze vogels. Het is fantastisch om te zien hoe ze zich als groep steeds verplaatsen. Met z'n allen naar links of naar rechts. Niet ver van Walvisbay ligt Dune 45. Super leuk om naar boven te klimmen, te genieten van het uitzicht en weer naar beneden te rennen. Je kunt ook een stuk het binnenland in rijden richting Moonlandscape. Het ziet eruit zoals de naam al zegt: maan kraters. Een uitgestrekt landschap die er bij iedere bocht weer anders uitziet. Je schijnt er wel een permit voor nodig te hebben, maar het was ons niet duidelijk waar je dit moest aanschaffen. Er is verder nergens een controle post en wij zijn doorgereden naar de natuurcamping Bloedkoppie. Als je alles bij je hebt (materiaal, tent, voedsel, water), kun je hier prachtig overnachten. Wij waren de enige. Het is 's avonds wel even spannend of je geen wilde beesten tegenkomt, maar het is een geweldige ervaring om echt in de natuur te staan.
Land
  • genoeg te doen
  • omgevind rondom Walvisbaai is mooi
  • kan ik niet bedenken
Review geplaatst op 2017-09-07
7
Namibië Hardap Region
mkroonenburg was hier 01 jul 2016
Na 3 weken rondreizen door Namibië op eigen gelegenheid en met tent op het dak, moesten wij wel even wennen aan al deze drukte en vele toeristen. Die hadden we de hele reis nog niet gezien. Sossuvlei is hartstikke mooi, maar door alle drukte viel het ons een beetje tegen en vonden wij het gebied licht overschat door alle reviews op internet. Wij hebben in Namibië nog veel meer hele mooie plekken gezien en dan waren wij daar de enige personen. Dit was voor ons persoonlijk een stuk aangenamer. Neemt natuurlijk niet weg dat Sossuvlei ook een prachtige omgeving is. Als je van andere reizigers houdt. (Die non stop selfies maken en niet genieten van de omgeving). Ook leuk om te doen is de Sesriem Canyon. Wij zijn een flink stuk verder gelopen en uiteindelijk ergens omhoog geklommen. Bij het begin punt ben je niet de enige, een stukje verderop zijn al veel minder mensen. Wij waren er ook op het heetst van de dag (scheelt ook in mensen massa) maar daar moet je wel tegen kunnen. Onderin de canyon is het gelukkig niet zo warm.
Regio
  • mooi landschap/ omgeving
  • veel te druk met toeristen
Review geplaatst op 2017-09-07
8
Namibië
EvelineVanPutten was hier 01 jun 2017
Swakopmund is een oude Duitse stad, die stamt uit de tijd van de Duitse kolonialisten. Het Duitse karakter valt nog sterk op; er wordt veel Duits gesproken, Duitse architectuur, de straatnamen zijn in het Duits, ze hebben hier bratwurst en apfelstrudel en er zijn ook veel Duitse toeristen. Er hangt een hele relaxte sfeer en de locals zijn erg aardig. Ook zijn er veel restaurants, zowel aan de boulevard als in het centrum. Het leukste van Swakopmund zijn de zandduinen, waarin je van alles kunt ondernemen. Quad rijden, sandboarden, fatbiken, kamelentocht, jeep safari's, enz. Genoeg outdoor activiteiten te doen in het prachtige zandlandschap! Ook kun je vanaf Swakopmund een kayaktrip tussen de zeehonden boeken.
Land
  • Relaxte sfeer
  • Veel activiteiten
  • Betaalbaar
  • Veel restaurants
  • Klein en overzichtelijk centrum
  • Kans op inbraak groot
  • Onveilig gevoel door alarmsystemen op huizen
Review geplaatst op 2017-08-01
10
Namibië
johnarts was hier 01 apr 2017
Je moet er iets voor doen, namelijk vroeg opstaan, maar dan heb je ook wat. Je ziet de meest prachtige en uitgestrekte rode zandduinen in het opkomend zonlicht. Je kunt de duinen beklimmen en genieten van de enorme vergezichten. Ga echt op tijd weg, anders word je overvallen door de hitte.
Land
  • prachtige vergezichten
  • goed bereikbaar
  • groot gebied, spreiding van toeristen
  • Mocht een half uur eerder opengaan
Review geplaatst op 2017-05-12
9
Namibië
polderboy was hier 01 dec 2014
Een fantastische omgeving waar je de uitgestrektheid en de stilte kunt ervaren. ook het vele wild dat er loopt maakt dat het een top bestemming is. Wij, mijn vrouw en ik, hebben hier in een tentje geslapen. 's nachts hebben we bezoek gehad van een kudde springbokjes die rond onze tent snuffelden.
Land
  • stilte
  • natuur
  • grote reis afstanden.
Review geplaatst op 2017-05-03