Namibië Reviews

8

Categorie: Highlight

Spitzkoppe

remcoenmarloes was hier op 2018-06-01

Spitzkoppe was het begin van onze reis door Afrika. Helaas sloten we pas na Sossusvlei aan, maar dit was alsnog een heel mooi beginpunt! Er komen nog weinig toeristen en het is een uitgestrekt gebied, waardoor je geen tot weinig anderen tegenkomt. In alle rust kan je dus genieten van de buitenaardse omgeving en rotsformaties. Ook zijn er muurtekeningen te vinden die duizenden jaren oud zijn.
Mooie omgeving
Weinig toeristen

Kan er heel warm worden
review geplaatst op 2018-10-03

10

Categorie: Regio

Karas Region

Femke was hier op 2018-03-15

Fantastische juweel in het zuiden van Namibië. Niet alle Namibië-gangers trekken naar het diepe zuiden voor een bezoek aan deze oogverblindende canyon. Onbegrijpelijk, want voor ons was dit het hoogtepunt van deze reis. De eenzaamheid, rust en de kleuren van deze canyon zijn zo onwaarschijnlijk mooi dat het moeilijk is je te beseffen dat je echt op deze plek bent aanbeland. Vooral de zonsopgang en zonsondergang zijn een waar schouwspel op deze plek. Aanrader is de Fish River Lodge. Een twintigtal huisjes en hoofdgebouw op de rand van de afgrond... klinkt net zo spannend als het in werkelijkheid is! Genieten!!
Natuur
Rust
Uniek

Afgelegen, dus weinig tankvoorzieningen
review geplaatst op 2018-03-15

5

Categorie: Land

Namibië

Cora was hier op 2018-03-15

Onderweg komt al snelde rust op mij af. Prachtige woeste landschappen komen voorbij. Het rode zand van de Kalahari sijpelt die avond tussen mijn vingers. Paarden komen aangelopen en vervolgen hun weg in een draf achter elkaar. Miljoenen sterren aan de hemel. In de alle vroegte op de rode heuvel overzie je het rode landschap van de woestijn. Verder rijdend veranderd het landschap in de maan. Uitgeslepen rotsen, hier en daar wat groen en de brandende zon geven haast een surrealistische beeld voor ogen. Er is zoveel verborgen in het landschap. Zoals de Canyon een prachtige grijsgroen uitgesleten bergen tot diep naar beneden waar het water in een kring de weg volgt. Of een stuk de zoutpan inrijden en je waant je in een zachtgroene oase van leegte. Overal lopen er dieren. Water is er genoeg door de regen. We tellen de soorten bokken en antilopes. Na bergen is er zand, goudgeel zand en giraffen. Dan komt de zee. Een woeste zee met schepen die langzamerhand vergaan op het water. Vol met meeuwen en zeehonden dobberen ze rond. Met een boot bezoeken we de zeehonden op de zand Verder onderweg bekijken we de tekeningen in de grotten, en het plateau van de Waterberg. We komen tot rust in de leegte, de rust en de onnoemelijke afwisselende landschap dat zoveel bied. En dan Etosha, beelden van dieren en natuur.De tijd is tekort.
de ruimte
de oorspronkelijkheid
blank en zwart samen
de natuur
de vrijheid
de afwisseling

kamperen
weinig zwemwater
review geplaatst op 2018-03-15

10

Categorie: Land

Namibië

Marije was hier op 2018-03-15

Op reis door Namibië met ons gezin in een Toyota Hilux met 2 tenten op het dak. Op advies naar de Erongo Mountains gereden en geslapen op de 'campsite' van Farm Omandumba. Dit ging als volgt: je hebt de Farm, daar krijg je een papiertje mee met een 'plattegrond'. Bij de boom met een schild van een schildpad, ga je naar links en daar zijn de 5 'kampeerplekken'. Allen kilometers uit elkaar gelegen. Geen last van eventuele buren. Onze kampeerplaats had een open lucht douche met toilet. Voor het warme water moest je dit eerst opwarmen met een vuurtje. We hebben (op advies van de landeigenaar) lekker gelopen en geklommen tussen de bergen. Echt super mooi en fantastische uitzichten. Daar zijn geen woorden voor. 's avond lekker koken en een vuurtje stoken tussen de rosten. Ondertussen kijken naar de prachtige sterrenhemel met een erg duidelijke Melkweg. Wat wil een mens nog meer.'s Nachts werden we echter wakker van gegrom.... Gelukkig hoefde er niemand naar de wc! De volgende ochtend keken we eens goed op de grond rondom de tent en zagen we toch wel hele grote katachtige pootafdrukken! Omdat we toch wel erg nieuwsgierig waren welk dier er onder onze tent was doorgelopen, hebben we navraag bij de landeigenaar gedaan. Op de vraag: Welke dieren wonen hier eigenlijk? Kregen we als antwoord: Hyena's en jachtluipaarden!!
geen toeristen!
geweldige uitzichten
prachtige sterrenhemel
kennismaken met de San mensen
douchen in de open lucht
mooie wandelingen

geen
review geplaatst op 2018-03-15

10

Categorie: Land

Namibië

kruytflo was hier op 2017-10-01

Het belangrijkste deel wat wij gezien hebben is de Kalahari woestijn met zijn specifieke rode zand richels. Heel bijzonder. Op the Bagatelle Kalahari game ranch kan je zelf wandelen wat een nog betere indruk van het landschap geeft en je dichter bij de natuur brengt. De game ranch heeft ook een natuurgebied waar je game drives kan maken. Wat ik persoonlijk minder vindt is dat ze Cheeta's houden en deze dusdanig aan mensen gewend zijn dat ze gevoerd kunnen worden. Ze leven wel op een groot gebied dus ze kunnen hun eigen weg gaan.
Prachtige natuur

Cheeta voeren als een huisdier
review geplaatst op 2017-11-15

10

Categorie: Land

Namibië

kruytflo was hier op 2017-10-01

Namibië is één van mijn favoriete landen geworden. De veelzijdigheid aan landschappen die wij op onze rondtocht van 4500km is fenomenaal. We konden regelmatig even stoppen omdat we het rustige tempo van twee nachten op ieder lokatie hadden gekozen en op de reisdagen alleen reisden. Alle tijd dus om te genieten. De bevolking is erg vriendelijk en open wat resulteerde in leuke en soms diepgaandere gesprekken. Alleen in Keetmanshoop bij een winkel in een blijkbaar mindere buurt voelde we ons wat onveilig maar verder echt een top land. Het land heeft is zo groot dat ze de luxe hebben om de nadruk te leggen op enkele toeristische plekken zoals Fish River Canyon en Sossus vlei waar je eigenlijk precies dat kan zien en voor de rest of meer je best moet doen of gewoon niet kan komen. Top voor de dieren en de natuur.
Aardige open bevolking
Prachtige landschappen
Veilig

nvt
review geplaatst op 2017-11-15

8

Categorie: Land

Namibië

kruytflo was hier op 2017-10-01

Vingerklip lodge is een prachtig gelegen lodge in Damaraland onderaan één van deze prachtige plateau's. De lodges hebben allemaal een prachtig uitzicht en één ligt op het plateau. Natuurlijk moet er eerst geklommen worden voordat je er bent daarna is het uitzicht fantastisch. Boven is er ook een restaurant wat gereserveerd moet worden. Het eten is uitstekend en de scenery top. De lodges zijn klein maar van prima kwaliteit. Ieder heeft zijn eigen terras. Er zijn twee zwembaden met genoeg plekken in de schaduw om te relaxen. Het restaurant en Bar op het lager gelegen hoofdterrein zijn uitstekend. Het ontbijt en diner zijn van het buffet. En de service is ook prima. Voor het aanrijden naar deze prachtige plek moet je voor het beste uitzicht een stukje om. Vanaf Khorixas neem je de eerste afslag de D2743 op. De natuur is een plaatje en als verassing krijg je vlak voordat je er bent een dergelijk uitzicht.
Mooie ligging
Romantische lodge op plateau
Leuk restaurant op plateau

harde bedden
review geplaatst op 2017-11-28

8

Categorie: Land

Namibië

kruytflo was hier op 2017-10-01

Canyon Village is een accommodatie van de Gondwana collection. Deze organisatie heeft prachtige gebieden onder zijn vlag waarin de diverse lodges liggen. Ze bieden een totaal pakket binnen de eigen reservaten of daarbuiten. Canyon Village ligt vlakbij Fish River Canyon. De lodges liggen in een hoefijzervorm tussen rotsformaties in. Een prachtige uitgangspunt voor een heerlijk gevoel van rust. Het uitzicht is prachtig. Het restaurant, bar en de receptie liggen lekker centraal en zijn van uitstekende kwaliteit. Wij hadden ons opgegeven voor de Sunrise walk. We waren de enige wat ons enigszins verbaasde. Wel heerlijk als je dan met zijn drieën gedropt wordt ergens in het reservaat, een kopje koffie met iets lekkers nuttigt terwijl de prachtig zon langzaam over de horizon komt met schitterend licht. De wandeling duurde 90 minuten en de gids kon ons veel vertellen over de omgeving en zijn inwoners. Een aanrader. Na deze heerlijke wandeling konden aanschuiven voor het ontbijt om daarna onze eigen middag in te delen. Tegen half 4 verzamelden we voor de tocht langs Fish River Canyon want erin ga je niet om te genieten van de prachtige uitzichten. Een uitstekende accommodatie in een prachtige omgeving.
Prachtige Natuur
Uitstekende service
Heerlijk rustige Accomodatie

wat verouderde badkamer
review geplaatst op 2017-11-28

9

Categorie: Regio

Hardap Region

kruytflo was hier op 2017-10-01

Sossuvlei is eigenlijk de moeder van de vleien. Als je naar dit gebied gaat in het Namib Naukluft Nationaal Park ga je naar een aantal mooie punten die zeer toeristisch zijn. Allereerst passeer je Dune 45, de duin met de slinger erin die op alle reclames te zien is. Daarna kom je bij een parkeerplaats waar de 2x4 wagens moeten parkeren en de shuttle voor de laatste 4 km zullen nemen. De Shuttle brengt je allereerst bij Deadvlei, de meest populaire vlei zoals wij ervaren hebben. De bodem van de vleien bestaat uit ingedroogde klei die gevormd werd na de overstroming van de rivier Tsauchab. Dit zorgde voor ondiepe poelen waar in de overvloed van water de acacia's konden groeien. Toen het klimaat veranderde werd het gebied geteisterd door droogte. De zandduinen omringen de vlakte waardoor de toestroom van water uit de rivier geblokkeerd werd. Omdat er weinig tot geen water bij de bomen kwam zijn die gestorven. De overgebleven skeletten van de bomen, die ongeveer 900 jaar oud zouden zijn, zijn zwartgeblakerd door de zon. Hoewel ze niet versteend zijn, vergaan ze niet omdat het te droog is. Bij Deadvlei kan je Big Daddy Dune beklimmen. Dit is met zijn 325m de hoogste duin. De shuttle brengt je midden in sossusvlei. Sossusvlei heeft veel nog levende bomen. Vanuit Sossusvlei wandel je naar Narravlei, een prachtige vlei waar vooral accacia's staan.
Prachtige uitzichten
Goed te rijden

Toeristisch
review geplaatst op 2017-12-12

8

Categorie: Land

Namibië

EvelineVanPutten was hier op 2017-06-01

Swakopmund is een oude Duitse stad, die stamt uit de tijd van de Duitse kolonialisten. Het Duitse karakter valt nog sterk op; er wordt veel Duits gesproken, Duitse architectuur, de straatnamen zijn in het Duits, ze hebben hier bratwurst en apfelstrudel en er zijn ook veel Duitse toeristen. Er hangt een hele relaxte sfeer en de locals zijn erg aardig. Ook zijn er veel restaurants, zowel aan de boulevard als in het centrum. Het leukste van Swakopmund zijn de zandduinen, waarin je van alles kunt ondernemen. Quad rijden, sandboarden, fatbiken, kamelentocht, jeep safari's, enz. Genoeg outdoor activiteiten te doen in het prachtige zandlandschap! Ook kun je vanaf Swakopmund een kayaktrip tussen de zeehonden boeken.
Relaxte sfeer
Veel activiteiten
Betaalbaar
Veel restaurants
Klein en overzichtelijk centrum

Kans op inbraak groot
Onveilig gevoel door alarmsystemen op huizen
review geplaatst op 2017-08-01

10

Categorie: Land

Namibië

johnarts was hier op 2017-04-01

Je moet er iets voor doen, namelijk vroeg opstaan, maar dan heb je ook wat. Je ziet de meest prachtige en uitgestrekte rode zandduinen in het opkomend zonlicht. Je kunt de duinen beklimmen en genieten van de enorme vergezichten. Ga echt op tijd weg, anders word je overvallen door de hitte.
prachtige vergezichten
goed bereikbaar
groot gebied, spreiding van toeristen

Mocht een half uur eerder opengaan
review geplaatst op 2017-05-12

10

Categorie: Land

Namibië

johnarts was hier op 2017-04-01

Etosha is geweldig! Ondanks het feit dat het wild erg verspreid was, vanwege het feit dat er voldoende water was overal, hebben we toch erg veel gezien.
Veel ruimte

Accommodaties zijn niet super
review geplaatst op 2017-05-12

10

Categorie: Land

Namibië

jolienoel was hier op 2016-10-01

Geweldig park, relatief rustig en heel goed te doen met een eigen auto. Dat laatste geeft je een ultiem gevoel van vrijheid. We waren ontzettend onder de indruk van het landschap in dit national park: de ondergrond is wit en stoffig, alsof je in een maanlandschap rijdt. Onderweg kom je zo ontzettend veel tegen qua wildlife, maar bij de waterholes ben je eigenlijk wel verzekerd van spektakel. Wij bezochten dit park in oktober, in een droge periode, waardoor de dieren zich goed lieten zien bij alle drinkplaatsen. Omdat dit buiten het hoogseizoen is, kun je gemakkelijk een uur rijden zonder een andere auto tegen te komen. Na Etosha hebben we nog verscheidene nationale parken in Namibië en Botswana bezocht, maar Etosha heeft op ons de meeste indruk gemaakt.
Gemakkelijk zelf rijden in dit park
Uniek landschap
Veel wildlife gemakkelijk te zien
Rustig

Geen minpunten
review geplaatst op 2017-10-28

10

Categorie: Stad

Sossusvlei

Kingcanon was hier op 2016-10-01

Voor een (hobby)fotograaf als ikzelf is dit één van de hoogtepunten van Namibië. Je kan er prachtige foto's van de vele verschillende duinen maken, vooral in het vroege ochtendlicht als de zon nog schaduwen werpt over de duinen. Ook hebben de duinen verschillende kleurschakeringen (geel, oker, oranje, rood, ...), en ze veranderen constant, zodat je nooit uitgekeken geraakt ... Je vindt er ook "Deadvlei", nog een "hotspot" voor de fotograaf. De donkere gepetrifieerde bomen, de witte bodem (zoutkorst) en de oranje / okerkleurige achtergrond, doen het altijd goed op de foto ... Een aanrader voor iedere fotograaf onder ons.
Prachtige duinen, vooral 's morgens vroeg
Een "hotspot" voor fotografen
"Deadvlei"

(Te) Veel toeristen
Het kan er behoorlijk warm / windig zijn
review geplaatst op 2017-01-08

9

Categorie: Regio

Oshikoto Region

DaphneLange was hier op 2016-10-01

Het was er echt fantastisch! Je rijdt echt door een super groot gebied, net zo groot als heel Brabant, in het begin vond ik het wel spannend want wat als we pech zouden krijgen, maar die angst heb ik snel van me afgezet, totaal overbodig. Dat je aan het rijden bent en er uit het niets een kudde olifanten voor je auto oversteekt, je uit het raam kijkt en giraffen het laatste blaadje van de boom ziet knabbelen, of dat er een kudde zebra's aan het drinken zijn! Maar ook die neushoorn die een kijkje komt nemen! Het is echt adembenemend om hier te zijn!
De overweldigende natuur
Al die fantastische dieren

De droogte in oktober alles is stoffig
review geplaatst op 2016-11-07

10

Categorie: Land

Namibië

Kingcanon was hier op 2016-10-01

Voor een (hobby)fotograaf als ikzelf is dit één van de hoogtepunten van Namibië. Je kan er prachtige foto's van de vele verschillende duinen maken, vooral in het vroege ochtendlicht als de zon nog schaduwen werpt over de duinen. Ook hebben de duinen verschillende kleurschakeringen (geel, oker, oranje, rood, ...), en ze veranderen constant, zodat je nooit uitgekeken geraakt ... Je vindt er ook "Deadvlei", nog een "hotspot" voor de fotograaf. De donkere gepetrifieerde bomen, de witte bodem (zoutkorst) en de oranje / okerkleurige achtergrond, doen het altijd goed op de foto ... Een aanrader voor iedere fotograaf onder ons.
Prachtige duinen, vooral 's morgens vroeg
Een "hotspot" voor fotografen
"Deadvlei"

(Te) Veel toeristen
Het kan er behoorlijk warm / windig zijn
review geplaatst op 2017-01-08

8

Categorie: Regio

Oshikoto Region

michael-kimmy was hier op 2016-10-01

Leuke bestemming in Namibië, zeer toegankelijk en mooie campsites om te slapen. Rondom de zeer grote zoutpan loopt zeer veel wildlife rond. Aangezien wij aan het einde van de droge tijd daar waren was het een kwestie van rijden tussen de vele waterholes om dieren te spotten. Hierin werden wij ook zeker niet teleurgesteld. Prachtige ervaring en boek op tijd zodat je in het park kunt bivakkeren en zodat je zogauw 's morgens de zon zich laat zien op pad kunt gaan om alle pracht dat Etosha te bieden heeft kunt aanschouwen.
Veel wildlife
bereikbaar

druk
stoffig
review geplaatst op 2016-11-20

9

Categorie: Regio

Oshikoto Region

Zmyzzy was hier op 2016-09-01

Etosha is verassend. Ondanks de droogte is hier genoeg wildlife te vinden. Een bezoek aan dit nationale park is zeker de moeite waard. Natuur en het (witte) landschap staat hier op nummer 1 en is zeer bijzonder om te aanschouwen. De wegen zijn goed begaanbaar, maar zijn wel voornamelijk dirt road. Dus een auto met stevige banden is aan te raden.
Genoeg wildlife te spotten
Rode duinen zijn echt prachtig
Niet te druk met toeristen
Vriendelijke mensen
Sterrenhemel
Zonnig en warm

geen minpunt, beetje avontuurlijk met auto
review geplaatst op 2016-11-23

9

Categorie: Land

Namibië

Kingcanon was hier op 2016-09-01

"Sossusvlei" is een bezienswaardigheid die elke bezoeker aan Namibië moet gezien hebben. Sossusvlei heeft absoluut de mooiste duinen van Namibië. Voor een bezoek sta je best vroeg op (toegang tot het "Namib Naukluft Park" is mogelijk vanaf ongeveer 6u30 à 7u, afhankelijk van de goodwill van de suppoosten), want de duinen zijn op hun mooist bij het ochtendgloren, als de schaduwen over de okerkleurige duinen glijden ... Het nabijgelegen "Deadvlei", met zijn zoutplaat en gepetrifieerde (versteende) bomen, is het summum voor de (landschaps)fotograaf. Oppassen voor je fotoapparatuur, want opwaaiend zand kan je materiaal blokkeren en / of beschadigen (wisselen van lenzen is hier dus best te mijden).
een "must" voor de landschapsfotograaf

géén (tenzij oppassen voor opwaaiend zand)
review geplaatst op 2016-12-15

9

Categorie: Regio

Oshikoto Region

MoniqueLandman was hier op 2016-09-01

Etosha is een toplocatie voor het spotten van wildlife. Het is een groot nationaal park in het noorden van Namibië, dat grotendeels bestaat uit een witte zoutpan. Er zijn verschillende overnachtingsmogelijkheden in het park, van waaruit je makkelijk het park kunt verkennen. Het verkennen kun je zelf doen of met een gids, door van waterhole naar waterhole te rijden. Bij de waterholes is er bijna een garantie op dieren, zoals olifanten, zebra's, neushoorns, giraffen, oryxen, springbokken, leeuwen en nog veel meer. Maar ook rijdend over de gravelwegen kun je genoeg dieren zien. Ook indrukwekkend is een avond safari, waarbij je als je geluk hebt, in het donker de drinkende dieren (bv grote groep olifanten) van dichtbij meemaakt. Het park is een van de populairste toeristische attracties in Namibië, maar het is zo uitgestrekt dat het niet druk aandoet (in september in ieder geval).
Veel wildlife
Goede overnachtingsmogelijkheden
Wegen goed begaanbaar

Lange afstanden
review geplaatst op 2017-01-03

Het nieuwe Columbus-boek ‘Zuidoost-Azië: 15 reizen weg van de massa’ is uit! Voorinschrijvingsactie: bestel nú voor € 12,50 i.p.v. € 18,95 + gratis verzending.
Het nieuwe Columbus-boek ‘Zuidoost-Azië: 15 reizen weg van de massa’ is uit! Voorinschrijvingsactie: bestel nú voor € 12,50 i.p.v. € 18,95 + gratis verzending.

Praktische informatie


Ook handig om te weten

De hoofdstad van Namibië is Windhoek.
Aantal inwoners in Namibië: 1,9 miljoen.
Oppervlakte van Namibië: iets groter dan Frankrijk.
De reistijd naar Namibië is 12:00.
Gesproken Talen in Namibië: Engels, Afrikaans, Duits en Oshivambo.
Aanvlieghaven(s) van Namibië: Walvis Bay (WVB), Windhoek (WDH).