Namib woestijn

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Namib woestijn image

Ballonvaart door Namib Naukluft NP

Namib woestijn
Namibië
EvelineVanPutten

Ballonvaart door Namib Naukluft NP

6 juni – Ballonvaart door Namib Naukluft NP
Vanmorgen vroeg ging de wekker, om 5 uur sprongen we uit onze tent! Even later werden we opgehaald voor onze ballonvaart. Terwijl het buiten al een beetje licht begon te worden, klommen wij in de mand. Samen met nog twee andere luchtballonnen gingen we omhoog. We zagen achter de duinen de zon op komen, prachtig! In zo’n luchtballon voel je geen wind, omdat je zelf met de wind mee gaat. Echt richting bepalen kan dus ook niet. Wij vlogen over roodgekleurde bergen en duinen, zo mooi! Terwijl Erik, onze piloot, een beetje met de hoogte zat te spelen, maakten wij oneindig veel foto’s en filmpjes. Het uitzicht werd alleen maar mooier. Wat een gave ervaring is dit zeg! Puur genieten! Vlak voor een grote rode zandduin zijn wij gaan landen. Het was een nette en zachte landing, zonder dat het bakje omkieperde. Terwijl Eveline uit het mondje klom, vloog Gerben naar de zojuist aangescheurde trailer. Erik wist precies op deze trailer te landen, best knap!

Even later reden we naar een mooie plek tussen de duinen, waar het champagne-ontbijt op ons stond te wachten. Mooi gedekte tafels, fantastisch uitzicht en heerlijk eten! Vandaag hebben we onder andere gerookte zebra gegeten. Ook erg lekker! Na het ontbijt reden we door het national park en zagen we nog diverse beesten, waaronder struisvogels, oryxen en wildebeesten. Weer op de camping aangekomen hebben we onze tent ingepakt en zijn we zelf het park in gereden. Na zo’n 60 kilometer rijden door een bijzonder indrukwekkend landschap bestaande uit heel veel duinen, kwamen we aan bij de parkeerplaats. Vanaf hier kun je óf verder met je eigen 4x4 óf met de shuttle. We kozen voor die laatste en dat bleek een verstandige keuze. Het was één grote mulle zandbak! Even later kwamen we bij het ‘eindpunt’, van waar we naar Deadvlei konden lopen. Dwars door de duinen heen en over het rode, mulle zand. Een aardige klim, maar zó de moeite waard! Deadvlei is een soort zoutpan midden in de duinen, waar dode bomen staan. Heel indrukwekkend! En absoluut een fotogenieke plek!

In plaats van terug te lopen naar de weg, liepen we dwars door de andere duinen. Na elke duin volgde weer een mooi uitzicht. Zo gaaf hier! Na een flink stuk afgelegd te hebben, liepen we terug naar de hoofdweg. We hadden niet voldoende tijd om naar Sossusvlei te gaan, maar volgens de chauffeur was dat ook niet zo indrukwekkend. Op de terugweg heeft de chauffeur nog even een auto los gemaakt die zichzelf had vastgereden in het zand. Verstandige keuze om niet zelf te gaan rijden! We reden weer terug richting onze camping en vlak daarvoor zijn we nog even gaan kijken bij Elim dune, ‘de versteende duin’. Deze ziet er van een afstandje uit als een berg, maar is wel degelijk een duin van zand. Eenmaal op de camping aangekomen zijn we onder de douche gesprongen, daar waren we wel aan toe! Helaas hebben we nog steeds geen koffers, dus werd het afdrogen met theedoeken. Ach ja, uiteindelijk wordt je ook daar wel droog van!

Even later heeft Gerben weer een mooi vuurtje gemaakt en hebben we lekker gekookt. Omdat er hier een flinke wind (lees: storm!) staat, was het al vroeg best fris. Na het eten zijn we dan ook in de tent gaan zitten om de foto’s en filmpjes terug te kijken. Best gezellig in zo’n tentje! Straks weer vroeg naar bed, want ook morgen gaan we er weer heeeeeel vroeg uit!