Kaokoland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Woestijnolifanten in onherbergzaam gebied

Kaokoland,
Namibië


We hadden gehoord dat er in het gebied tussen Sesfontein en de Skeleton Coast woestijnolifanten zaten, die "redelijk gemakkelijk" te vinden zouden zijn. We zijn zelf met de huur4x4 het gebied ingetrokken en het is gelukt. In 10 uur ploegen door (soms heel diep) zand hebben we 10 olifanten, giraffen, oryxen, steenbok, springbokken en diverse vogels gezien. Het was een zware maar mooie dag, waarin we alleen 2 onderzoekers zijn tegen gekomen.
Achteraf hoorden we dat het niet zo slim was om dit gebied zelf in te gaan. De kans op verdwalen is zeker aanwezig. Je rijdt door droge rivierbeddingen die zich geregeld splitsen. Verstandiger is het dan ook om bij een lodge een woestijnolifantentocht te boeken.
Zoals op de foto te zien is kunnen de olifanten beperkt groen vinden in de beddingen. Op sommige plaatsen zijn er natuurlijke bronnen (zie ook de naam Sesfontein, hetgeen 6 bronnen betekent). Er zijn plannen om dit gebied toeristisch te ontwikkelen met kleinschalige accommodatie. We zagen 2 aangelegde waterputten.
Deze grote bul was heel ontspannen en we konden langere tijd in zijn buurt blijven. Een geweldige ervaring.