Kaokoland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Verblijf in Kunene River Lodge

Kaokoland,
Namibië


Ben je in het noorden van Namibië dan is het zeker de moeite waard een paar dagen op de Kunene River Lodge te verblijven. Deze ligt aan de Kunene river, welke de grens vormt met Angola, zo'n 100 km ten noorden van Opuwo. Hier zijn kamers of chalets te huur, maar wij hebben er gekampeerd. De meeste plekken liggen langs de rivier en hebben een braai. Verder is er een zwembad voor wat verkoeling tussendoor.
De eigenaars, Pete en Hillary Morgan, zijn Engelsen. Pete heeft een enorme kennis van het vogelleven in de omgeving en verzorgt sun-down trips met zijn boot over de Kunene river. Wij hebben, samen met een aantal Zuid-Afrikaanse vogelaars, een dergelijke trip gemaakt en het is verbazingwekkend hoeveel verschillende soorten vogels we daar te zien kregen. En daarbij wordt dan ook nog een heerlijk koel biertje of wijntje geschonken met wat hapjes wat het een super relaxed tripje maakt. Bij ons steeg de stemming in elk geval naarmate de avond vorderde.
Speciaal voor de vogelliefhebbers is dit dus een uitgelezen plek om, gewapend met boekjes, de diverse soorten te kunnen bewonderen.